Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » FBI UHITIO SVE DOMA─ćE ‘TERORISTE’: Okon─Źana kriza u Oregonu koja je mogla zapaliti ─Źitavu Ameriku

FBI UHITIO SVE DOMA─ćE ‘TERORISTE’: Okon─Źana kriza u Oregonu koja je mogla zapaliti ─Źitavu Ameriku

oregon-bundy-prosvjedJedanaest ‘kolovo─Ĺa’ oru┼żane krize privedeni su i zadr┼żani u pritvoru bez mogu─çnosti jam─Źevine i s nepoznatim datumom otpu┼ítanja, pod optu┼żbama za terorizam, opiranje uhi─çenju, stvaranje javnog neposluha i naru┼íavanje prava privatnog posjeda

Zaposjedanje federalnih posjeda u ameri─Źkim dr┼żavama Oregonu i Nevadi zavr┼íilo je upravo onako kako se i o─Źekivalo da ─çe zavr┼íiti, no bez ikakvih trzavica i okr┼íaja.

Farmeri privedeni, no bez transparentnosti

Naime, nakon zauzimanja posjeda i vi┼íetjedne krize, odmetnuti farmeri izgubili su strpljenje i po─Źeli napu┼ítati teritorij, nakon ─Źega su jedan po jedan uhi─çivani od strane federalnih agenata. Razoru┼żavanje je proteklo u miru ┼íto je pomalo i iznena─Ĺuju─çe s obzirom na potencijalne trzavice i prijetnje iznesene tijekom krize kroz medije. ÔÇśMalheur National Wildlife RefugeÔÇÖ tako je vra─çen u federalne ruke, no zabrinjava ono ┼íto se dogodilo kao epilog.

Jedanaest ÔÇśkolovo─ĹaÔÇÖ oru┼żane krize privedeni su i zadr┼żani u pritvoru bez mogu─çnosti jam─Źevine i s nepoznatim datumom otpu┼ítanja, pod optu┼żbama za terorizam, opiranje uhi─çenju, stvaranje javnog neposuluha i naru┼íavanje prava privatnog posjeda. Kako nije poznato tko je uhi─çen pod kojom optu┼żnicom, a vlasti nisu javno objavile podatke ÔÇô sve je u domeni naga─Ĺanja. Navodno su i uhi─çeni prijavili agente zbog ÔÇśverbalnog i fizi─Źkog nasilja pri uhi─çenjuÔÇÖ, no s obzirom da su bili naoru┼żani ÔÇô te┼íko ─çe te optu┼żbe pro─çi na sudu.

Razoru┼żavanje i separatizam kao ÔÇśpravni elementiÔÇÖ

ÔÇśPod izravnim naredbama FBI-ja i Ministarstva pravosu─Ĺa, u┼íli smo u posjed uz naoru┼żane ÔÇśundercoverÔÇÖ agente. Prikupljali smo podatke i koordinirali ih s bespilotnim letjelicama koje su tako─Ĺer bile potpora u slu─Źaju nemiraÔÇÖ navodi federalni agent Dan Stevens. ÔÇśIdentificirali smo 90% militanata i provjerili njihove dosjeeÔÇÖ zaklju─Źuje Stevens uz navo─Ĺenje registarskih plo─Źica koje su tako bile jamac da niti eventualni bijeg ne─çe biti dovoljan za eskivaciju odgovornosti.

ÔÇśOvakvi desni─Źarski elementi predstavljaju ozbiljnu opasnost za sigurnost i morali smo ih uhititi, kao i razoru┼żati ÔÇô da ne bi do┼ílo do bilo kakvog oblika prolijevanja krviÔÇÖ, slu┼żbeno je izvje┼í─çe s doga─Ĺaja. Kako su u Senatu paralelno odlu─Źili uvesti mogu─çnost vojne intervencije na ameri─Źkom teritoriju ÔÇô vrlo je lako mogu─çe da ─çe ovakve situacije dodatno intenzivirati ionako sve sna┼żniju inicijativu za zabranom civilnog posjedovanja oru┼żja, pod prijetnjom terorizma ili separatizma.
 

 
(dnevno.hr/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,