Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Nestanak struje na Krimu je bila američko-turska teroristička sabotaža !?

Nestanak struje na Krimu je bila američko-turska teroristička sabotaža !?

dalekovod-krim-strujaNa Krimu se sumnja da Turska, Sjedinjene Države i druge članice NATO-a stoje iza sabotaže dalekovoda, zbog čega je ovo poluotok ostalo u potpunom mraku

“Prestanak opskrbe Krima električnom energijom je rezultat terorističkog napada, koji su izvršili pripadnici ‘Medžlisa krimsko-tatarskog naroda’ i ‘Desnog sektora’”, izjavila je članica Vijeća Federacije za obranu i sigurnost Olga Kovitidi, koja predstavlja poluotok u Gornjem domu Državne dume.

Ona je istakla da sve ono što se danas događa u Krim “nije havarija, niti ekonomska blokada”, već posljedica napada, u koji su umiješane Turska i druge članice NATO-a.

“Danas za mnoge nije tajna da terorističku skupinu, koja je formirana u Ukrajini, već godinama financira Turska i podržava nekoliko zemalja članica NATO-a“, rekla je Kovitidijeva.

Ona je precizirala da su sudionici terorističke skupine, koji su minirali dalekovode, pripadnici “Medžlisa krimsko-tatarskog naroda”, koji financiraju zemlje NATO-a, na čelu sa SAD i Turskom, kao i “Desnog sektora”, organizacije koja je u Rusiji zabranjena zbog terorističkog djelovanja.

“Uporaba termina ‘havarija’ i ‘sudionik u blokadi Krima’ samo je pokušaj da se sakrije pravo lice terorizma”, dodala je Kovitidijeva.

Krim je ostao bez struje nakon što su nepoznate osobe, u noći između 22. i 23. studenog, minirale stupove za energetsko opskrbu u području Hersonskoj, na jugu Ukrajine.

Na teritoriju Krima bilo je uvedeno izvanredno stanje, pošto je bez električne energije ostalo oko 1,6 milijuna potrošača.

Nakon miniranja dalekovoda, sudionici takozvane “javne blokade Krima” sada prijete da se tu neće zaustaviti, već da će proširiti svoje akcije.

Lider “Medžlisa krimskih Tatara” Lenur Isljamov je izjavio da njegove pristalice sada spremaju “pomorsku blokadu poluotoka”, kao i da će paralizirati Kerčenski zaljev.

Prema riječima Isljami, blokada “okupiranog” poluotoka mora se provesti u fazama. Prvo treba onemogućiti opskrbu poluotoka hranom, zatim energijom, a na kraju treba izvršiti pomorsku blokadu.

“Sada ćemo tome pristupiti”, zaprijetio je Isljamov.

Isljamov je istaknuo da su on i njegove pristaše spremni “žitelje Krima stave u potpunu izolaciju kako bi ostvarili svoje ciljeve”.

Među zahtjevima sudionika blokade su vraćanje Krima u sastav Ukrajine i oslobađanje ukrajinskog pilota Nadežde Savčenko i zamjenika čelnika “Medžlisa” Ahtema Čijgoza, koji su u zatvoru u Rusiji.

Krimska državna tužiteljica Natalija Poklonska, komentirajući ove zahtjeve, poručila je da će organizatori i sudionici blokade Krima “prije ili kasnije biti izvedeni pred sud”, a “stanovnike Krima će morati pogledaju u oči”.

Zahtjeve za oslobađanje Čijgoza i Savcenko Poklonska smatra nedopustivim. Prema njenim riječima, ovdje nije riječ o političkim zatvorenicima, već o “običnim kriminalcima i ubojicama”.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Pucnjava u San Bernardinu ima sve znakove državne organizacije ili ISIS terorističkog napada (od onoga što znamo do sada)
NAPOKON: Ministarstvo obrane Rusije objavilo video koji potvrđuje da "nafta Islamske države" ide u Tursku

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,

reklama