Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » CIJENE NAFTE ĆE USKORO EKSPLODIRATI: Dogovoreno zamrzavanje proizvodnje nafte da bi se spriječilo propadanje glavnih naftnih proizvođača

CIJENE NAFTE ĆE USKORO EKSPLODIRATI: Dogovoreno zamrzavanje proizvodnje nafte da bi se spriječilo propadanje glavnih naftnih proizvođača

nafta-busotinaNa kraju sastanka ministara energetike Rusije i zemalja OPEC-a donesena je odluka o stabilizaciji razine eksploatacije nafte na onom iz 11. siječnja, priopćio je ministar za naftu Saudijske Arabije Ali el Naimi

Rusija, Saudijska Arabija i Venezuela spremne su zamrznuti proizvodnju nafte na razini od siječnja, ako se druge zemlje-proizvođači nafte pridruže ovoj inicijativi, izjavio je ministar energetike Rusije Aleksandar Novak nakon sastanka u Kataru.

“Četiri zemlje – Rusija, Saudijska Arabija, Katar i Venezuela – spremne su zamrznuti proizvodnju nafte na razini siječnja, ako se drugi proizvođači pridruže ovoj inicijativi”, izjavio je Novak na kraju pregovora.

Proizvodnja će se stabilizirati na razini od 11. siječnja, priopćio je kasnije ministar za naftu Saudijske Arabije Ali el Naimi. On je naveo da je Saudijska Arabija pristala na ovo rješenje.

Danas je u prijestolnici Katara održan sastanak ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka s predstavnicima zemalja OPEC-a.

U siječnju ove godine OPEC je izašao s priopćenjem o vjerojatnom stvaranju saveza Rusije i jednog broja zemalja-proizvođača nafte s ciljem smanjenja proizvodnje, kako bi se zaustavio daljnji pad cijena nafte.

Što reći, nego, vozite se i uživajte dok traje.
 


 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,