Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Njemačka želi natrag svoje zlato! Pitanje je da li ono još uvijek postoji

Njemačka želi natrag svoje zlato! Pitanje je da li ono još uvijek postoji

njemacka-zlato“Bundesbanka” je najavila da planira vratiti neke od zlatnih njemačkih rezervi iz inozemstva, no ni sama ne zna da li je to zlato još tamo

Najmanje polovica zlata zemlje bit će prebačena u Frankfurt do 2020. godine, rekao je predsjednik “Bundesbanke” Jens Weidmann.

Weidmann kaže da je do sada 366 tona zlata u vrijednosti od 11,5 milijardi eura isporučeno u Frankfurt. “Sada postoji oko 1.400 tona, odnosno 41,5 posto naših zlatnih rezervi ovdje”, rekao je bankar.

U listopadu prošle godine zlatne rezerve Njemačke iznosile su oko 3.384 tona, u vrijednosti od oko 120 milijardi eura, što nas po obujmu rezervi čini drugom zemljom, poslije SAD.

Weidmann dodaje da će ostatak zlata ostati u New Yorku i Londonu, koje, kako kaže, nemaju sigurnost kao Njemačkoj. U hitnim slučajevima, ove rezerve bi se brzo konvertirala na tržištima u tim gradovima, rekao je bankar.

“Bundesbanka” je kritizirana u Njemačkoj zbog zlatnih rezervi u inozemstvu. Kritičari traže kompletan povratak zlata u zemlju. Oni smatraju da je najveće osiguranje od moguće krize zlato, a neposredna fizička dostupnost je odlučujući kriterij.

Kada je pokušala vratiti zlato iz New Yorka 2014. godine, “Bundesbanka” je naišla na niz proceduralnih prepreka kod američkih vlasti. Nešto tu smrdi!

“Ja nisam teoretičar zavjere, ali ‘Bundesbanka’ bi trebao biti u stanju da vrši reviziju zlata jednom godišnje kao što to čini s rezervama u Frankfurtu”, rekao je Hans Olaf Henkel, njemački član Europskog parlamenta.

Neki čak sumnjaju da njemačkog zlata nema više u New Yorku.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

OPĆE ODUŠEVLJENJE: ISIS slavi napad u Bruxellesu na društvenim mrežama
NITKO GA VIŠE NE VOLI: Castro nije dozvolio Obami ni da ga potapše po ramenu i zagrli. Pročitajte što su zapadni mediji rekli na ovo

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , ,

reklama