Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sud kompaniji “Johnson & Johnson” naredio isplatu odštete od 72 miliona dolara obitelji žene preminule od raka! Tisuće tužbi još na čekanju

Sud kompaniji “Johnson & Johnson” naredio isplatu odštete od 72 miliona dolara obitelji žene preminule od raka! Tisuće tužbi još na čekanju

Johnson-JohnsonMineralni puder u svom prirodnom obliku sadrži azbest i uzrokuje rak! Sudska porota u američkoj državi Misuri naložila je kompaniji “Johnson & Johnson” da isplati odštetu od 72 miliona dolara obitelji žene čija je smrt, kako tvrde njeni rođaci, povezana sa upotrebom baby-pudera ove firme

Jackie Fox iz grada Birmingema u državi Alabama umrla je prošle godine u 62. godine od raka jajnika, nakon što je desetljećima koristila ovaj “talk”. Njena obitelj tvrdi da je kompanija znala za rizike od upotrebe “pudera” i da nije upozorila korisnike.

“Johnson & Johnson” odbacuje optužbe i navodi da će se žaliti na odluku suda. Znanstvenici kažu da povezanost sa rakom jajnika još nije dokazana. Većina proizvoda nema rezultate istraživanja o uzrokovanju raka, jer se rak javlja nakon desetljeća korištenja proizvoda.

Portparol kompanije rekla je da je njihova jedina briga zdravlje i sigurnost potrošača i da oni saosjećaju sa obitelji tužitelja, ali vjeruju da je sigurnost kozmetičkog talka dokazana tijekom desetljeća znanstvenog rada.

Više od 1.000 sličnih slučajeva čeka širom zemlje, a advokati kažu da se očekuju još tisuće novih tužbi, javlja BBC.

Godinama postoje zabrinutosti da korištenje pudera, posebno na genitalijama, može povećati rizik od raka jajnika. Međutim, dokazi nisu uvjerljivi. Međunarodna agencija za istraživanja bolesti raka klasifikovala je puder koji se koristi na predjelu genitalija kao “moguće kancerogen”.

Mineralni puder u svom prirodnom obliku sadrži azbest i uzrokuje rak, ali se od sedamdesetih godina prošlog stoljeća koriste puderi bez azbesta za bebe i za drugu kozmetiku. Međutim, istraživanja o puderu bez azbesta dala su kontradiktorne rezultate.
 
(sila-x.net/uredio:NSP)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , ,