Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » EU NAREDILA: 300 tisu─ça Rusa ┼żeli ljetovati na Jadranu, iz Ministarstva im poru─Źili, ve─ç smo bukirani!

EU NAREDILA: 300 tisu─ça Rusa ┼żeli ljetovati na Jadranu, iz Ministarstva im poru─Źili, ve─ç smo bukirani!

makarska_plaza_turistiGradona─Źelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik ┼Żupanijske skup┼ítine Erik Fabijani─ç sa suradnicima primili su ju─Źer u sjedi┼ítu Primorsko-goranske ┼żupanije veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj dr. Anwara Azimova

Ruski veleposlanik odr┼żao je radni sastanak s predsjednikom HGK ┼Żupanijske komore Rijeka, a tijekom njegova boravka odr┼żana je i osniva─Źka skup┼ítina Hrvatsko-ruskog dru┼ítva prijateljstva.

Veleposlanik Ruske Federacije u svom je uvodnom izlaganju o partnerskoj suradnji Rusije i Hrvatske govorio o posljedicama koje hrvatsko gospodarstvo trpi zbog uvo─Ĺenja viznog re┼żima i gospodarskih sankcija nametnutih Rusiji. Smatra da je to prvenstveno na┼ítetilo hrvatskim poljoprivrednicima i ribarima koji vi┼íe ne mogu izvoziti vo─çe i ribu u Rusiju, a potom i turisti─Źkom sektoru zbog smanjenja broja dolazaka ruskih gostiju.

“Kada sam nedavno razgovarao s predstavnicima va┼íeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300 tisu─ça Rusa planira do─çi na Jadran, mislio sam da ─çu ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran ve─ç bukiran gostima iz Austrije i Njema─Źke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100 tisu─ça”, kazao je Azimov, a prenosi Novi list.

Veleposlanik Azimov spomenuo je i dolazak stotinjak ruskih investitora na dva gospodarska foruma koja ─çe se ove godine organizirati u Hrvatskoj. Oni ─çe, kazao je veleposlanik, donijeti milijardu eura vrijedne investicije.


“Za Rusiju je najva┼żnije ulaganje u hrvatske nekretnine, ali mi tako─Ĺer ┼żelimo investirati i u va┼íu plinsku i naftnu industriju te pove─çati broj ruskih turista koji ─çe posjetiti Hrvatsku”, zaklju─Źio je veleposlanik.

Obersnel o─Źekuje bolju suradnju

Rije─Źki gradona─Źelnik Vojko Obersnel pozdravio je najavljeni sastanak ruske delegacije u ┼Żupanijskoj komori na kojem ─çe biti i predstavnici JGL-a, velike rije─Źke farmaceutske tvrtke koja je puno izvozila u Rusiju a sada ima velikih problema upravo zbog sankcija. Gradona─Źelnik se slo┼żio s veleposlanikom da uvo─Ĺenje viza ima negativne posljedice po hrvatski turizam.

“Vjerujem da mi na lokalnoj i regionalnoj razini mo┼żemo doprinijeti boljoj suradnji te mi je zato posebno drago da se upravo danas u Rijeci slu┼żbeno osniva skup┼ítina Hrvatsko-ruskog dru┼ítva prijateljstva.

Otvoreni smo za sve oblike suradnje i bilo bi dobro kada bi dio ruskih investitora do┼íao i na na┼í investicijski forum na kojem predstavljamo sve projekte gradova i op─çina u Primorsko-goranskoj ┼żupaniji. Ono ┼íto je za nas najva┼żnije su investicije u energetiku i turizam, no dobrodo┼íli su i svi drugi oblici suradnje”, zaklju─Źio je Vojko Obersnel.

Sastanku s ruskom delegacijom prisustvovala je i predsjednica Gradskog vije─ça Dorotea Pe┼íi─ç Bukovac i pro─Źelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehni─Źku kulturu Valerij Jureti─ç.
 
(index.hr/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , ,