Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PAPA UPOZORAVA NA MIGRANTSKU KRIZU KAO ‘ARAPSKU INVAZIJU’, I KAŽE DA EUROPA MORA PONOVO OTKRITI SVOJE KULTURNE KORIJENE

PAPA UPOZORAVA NA MIGRANTSKU KRIZU KAO ‘ARAPSKU INVAZIJU’, I KAŽE DA EUROPA MORA PONOVO OTKRITI SVOJE KULTURNE KORIJENE

papa-franjo-imigrantiFranjo je opisao Europsku migracijsku krizu kao “arapsku invaziju”, u govoru pred francuskom kršćanskom zajednicom ovog tjedna

On je rekao da “Europa slabi” na način da “zaboravlja svoju povijest”, ali zbog niske stope nataliteta i kolonijalne povijesti, masa migranata bi mogla biti od koristi, prenosi Infowars.

“Danas možemo govoriti o arapskoj invaziji”, rekao je lider Rimokatoličke crkve za Vatikanski list L’Osservatore Romano. “To je društvena činjenica”.

“Koliko invazija je Europa doživjela u toku svoje povijesti?” Pitao je. “Ali [Europa] je uvijek bio u mogućnosti da prevlada … i poraste u razmjeni kultura”, odgovorio je.

Milijuni migranata iz muslimanskog svijeta ušlo je u Europu prošle godine, a više od 131.000 su stigli preko Mediterana u prva dva mjeseca samo ove godine – više od ukupnog broja u prvoj polovici 2015. godine.

“Postoji nešto što me smeta”, dodao je Franjo, koji se smatra relativno liberalnim Papom.

“Naravno, globalizacija nas ujedinjuje i na taj način ima pozitivne aspekte. Ali, mislim da postoje dobri i manje dobri [aspekti] globalizacije”, rekao je on.

Po njegovom mišljenju, dobar verzija globalizacije će omogućiti čovječanstvu da ostane “ujedinjeno”, da će svaki narod, svaka nacija, zadržati svoj identitet, svoju kulturu, svoje bogatstvo”.
 
(NSP)

ZNANSTVENICI SU STAVILI MIKROFON NA NAJDUBLJE MJESTO U OCEANU: Kad su preslušali snimke, ostali su šokirani!
ESTABLIŠMENT JE U STRAHU JER TRUMP 'NE PRIPADA TAJNIM DRUŠTVIMA' (VIDEO)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama