Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » VEDRANA RUDAN: Idete u uniju sa onima koji su vas ubijali bombama, a dokusurit će vas ekonomijom i hranom!

VEDRANA RUDAN: Idete u uniju sa onima koji su vas ubijali bombama, a dokusurit će vas ekonomijom i hranom!

vedrana-rudanHrvatska spisateljica, Rudan: Ulazak Srbije u EU je samoubilački čin! Postat ćete još veći robovi, živjet će samo oni koju mogu plaćati, a 90% ostalih će crknuti!

Književnica iz Hrvatske, rado čitana i viđena gošća na prostorima bivše Jugoslavije, Vedrana Rudan izjavila je da ulazak u Europsku uniju nije Hrvatskoj, a ni Srbiji, neće donijeti ništa dobro

Ja od ulaska u EU, za Hrvatsku i za Srbe, osobno očekujem propast – kategorično je rekla Rudanica u intervjuu Tanjugu. Ulazak u Europu danas, je kao da ulazite u Jugoslaviju ’89, dakle, samoubilački čin, slikovita je bila poznata književnica.

Objašnjavajući to, ona je kazala da “ćemo postati još veći robovi, biti će uništena poljoprivreda, zdravstvo, školstvo, jedini gospodar našeg života biće novac”.

“Tko može platiti zdravlje, školu, stan, taj će živjeti, a 90 posto će crknuti”
– dodala je.

Rudanica je rekla da su “u Europi razbojnici, koji znaju što hoće, međunarodne banke, lopovi svih profila”.

“Hrvatska će izgubiti ulaskom u Europu, osim političara koji će u njihovom parlamentu sjediti za sa 10.000 eura mjesečno” – dodala je.


Među tekstovima u kojima se nemilosrdno, s puno cinizma i sarkazma obračunava s EU, Amerikancima, Katoličkom crkvom, hrvatskim političarima, svih tabu temama … ima i nekoliko koji se odnose na posljedice NATO bombardiranja 1999. prije svega o epidemiji karcinoma na cijelom Balkanu.

Na pitanje kako ona vidi taj problem, Rudanica je konstatirala da se u Srbiji jako malo o tome govori.

“Malo se govori i u Hrvatskoj, naravno, jer smo mi ušli u NATO, pa su Amerikanci naši veliki prijatelji. Dakle, na Beograd su bačene bombe s osiromašenim uranom.”

Na Kosovu također, u Hrvatskoj su te bombe koje nisu pale na Srbiju i Kosovo, bačene u Jadransko more – nastavila je ona i dodala da prema podacima do kojih je došla “u Srbiji mali psi sedam puta više umiru od leukemije, nego prije bombardiranja” .

Rudanova je, međutim, primijetila da nema službenih podataka o tome koliko Srba umire od raka.

Ja živim u Istri, u jednom prelijepom kraju Hrvatske, u kome ima najviše raka u Europi – rekla je ona i ispričala da “ljudi s Kosova imaju puno rodbine u njenom kraju.

Na desetine Kosovara dolazi u Rijeku na liječenje i doslovce se raspadaju od raka.
 
(tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,