Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA UPOZORAVA NA MIGRANTSKU KRIZU KAO ‘ARAPSKU INVAZIJU’, I KA┼ŻE DA EUROPA MORA PONOVO OTKRITI SVOJE KULTURNE KORIJENE

PAPA UPOZORAVA NA MIGRANTSKU KRIZU KAO ‘ARAPSKU INVAZIJU’, I KA┼ŻE DA EUROPA MORA PONOVO OTKRITI SVOJE KULTURNE KORIJENE

papa-franjo-imigrantiFranjo je opisao Europsku migracijsku krizu kao “arapsku invaziju”, u govoru pred francuskom kr┼í─çanskom zajednicom ovog tjedna

On je rekao da “Europa slabi” na na─Źin da “zaboravlja svoju povijest”, ali zbog niske stope nataliteta i kolonijalne povijesti, masa migranata bi mogla biti od koristi, prenosi Infowars.

“Danas mo┼żemo govoriti o arapskoj invaziji”, rekao je lider Rimokatoli─Źke crkve za Vatikanski list L’Osservatore Romano. “To je dru┼ítvena ─Źinjenica”.

“Koliko invazija je Europa do┼żivjela u toku svoje povijesti?” Pitao je. “Ali [Europa] je uvijek bio u mogu─çnosti da prevlada … i poraste u razmjeni kultura”, odgovorio je.

Milijuni migranata iz muslimanskog svijeta u┼ílo je u Europu pro┼íle godine, a vi┼íe od 131.000 su stigli preko Mediterana u prva dva mjeseca samo ove godine – vi┼íe od ukupnog broja u prvoj polovici 2015. godine.

“Postoji ne┼íto ┼íto me smeta”, dodao je Franjo, koji se smatra relativno liberalnim Papom.

“Naravno, globalizacija nas ujedinjuje i na taj na─Źin ima pozitivne aspekte. Ali, mislim da postoje dobri i manje dobri [aspekti] globalizacije”, rekao je on.

Po njegovom mi┼íljenju, dobar verzija globalizacije ─çe omogu─çiti ─Źovje─Źanstvu da ostane “ujedinjeno”, da ─çe svaki narod, svaka nacija, zadr┼żati svoj identitet, svoju kulturu, svoje bogatstvo”.
 
(NSP)

ZNANSTVENICI SU STAVILI MIKROFON NA NAJDUBLJE MJESTO U OCEANU: Kad su preslušali snimke, ostali su šokirani!
ESTABLIŠMENT JE U STRAHU JER TRUMP 'NE PRIPADA TAJNIM DRUŠTVIMA' (VIDEO)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama