Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Turski F-16 je punih 40 minuta čekao Su-24 u zasjedi

Turski F-16 je punih 40 minuta čekao Su-24 u zasjedi

f-16TURSKI RADARI SU POČELI PRATITI RUSKI BOMBARDER 10 MINUTA NAKON POLIJETANJA SA AVIO-BAZE “HMEJMIM”

SVI već da je u jutro 24. studenog lovac turskog Ratnog zrakoplovstva F-16, u sirijskom zračnom prostoru, namjerno i ciljano oborio ruski bombarder Su-24M koji je nosio serijsku oznaku 83, a koji je – što je također poznato – sudjelovao u uništavanju vojnih objekata i pozadinske infrastrukture pseudoislamske ekstremno-terorističke tvorevine koja sebe naziva “Islamska država” (do 24. lipnja 2014. godine ona je bila Islamska država Iraka i Levanta).

Deset minuta poslije polijetanja, s aerodroma na bazi “Hmejmim”, pratila su ga radarskI sustavi Ratnog zrakoplovstva Turske sve do tragičnog momenta.

Manevrom prema repu, dok se bombarder Zračno-kozmičkih snaga Rusije (VKS), nalazio u zračnom prostoru Sirije – na 5,5km južno od sirijsko-turske granice – lovac F-16 Ratnog zrakoplovstva Turske, doslovno “ubojica iza ćoška”, ​​hladnokrvno je na Su -24 lansirao raketu klase “zrak-zrak”.

Nismo očekivali da će Turska izvršiti ovakav teroristički napad obzirom da se i na nju odnose odredbe posebnog memoranduma koji su potpisala Ministarstva obrane Rusije i SAD radi izbjegavanja incidenata i sigurnosti letova u zračnom prostoru Sirije.

Podsjećam da je taj dokument između Rusije i SAD potpisan u listopadu ove godine, dakle prije nego što je turski zrakoplov uništio ruski Su-24M. Sve odredbe tog dokumenta se u potpunosti odnose i na tursko ratno zrakoplovstvo jer je i ona zemlja članica NATO i sudjeluje u koaliciji 60 zapadnih i bliskoistočnih zemalja koje se navodno bore protiv ID.

Spomenuti turski lovac je prodro do dva kilometra u dubinu zračnog prostora Sirije i 40 minuta kao podli ubojica čekao ruski zrakoplov u zasjedi koji se u tom trenutku nalazio na borbenom zadatku.

Također je pravodobno s teritorija Turske na sirijski teritorij prebačena ekipa televizijskih snimatelja koja je pomoću najkvalitetnijih televizijskih kamera snimala oboreni ruski avion i streljanje njegovog zapovjednika koji se padobranom spuštao na zemlju. Istovremeno je snimljena i epizoda kako turska borbena skupina pomoću protutenkovskog bacača, američke proizvodnje, uništava jedan od prizemljenih helikoptera ruske tragačke-spasilačke službe.

Na dan ovog tragičnog događaja Ministarstvo obrane Turske ni jednom nije iskoristilo liniju izravne veze koja je uspostavljena između njega i ruskog Ministarstva obrane. Ova linija radi non-stop. Pored telefona ovakve “vruće linije” u Moskvi stalno dežura časnik koji odlično zna turski jezik. I tog sudbonosnog dana 24. studenog on je bio na svom radnom mjestu. Ali, njegov turski vis-à-vi nije uspostavljao vezu. Potpuno iz razumljivih razloga: to nije bilo predviđeno u gusarskom planu Ankare ….

Što je također važno: ruskom avionu nikakva upozorenja nisu dali ni stožer turskog Ratnog zrakoplovstva, ni vojna baza, odakle su doletjeli turski avioni.

Turski pilot nije poslao ni bilo kakve vizualne znakove koji su specijalno usmjereni prema ruskom avionu, a F-16 je brži od Su-24 i njegov pilot je ga je mogao makar upozoriti zauzimajući paralelni let. Osim toga, tursko RZ je odlično znalo o kojem tipu zrakoplova je riječ i njegovu rutu, kao i da on neće moći izbjeći njihov sudbonosni “udar u leđa”. Turski “janičari” su izabrali takav način djelovanja kako ruski piloti ne bi mogli izvršiti proturaketni manevar.

Hulje!

Turski generalštab nije bio u stanju na zahtjev vojnog izaslanika Rusije u Ankari dostaviti informaciju o navodnim “razgovorima” pilota turskog lovca i ruskog Su-24M.

Predstavnici turske vojske također su priznali da medijima nisu dostavljali nikakve audio snimke “razgovora” svog F-16 i ruskog Su-24M. Nitko nije spominjao ovu “radio razmjenu”, što su potvrdila sredstva objektivne tehničke kontrole zračnog prostora u toj regiji i neposredno spašeni kopilot-pilot navigator Konstantin Murahtin.

