Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Nestanak struje na Krimu je bila ameri─Źko-turska teroristi─Źka sabota┼ża !?

Nestanak struje na Krimu je bila ameri─Źko-turska teroristi─Źka sabota┼ża !?

dalekovod-krim-strujaNa Krimu se sumnja da Turska, Sjedinjene Dr┼żave i druge ─Źlanice NATO-a stoje iza sabota┼że dalekovoda, zbog ─Źega je ovo poluotok ostalo u potpunom mraku

“Prestanak opskrbe Krima elektri─Źnom energijom je rezultat teroristi─Źkog napada, koji su izvr┼íili pripadnici ‘Med┼żlisa krimsko-tatarskog naroda’ i ‘Desnog sektora’”, izjavila je ─Źlanica Vije─ça Federacije za obranu i sigurnost Olga Kovitidi, koja predstavlja poluotok u Gornjem domu Dr┼żavne dume.

Ona je istakla da sve ono ┼íto se danas doga─Ĺa u Krim “nije havarija, niti ekonomska blokada”, ve─ç posljedica napada, u koji su umije┼íane Turska i druge ─Źlanice NATO-a.

“Danas za mnoge nije tajna da teroristi─Źku skupinu, koja je formirana u Ukrajini, ve─ç godinama financira Turska i podr┼żava nekoliko zemalja ─Źlanica NATO-a“, rekla je Kovitidijeva.

Ona je precizirala da su sudionici teroristi─Źke skupine, koji su minirali dalekovode, pripadnici “Med┼żlisa krimsko-tatarskog naroda”, koji financiraju zemlje NATO-a, na ─Źelu sa SAD i Turskom, kao i “Desnog sektora”, organizacije koja je u Rusiji zabranjena zbog teroristi─Źkog djelovanja.

“Uporaba termina ‘havarija’ i ‘sudionik u blokadi Krima’ samo je poku┼íaj da se sakrije pravo lice terorizma”, dodala je Kovitidijeva.

Krim je ostao bez struje nakon ┼íto su nepoznate osobe, u no─çi izme─Ĺu 22. i 23. studenog, minirale stupove za energetsko opskrbu u podru─Źju Hersonskoj, na jugu Ukrajine.

Na teritoriju Krima bilo je uvedeno izvanredno stanje, po┼íto je bez elektri─Źne energije ostalo oko 1,6 milijuna potro┼ía─Źa.

Nakon miniranja dalekovoda, sudionici takozvane “javne blokade Krima” sada prijete da se tu ne─çe zaustaviti, ve─ç da ─çe pro┼íiriti svoje akcije.

Lider “Med┼żlisa krimskih Tatara” Lenur Isljamov je izjavio da njegove pristalice sada spremaju “pomorsku blokadu poluotoka”, kao i da ─çe paralizirati Ker─Źenski zaljev.

Prema rije─Źima Isljami, blokada “okupiranog” poluotoka mora se provesti u fazama. Prvo treba onemogu─çiti opskrbu poluotoka hranom, zatim energijom, a na kraju treba izvr┼íiti pomorsku blokadu.

“Sada ─çemo tome pristupiti”, zaprijetio je Isljamov.

Isljamov je istaknuo da su on i njegove prista┼íe spremni “┼żitelje Krima stave u potpunu izolaciju kako bi ostvarili svoje ciljeve”.

Me─Ĺu zahtjevima sudionika blokade su vra─çanje Krima u sastav Ukrajine i osloba─Ĺanje ukrajinskog pilota Nade┼żde Sav─Źenko i zamjenika ─Źelnika “Med┼żlisa” Ahtema ─îijgoza, koji su u zatvoru u Rusiji.

Krimska dr┼żavna tu┼żiteljica Natalija Poklonska, komentiraju─çi ove zahtjeve, poru─Źila je da ─çe organizatori i sudionici blokade Krima “prije ili kasnije biti izvedeni pred sud”, a “stanovnike Krima ─çe morati pogledaju u o─Źi”.

Zahtjeve za osloba─Ĺanje ─îijgoza i Savcenko Poklonska smatra nedopustivim. Prema njenim rije─Źima, ovdje nije rije─Ź o politi─Źkim zatvorenicima, ve─ç o “obi─Źnim kriminalcima i ubojicama”.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Pucnjava u San Bernardinu ima sve znakove dr┼żavne organizacije ili ISIS teroristi─Źkog napada (od onoga ┼íto znamo do sada)
NAPOKON: Ministarstvo obrane Rusije objavilo video koji potvr─Ĺuje da "nafta Islamske dr┼żave" ide u Tursku

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , ,

reklama