Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Amerika ove godine blokirala vlastite satelite 261 put

Amerika ove godine blokirala vlastite satelite 261 put

satelit-orbitaAmerički general John Hayter priznao je da su najopasniji neprijatelj Sjedinjenih Američkih Država u području elektronskog ratovanja u ovom trenutku najvjerojatnije … upravo Sjedinjene Države!

Također je naveo da nema ideju koliko puta su američke satelite blokirale Kina ili Rusija.

“Zaista ne znam. Moja pretpostavka je – nijednom”, izjavio je šef kozmičkog zapovjedništva Ratnog zrakoplovstva SAD general John Hayter na konferenciji o elektroničkom ratovanju.

Hayter je dodao da je ukupno zabilježeno više od 250 slučajeva – u prosjeku 23 puta mjesečno – otkazivanja američke satelitske komunikacije.

“Dosad smo u 2015. godini imali 261 slučaj da je blokiran dotok informacija od naših satelita do baza na zemlji”, objasnio je general.

Činjenica da SAD blokira vlastitu satelitsku komunikaciju znak je loše koordinacije sa aktivnostima vlastitih trupa, a još manje jedinica neprijatelja, naglasio je Hayter.

“Mi smo jednostavno pretpostavili da je spektar radiofrekvencijske benigno okruženje i da nam tu nitko ne prijeti”, primijetio je Hayter, ali je dodao da su druge države, konkretno Kina i Rusija, zapravo vrlo pažljivo pratile uspješnost razmještanja američkih satelita.

Moskva je prošlog mjeseca izvela prvi uspješni test novih protusatelitskih projektila, čime je postala druga nacija (nakon Kine) koja je svoje vojne snage opremila oružjem za ratovanje u svemiru.

U veljači 2015. godine neimenovana američka obavještajna agencija obavijestila je Kongres da “kineski i ruski vojni čelnici shvaćaju jedinstvene prednosti koje sa sobom nose svemirski sustavi” i da “razvijaju mogućnosti da liše SAD svemira u slučaju konflikta”.

Međutim, iz komentara generala Haytera može se zaključiti da možda nema potrebe da neprijatelji koriste oružje protiv SAD – Amerikanci su sposobni sasvim sami uništiti vlastitu satelitsku komunikaciju.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

PRIRODOM PROTIV ZLOČUDNE BOLESTI: Ovih 7 začina su glavni lijekovi u borbi protiv raka
DEATON: Vrlo je velika opasnost da ekonomija EU neće izdržati najezdu migranata

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,

reklama