Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA SE SLAŽE: Sirija će obarati NATO avione nad svojim teritorijem nakon upozorenja

RUSIJA SE SLAŽE: Sirija će obarati NATO avione nad svojim teritorijem nakon upozorenja

s300-sirija-rusijaSirija je spremna postaviti neustrašive S-300 PZO sustave koje joj je poslala Rusija. Oni će Siriji omogućiti potpunu kontrolu nad teritorijem i sposobnost da obori bilo koji zrakoplov koji upadne u sirijski zračni prostor

Obaranje ruskog borbenog zrakoplova od strane turskog F-16 aviona prije dva tjedna je utjecalo na to da Sirija što prije uvede PZO sustave. To je također i u interesu Rusije, piše spuniknews.com

Prema riječima višeg časnika iz ureda za sirijsko-ruske zajedničke vojne operacije u Damasku, mobilni S-300 sustavi su spremni za postavljanje na raznim mjestima u Siriji.

On je rekao: “Sirija će uskoro objaviti da će bilo koja država koja naruši sirijski zračni prostor, a koja ne surađuje s Damaskom biti promatrana kao neprijateljski nastrojena i da će Sirija oboriti njene avione. Onima koji se namjeravaju boriti protiv terorizma i surađivati s vojskom Sirije će biti omogućen siguran ulazak”.

To možda djeluje kao opasna eskalacija, ali činjenica je da američki borbeni avioni bombardiraju teritoriju Sirije još od rujna 2014. godine, pri čemu su navodno proveli nekoliko tisuća zračnih napada protiv Islamske države.

Od terorističkih napada u Parizu prošlog mjeseca, Francuska se također pridružila zračnim napadima u Siriji, ali u koaliciji s Rusijom. Velika Britanija i Njemačka također namjeravaju se pridruže u borbi protiv Islamske države. U koaliciji koju predvode SAD također sudjeluju Turska, Saudijska Arabija i Katar.

Rusija je jedina država čiji su vojni avioni legalno u Siriji pošto je Moskva dobila potpuno odobrenje od sirijske vlade. Nijedna druga država nema odobrenje od Damaska.

Dakle, najmanje sedam stranih sila koriste svoje ratne zrakoplove kako bi bombardirale sirijski teritorij, kršeći međunarodni zakon.

Nevezano za to da li se američka koalicija bori protiv terorista ili iz nekog drugog razloga, ona mora imati odobrenje sirijske vlade. Zapadne vlasti već godinama pokušavaju diskreditirati, demonizuju i delegitimizuju sirijsku vladu s ciljem promjene režima u Siriji. Međutim, Sirija je još uvijek suverena država sa svim svojim pravima kao i ostale članice UN.

Ukoliko sirijska vlada na čelu s predsjednikom Bashar al Assadom, koji je međunarodno priznat kao predsjednik Sirije, ne odobri stranu vojnu intervenciju, onda je ta intervencija ilegalna.

Sirija će sada, zahvaljujući ruskim S-300 PZO sustavima imati tehničke sposobnosti da obrani svoje granice i zračni prostor od svih uljeza. Ona također ima legalno pravo da se brani od bilo kakvog upada na svoj teritorij. Na kraju krajeva, ako Turska ima to pravo, zašto Sirija ne bi imala?

S druge strane, zapadni zračni napadi bez odobrenja sirijske vlade su ilegalni.

U ovom trenutku je važno da Sirija ponovo uspostavi svoj suverenitet i sve principe međunarodnog zakona.

Mora se povući granica, a Sirija će uz vojnu potporu Rusije moći to učiniti. Od sada pa nadalje, svi NATO zrakoplovi na teritoriju Sirije bi mogli biti upozoreni, odlazite ili ćete biti oboreni!
 
(sputniknews.com,webtribune.rs/uredio:nsp)

SAD ušao u Venezuelu: Nova opcija bi mogla provesti pretvorbu i privatizaciju
BOŽJI LIJEK ZAPISAN U BIBLIJI: Ovaj moćni recept star 3.500 godina liječi sve bolesti!

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama