Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Ovo je najbogatije selo u Kini: Evo kako su se obogatiliÔÇŽ (VIDEO)

Ovo je najbogatije selo u Kini: Evo kako su se obogatiliÔÇŽ (VIDEO)

selo-kina-bogato-naseljeDjeluje nevjerojatno, ali ideja za ovakvu vrstu ┼żivota inspirirana je komunisti─Źkom Utopijom – radi se sedam dana u tjednu, a godi┼ínji odmor ne postoji

Huaxi selo je najbogatije “naselje” u Kini i predstavlja te┼íko dosti┼żan san velikog broja Kineza. Osim po urbanisti─Źkoj ure─Ĺenosti i gospodarstvu koja se ne zaustavlja ni na trenutak, Huaxi je poznat i po visokim ┼żivotnom standardu koji se isti─Źe u odnosu na ostatak Kine.

Za 55 godina, Huaxi se pretvorio iz siromašne ruralne oblasti uu simbol ekonomske ekspanzije zemlje, utjelovljena u 326 metara visokom hotelu koji krasi centar sela.

Luksuzni objekt ima 60 katova, 826 soba, a ve─ç u prizemlju do─Źekat ─çe vas 30 milijuna funti vrijedna kip bika, napravljena od ─Źistog zlata.

Skulptura bika od ─Źistog zlata vrijedna je 30 milijuna funti i nalazi se u luksuznom hotelu.

Stanovnici Huaksija rade sedam dana tjedno i navodno svi imaju preko 100.000 dolara na bankovnom ra─Źunu. U ovom naselju vlada komunisti─Źka utopija, odnosno pravi pravcati kineski socijalizam u svom izvornom obliku.

Huaxi je 1961. godine osnovao Wu Renbao, upravo s idejom da napravi naselje koje ─çe predstavljati svojevrstan model kineskog komunizma.

┼Żitelji imaju vrlo visok ┼żivotni standard, skupocjene ku─çe i automobile.

Renbao je, kada je osnivao naselje, u─Źvrstio jedno na─Źelo – klju─Źni faktori za sre─çu su novac, automobili, ku─ça i obitelj.


Stanovnici Huaksija bogate se, izme─Ĺu ostalog, podjelom godi┼ínjeg profita sela. Prora─Źun prevashodno pune tvornice koje rade non stop – u Huaxi se radi sedam dana tjedno i nema godi┼ínjeg odmora.

Renbao je razumio ┼żelju ljudi da “vide svijet”, ali kako da netko otputuje ako nikada nema praznik? Rje┼íenje predstavlja “svjetski park”.

Tu se mogu vidjeti replike Sidnejske Opere, Kineskog zida, Trijumfalne kapije i Statue Slobode.

Ukoliko se stanovnici Huaksija ipak odlu─Źe oti─çi, gube sve – ku─çu, auto i novac – a svi njihovi posjedi dijele ostali mje┼ítani.

Radnici koji dolaze u selo samo radi posla, ne u┼żivaju u besplatnom zdravstvu i ekonomskim pogodnostima stanovnika Huaksija. Prema nekim procjenama, ovi migranti pokrivaju oko 95 posto stanovni┼ítva.

Samo 5 posto predstavljaju prvobitni naseljenici iz 60-ih (i njihovi nasljednici) koji jedini dobivaju “dio kola─Źa”.

Seoske vlasti tvrde sa su svi u Huaxi bogati, iako je to gotovo sigurno propagandna poruka s ciljem promocije kineskog komunizma.

OVAKVE BAJKE SE OSTVARUJU SAMO U RUSIJI

Kontrola medija i zakonske zabrane sprije─Źili su lokalce da razgovaraju sa predstavnicima stranih medija uslijed ─Źega je pravi na─Źin ┼żivota u Huaxi i dalje u odre─Ĺenoj mjeri misterija.

Uz komunisti─Źke pjesme koje se pu┼ítaju s razglasa na ulicama i portrete “Velikog Renbaa”, u Huaxi je ┼żivot kao u nekom dugotrajnom eksperimentu.
 

 
(vestinet.rs,BKTVNEWS,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,