Bitno je i to da su do momenta ove piratske akcije zrakoplovne snage SAD informirale tursko RZ kao i zemlje članice NATO o detaljima specijalnih vježbi ruskiih pilota, u zračnom prostoru Bliskog Istoka, radi sprječavanja incidenata i sudara aviona strana u zraku koje vrše borbeno patroliranje. Takve manevre su organizirali i obavili borbeni avioni Izraela i Rusije.

Ovakvu barbarsku i detaljno isplaniranu akciju protiv Rusije organiziralo je najviše tursko vojno-političko rukovodstvo na čelu s predsjednikom diktatorskog ponašanja. Ona predstavlja grubo kršenje Povelje OUN – kako prema Siriji (narušavajući njen zračni prostor) tako i prema Rusiji (čiji je zrakoplov oboren u zračnom prostoru druge države).

Ova akcija istodobno potpada pod pojam “agresija”, što je definirala Generalna Skupština svjetske organizacije.

Hladnokrvno pucanje po ruskom avionu također predstavlja izravno kršenje spomenutog Memoranduma koji su potpisala Ministarstva obrane Rusije i SAD o sprečavanju incidenata i sigurnosti letova avijacije u sirijskom zračnom prostoru.

Rusija ima pravo od Ankare zatražiti potpunu i solidnu materijalnu kompenzaciju za oboreni Su-24M i pogibiju potpukovnika Olega pijeska. Njegove posmrtne ostatke treba hitno predati ruskoj strani bez prethodnih uvjetovanja i izgovora.

Rusiju ne interesiraju neiskrena isprike i trapava opravdanja Turske.

Počevši od 24. studenog ove godine, Rusija ima pravo iskoristiti sva udarno-borbena oružja i sredstva za radioelektronsku borbu koja joj stoje na raspolaganju, da ne dozvoli slične neprijateljske terorističke akcije Turske protiv borbenih zrakoplova i helikoptera svojih zračno-kozmičkih snaga koje djeluju u nebu Sirije na temelju zakonitog poziva njenog rukovodstva.

Oružane snage RF odsad imaju puno pravo uništiti bilo koji leteći objekt koji s turskog teritorija upadne u sirijski zračni prostor. Od 24. studenog Turska se, u odnosu na Rusiju, osnovano može tretirati kao neprijateljska država – sa svim posljedicama koje iz toga proizlaze.

Turska se tako može kvalificirati i u odnosu na Siriju protiv koje Ankara odavno vodi neobjavljeni rat i pomoću bojovnika ID pljačka njezino nacionalno bogatstvo – naftu.

Nadam se da će predsjednik Sirijske Arapske Republike Bashar Assad izaći sa specijalnom izjavom kojom će osuditi naklapanja sadašnjeg turskog predsjednika o njegovoj spremnosti da obara zračne ciljeve nad nebom suverene Sirije iz osobne koristi i u ime očiglednih naloga Bijele kuće, uz kršenje osnovnih principa međunarodnog prava jer je nebo nad Sirijom proizvoljno pretvorio u “zabranjenu zonu ljeta”.

Istodobno, Moskva je dužna u odlučnoj formi Ankari i Washingtonu postaviti pitanje o potpunom povlačenju američkog taktičkog nuklearnog naoružanja iz Turske koje se tamo nalazi kršeći pritom dva osnovna članka Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja koje zabranjuje da nuklearna država postavlja nuklearno oružje na teritoriju nenuklearnih zemalja, a nuklearnu državama da na svojoj teritoriji dislociraju oružje nuklearnih država.

Imajući u vidu uspostavljeni tečaj NATO da bude pokrovitelj i ogradi Tursku nakon isplaniranog uništenja ruskog aviona 24. studenog nad nebom Sirije – treba obaviti detaljnu anlizu sadašnjeg stanja i perspektive rusko-natovskih odnosa u cjelini i ovaj savez, u kojoj sudjeluje i Ankara, tretirati kao otvoreno agresivnu i neprijateljsku.

Neophodno je – u odnosima sa svim državama koje ulaze u ovaj militantni blok, u čijim dokumentima Rusija odavno figurira kao “neprijatelj № 1″ – zaboraviti termin “partneri”.

Imajući u vidu sve navedene činjenice i okolnosti – ruske Oružane snage moraju značajno osnažiti svoju grupaciju kako u Siriji, tako i u regiji Bliskog i Srednjeg Istoka.

Za svaki slučaj. Razloga za to ima više nego dovoljno.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

UVERTIRA U KAOS: Saudijska Arabija postat će zaljevska Jugoslavija
PUTIN: Turska je oborila Su-24 da bi zaštitila svoju trgovinu naftom s Islamskom državom

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama