Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » PROČITAJTE ŠTO ĆEMO DOBITI USKORO SA ZAPADA PREKO TTIP-a: 10 Američkih namirnica koje su zabranjene u drugim zemljama

PROČITAJTE ŠTO ĆEMO DOBITI USKORO SA ZAPADA PREKO TTIP-a: 10 Američkih namirnica koje su zabranjene u drugim zemljama

hrana-amerikaAmerikanci se polako bude u svezi tužne činjenice da velik dio hrane koja se prodaje u SAD-u daleko zaostaje za istim namirnicama u drugim zemljama

U stvari, većina hrane koje jedu je zabranjena u drugim zemljama. I oni to hoće preko TTIP-a prenijeti u Europu.

Pregledat ćemo 10 američkih namirnice koje su zabranjene u drugim zemljama.

Budući da je ukupno zdravlje Amerikanaca toliko niže od drugih industrijaliziranih zemalja, no pitamo se da li otrovna hrana poput ove može igrati ulogu u velikom skoku stope oboljevanja od raznih bolesti.

# 1: LOSOS – UMJETNO UZGOJEN

Ako želite imati zdravstvenu korist od ribe, morate se kloniti ribe iz uzgoja, osobito uzgojenog lososa koji je hranjen opasnim kemikalijama, neprirodnim žitaricama (uključujući genetičke sorte), plus antibiotici i drugi lijekovi koje su se pokazale da nisu sigurne za ljude.

Gdje je to zabranjeno: Australija i Novi Zeland

# 2: GMO PAPAJA

Većina havajske papaje je sada genetski projektirana da bude otporna na viruse. Istraživanja sada pokazuju da životinje hranjene genetskim namirnicama, kao što su kukuruz i soja, trpe širok raspon bolesti, uključujući i crijevna oštećenja, višestruka oštećenja organa, ogromne tumore, urođene mane, preranu smrt, a i potpunu sterilnost do treće generacije potomaka.

Gdje je to zabranjeno: Europska unija

# 3: MESO PUNJENO RAKTOPAMINOM

Raktopamin – promotor rasta u mesu i mesnim proizvodima. ON smanjuje ukupni sadržaj masti od mesa. Raktopamin se trenutno koristi u ishrani 45 posto američkih svinja, u 30 posto ishrane cjelokupne stoke, a nepoznat postotak se pumpa u purane (purice) danima prije klanja. Do 20 posto Raktopamin ostaje u mesu koje se kupuje u supermarketima.

Gdje je to zabranjeno: 160 zemalja diljem Europe, Rusije, Kine i Republike Kine (Tajvan)

# 4: GAZIRANA PIĆA SA USPORIVAČEM GORENJA

Ako živite u SAD-u i pijete Mountain Dew i neka druga gairana pića sa okusom citrusa i sportske napitake, onda također pijete dozu sintetičke kemikalije naziva bromirano biljno ulje (BVO), koji je izvorno patentirala kemijska tvrtka kao usporivač gorenja.

Gdje je to zabranjeno: Europa i Japan

# 5: OBRAĐENE NAMIRNICA KOJE SADRŽE UMJETNE BOJE

Više od 3.000 prehrambenih aditiva – konzervansi, začini, boje i ostali sastojci – dodaju se u hranu u SAD-ue, uključujući hranu za dojenčad i hranu na djecu. U međuvremenu, mnogi od njih su zabranjeni u drugim zemljama, na temelju istraživanja koja su pokazala toksičnost i opasne učinke po zdravlje, osobito s obzirom na negativne učinke na dječje ponašanje. članak:

U zemljama u kojima je zabranjena ova vrsta hrane, prehrambene tvrtke poput kompanije Kraft zamjenjuju prirodna bojila sa ekstraktom od paprike i cikle.

Gdje je to zabranjeno: Norveška i Austrija. U 2009. godini, britanska vlada je savjetovala tvrtke da prestanu koristiti prehrambena bojila do kraja te godine.

# 6: PILETINA ZAČINJENA S ARSENOM

Lijekovi bazirani na arsenu su odobreni za uporabu u hrani za životinje u SAD-u, jer oni čine da životinje rastu brže i čine meso “svježijeim”. Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) je izjavila da su ovi proizvodi sigurni jer sadrže organski arsen, što je manje toksično od umjetno dodanog anorganskog arsena, koji je kancerogen.

Problem je u tome što su se znanstvenih izvješća pojavila navodeći da bi se organski arsen mogao pretvoriti u anorganski arsen, koji je pronađen u povišenim razinama kod piletine iz supermarketa.

Gdje je to zabranjeno: Europska unija

# 7: KRUH S KALIJEVIM BROMID

Možda nećete biti svjesni toga, ali gotovo svaki put kad jedete kruh u restoranu ili pojedete hamburger ili hotdog pecivo, vi konzumirate bromid, koji se obično koristi u brašnu. Primjena kalijevog bromida kao aditiva u komercijalnom kruhu i pekarskim proizvodima je ogroman doprinos preopterećenju bromidom zapadnh kultura.

Bromirano brašno “obogaćeno” s kalij bromidom čini tijesto elastičnije i produžuje mu trajnost. Međutim, istraživanja su pokazala da kalij bromid oštećuje bubrege, živčani sustav, štitnjaču, probavni sustav i uzrokuje rak. Međunarodna agencija za istraživanje raka svrstava kalij bromid u potencijalne kancerogene tvari.

Gdje je to zabranjeno: Kanada, Kina i EU

# 8: OLESTRA / OLEAN

Olestra ili Olean, napravljen od kompanije Procter & Gamble je zamjena za masnoću sa malo masti i kalorija koja se koristi u nemasnim grickalicama poput čipsa i pomfrita. Prije tri godine, Time Magazine ga je nazvao jednim od 50 najgorih izuma ikada, ali to nije spriječilo prehrambene tvrtki ga upotrebe i zadovolje pogrešno uvjerenje ljudi da je snack bez masti zdraviji obrok.

Gdje je to zabranjeno: Velika Britanija i Kanada

# 9: KONZERVANSI BHA I BHT

BHA (butilirani hidroksianisol) i BHT (butilirani hidroksitoluen) se najčešće koristi kao konzervans u žitaricama za doručak, guma za žvakanje, margarinu, mesu, dehidriranom krumpiru i pivu, da spomenemo samo nekoliko. Poznato je da BHA uzrokuje rak kod štakora, a može biti sredstvo koje izaziva rak kod ljudi, isto tako. On također može izazvati alergijske reakcije i hiperaktivnost, dok BHT može izazvati toksičnost organa.

Gdje je to zabranjeno: Velika Britanija ne dopušta BHA u hrani za dojenčad. BHA i BHT su zabranjeni u dijelovima Europske unije i Japana.

# 10: MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI SA RBGH

Rekombinantni goveđi hormon rasta (rBGH) je najčešći dodatak kod mliječnih životinja u Americi. RBGH je sintetička verzija prirodnog goveđeg somatotropina (BST), hormona proizvedenog od kravlj hipofize. Monsanto je razvio rekombinantnu verziju iz genetski modificiranih bakterija E. coli i prodaje ga pod nazivom “Posilac.”

On je ubrizgava u krave radi povećanje proizvodnje mlijeka, ali je zabranjen u najmanje 30 drugih zemalja zbog svojih opasnosti po ljudsko zdravlje, koje uključuju povećani rizik za kolorektalni, prostate i raka dojke. rBGH se ubrizgava u krave koje trpe najmanje 16 različitih štetnih zdravstvenih stanja, uključujući i vrlo visoku stopu mastitisa koje kontaminira mlijeko sa gnojem i antibioticima.

Gdje je to zabranjeno: Australija, Novi Zeland, Izrael, EU i Kanada

Europska unija je potpisala sa Amerikom kontraverzni TTIP te većina ove hrane neće više biti zabranjena u EU, zato neka vam ovaj spisak ostane u glavi i podsjeti vas kada ugledate jedan od ovih proizvoda na policama supermarketa.
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,