Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SAD uvodi vojne zakone: Dopuštena ‘beskonačna uporaba vojne sile u granicama SAD-a’

SAD uvodi vojne zakone: Dopuštena ‘beskonačna uporaba vojne sile u granicama SAD-a’

amerika-vojni-zakonU jeku ‘Hladnog rata’ SAD-a i Rusije gdje Sirija i Ukrajina izvlače najdeblji kraj – američko zakonodavstvo donosi klasično restriktivne zakone usred kampanje za predsjedničke izbore

SAD kao moguće ratište

Tako senator Mitch McConnell kao vođa senatske većine lobira za izuzetno opasan zakon koji bi u budućnosti omogućio predsjedniku SAD-a da ‘pod latentnom prijetnom terorizma koristi neograničenu moć i pravo aktivacije vojske na bilo kojem teritoriju Zemlje na bilo koji vremenski rok’. To možda naočigled ne znači razliku od uobičajene prakse, no politički i vojni analitičari oprezno gledaju ovaj dio planetarnog teritorija.

Iako tzv. ‘Global Warfare’ sustav već duže vrijeme vlada u američkom establišmentu kao pozitivna stvar, u ovom konkretnom slučaju to bi značilo i korištenje vojne sile na vlastitom teritoriju – poput već viđenog presedana 1993. tijekom Waco incidenta. ‘Zakon o autorizaciji uporabe vojnih snaga nema jasno označene restrikcije i podrazumijeva mogućnost naše geolokacije’ apostrofiraju kritičari. Još jedna boljka je nepostojanje vremenskog roka takve prakse.

Senatori protiv zakona

To bi pojednostavljeno značilo da predsjednik bilo kada ima mogućnost desanta na pojedine federalne jedinice i države, i to na neodređen vremenski rok.

Sam zakon ipak neće proći baš tako lako, pošto postoje ogromni sukobi u samom Senatu oko njegovog donošenja i pisanja. Senator John Cornyn isto tako kritizira McConnellovu brzopletost oko guranja cijele priče. Koliko je sve na korak Orwellove literature, govori i činjenica da se protiv legislative bore i pojedini Demokrati.

‘Kongres mora glasati o ovome, i jasno je da će glasanje ovisiti o izgledu samog prijedloga’ tumači senator Robert Menendez i dodaje da neće potpisati ‘bianco zakone’ bez šire javne rasprave, posebice kada su ovako osjetljive materije.

Mnogi su mi zamjerili i etičnost trenutka u kojem brza sa zakonom – upravo u vrijeme kada oluje divljaju SAD-om, kao i u Washingtonu, prenosi Infowars.
 
(nexus-svjetlost.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,