Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » NAPOKON: Ministarstvo obrane Rusije objavilo video koji potvrđuje da “nafta Islamske države” ide u Tursku

NAPOKON: Ministarstvo obrane Rusije objavilo video koji potvrđuje da “nafta Islamske države” ide u Tursku

isis-nafta-kamioniPentagon odbacuje optužbe da je Turska umiješana u šverc i trgovinu naftom sa Islamskom državom, no ovaj dokaz im možda zapne u grlu

Američko Ministarstvo obrane ponovo je stalo u zaštitu Turske i priopćilo da ne raspolaže nikakvim dokazima da Ankara od Islamske države kupuje naftu.

Ovo mu je bilo malo, pa priopćilo da “odbacuje optužbe na račun rukovodstva Turske da je umiješano u taj biznis”:

“Odbacujemo pretpostavke da je tursko rukovodstvo u zavjeri s Islamskom državom radi šverca nafte. Nismo vidjeli nikakve dokaze koji bi to potvrdili”- izjavila je predstavnica pres-službe Pentagona Elisa Smith.

Da bude uvjerljivija, odmah je naglasila: “Turska, zajedno s partnerima, poduzima pojačane mjere sigurnosti na svojoj granici sa Sirijom. Naš cilj je da presiječemo svaki šverc. Mi na Tursku gledamo kao na saveznika iz NATO i ključnog partnera u borbi s Islamskom državom”.

Ministarstvo obrane Rusije na ovo je odreagiralo objavljivanjem videa sa kadrovima koji pokazuju kako veliki teretni kamioni i kamioni-cisterne bez ikakvih problema prelaze granicu kod turskog mjesta Rejhan.

Istovremeno je upozorilo da Turci i ID kamione-cisterne sa naftom kamufliraju tako da izgledaju kao obični veliki teretni kamioni.
 

 
Naglasilo je da Moskva zna za tri rute kojima se “nafta Islamske države prevozi u Tursku”. Uz preciziranje da “zapadna ruta” vodi prema turskim mediteranskim lukama (odakle nafte tankerima “putuje” u druge zemlje), da “sjeverna ruta” vodi ka turskoj rafineriji “PATMA”, a istočna – gradiću Džazri, odakle se razvozi dalje.

Sam video sadrži satelitske snimke koji potvrđuju da kamuflirani kamioni-cisterne masovno ulaze iz dijelova Sirije koje kontrolira ID u Tursku.

Rusk generalna komanda ističe da Islamska država za prijevoz nafte u Tursku koristi najmanje 8.500 kamiona-cisterni koji dnevno prevezu do 200.000 barela nafte.

Na ovom biznisu – kako se tvrdi u Moskvi – najviše zarađuju predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan i njegova obitelj.

Zamjenik ministra obrane Rusije Anatolij Antonov dodatno je otkrio:

“U regiji djeluje zajednički tim kriminalaca i turskih elita za krađu nafte od susjeda. Ta nafta u ogromnim količinama, u industrijskim razmjerima preko živih naftovoda koje čine tisuće cisterni stiže na teritorij Turske”.

Godišnji prihodi Islamske države od ilegalne prodaje nafte iznose oko dvije milijarde dolara godišnje, izjavio je Antonov.

“Prihodi od prodaje nafte su jedan od najvažnijih izvora djelatnosti terorista u Siriji. Oni zarađuju oko dvije milijarde dolara svake godine, a zatim troše ta sredstva najam plaćenika po cijelom svijetu, njihovo opremanje oružjem i tehnikom. Eto zašto ID tako čuva infrastrukturu za lopovsku eksploataciju nafte u Siriji i Iraku” – kazao je on.
 

 
Istovremeno je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba, Sergej Rudskoj, objavio da ruska avijacija razara “naftne arterije” Islamske države.

Naglasio je da su za dva mjeseca zračni naleti izvedeni na 32 naftna kompleksa ID, uključujući 11 rafinerija i 23 stanice za pretakanje nafte u kamione-cisterne.

Ocijenio je da je to prepolovilo količine nafte koju islamisti u Siriji nezakonito eksploatiraju.

Islamska država je dnevno na nafti zarađivala najmanje tri milijun dolara. I tako – pune četiri godine!

Zapadnom maršrutom ugljikovodici koji se eksploatiraju na naftnim poljima kod grada Raka, motornim vozilima, uglavnom noću, prevoze se na sjeverozapad Sirije. Dalje se kroz pogranična mjesta Azaz (Sirija) i Rejhan (Turska) transportiraju ka turskim lukama Dertijol i Iskenderun”- pojasnio je Rudskoj, pokazujući satelitski snimak napravljen u okolici Azaza 13. studenog.

“Dio nafte se pretovaruje na brodove i šalje na preradu izvan granica Turske, a dio se prodaje na unutarnjem tržištu. Svakodnevno se u tim lukama napuni po jedan naftni tanker”- precizirao je predstavnik ruskog Glavnog stožera.

Sljedeća ruta, po riječima Rudskoja, vodi u Tursku s naftnih polja na desnoj obali Eufrata. Jedan od velikih centara za proizvodnju i preradu nafte koji se nalazi pod kontrolom ID jeste okolina grada Deir ez Zor.

“Ovdje se nalazi veliki broj rafinerija, od kojih se jedna vidi na zaslonu – kazao je Rudskoj na brifingu, pokazujući odgovarajuće snimke. – U toj regiji se stalno bilježi veliki broj cisterni koje čekaju utovar. Pokazani su vam snimci kolona vozila koja se nalaze na maloj udaljenosti jedno od drugog”.

Treća ruta transportiranja nafte u Tursku vodi od nalazišta nafte na sjeveroistoku Sirije i u sjeverozapadnim dijelovima Iraka kroz pogranična mjesta Kara-Čoh, Čam-Hanik na sirijskoj teritoriji i Tavan i Zaho na teritoriju Iraka.

“Na foto snimkama vidi se veliki broj cisterni i kamiona velike nosivosti u okolici tih mjesta. Dana 28. studenog u okolici Kara-Čoh na teritoriju otpremne stanice otkriveno je 50 cisterni “- pokazao je Rudskoj na slajdu.

Po njegovim riječima, na snimkama iračkih mjesta Tavan i Zaho od 14. studenog vidi se više od 1.100 cisterni i šlepera velike nosivosti.

Rudskoj ističe da međunarodna koalicija na čelu sa SAD ne izvodi zračne napade na cisterne i infrastrukturne objekte za ilegalnu trgovinu naftom u Siriji.

“Nije zabilježeno uništavanje cisterni od strane koalicije. Za sada vidimo samo trostruko povećanje broja strateških bespilotnih letjelica. S obzirom da ne bilježimo napade koalicije koju predvode SAD”- kazao je on.
 

 
(fakti.org,youtube/uredio:nsp)

Nestanak struje na Krimu je bila američko-turska teroristička sabotaža !?
CIJELI SVIJET NA NOGAMA, A MEDIJI VAM SVE SKRIVAJU: Na tisuće Židova izašlo na ulice protiv cionista i Novog svjetskog poretka! (VIDEO)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama