Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Rusi stigli na granicu s Turskom: Turska zatvorila Bospor i Dardanele! To nisu radili ni nacistima!

Rusi stigli na granicu s Turskom: Turska zatvorila Bospor i Dardanele! To nisu radili ni nacistima!

rusija-vojska-tenkoviVojska Ruske Federacije rasporedila je nekoliko tisuća vojnika (58. armija) uz armensko-tursku granicu

Prema neimenovanim izvorima, koji su vezani za rusko Ministarstvo obrane, stigla je informacija da je predsjednik Rusije Vladimir Putin u konzultacijama s GŠ VRF donio odluku o hitnom razmještanju jedinica elitne 58. armije na granicu Armenije i Turske.

U ovom momentu na granicu s Turskom su izašli odabrani sastavi ove armije, opremljeni najsuvremenijim naoružanjem i vojnom opremom, i ojačani sustavima za protuzračnu borbu, višecijevni raketnim bacačima i anti-tenkovskim sredstvima.

Ukupna brojnost angažiranih snaga, koje se nalaze u načinu povišene borbene gotovosti, procjenjuje se na oko 7.000 vojnika i časnika. Cijelu ovu borbenu grupu će štititi elementi ZRK S-400 kao i napredni kompleks za PEB Krasuha-4.

Prema tvrdnjama vojnih stručnjaka, u koordinaciji s raketnim pukom S-400 raspoređenim u Siriji, Ruska Federacija će efektivno kontrolirati gotovo 85% turskog zračnog prostora!

Udarni element 58. armija Vojske Ruske Federacije, predstavlja operativnu skupinu združenih snaga, koja je zadužena za obranu južnih granica RF sa posebnim akcentom na Kavkaz.

Broji nešto više od 70.000 vojnika, a u njenom arsenalu se nalazi preko 600 tenkova, više od 2.000 oklopnih transportera i nekoliko tisuća jedinica cijevne i raketne artiljerije.

Sastoji se od jedinica u kojima se nalazi visoko-kvalitetno i vrlo motivirano ljudstvo, i koje ima izuzetno bogato ratno iskustvo. Spada u kategoriju elitnih sastava Vojske Ruske Federacije.

Da li je Turska zatvorila Bospor i Dardanele?

U pojedinim alternativnim medijima su se pojavili naslovi kako je Turska zatvorila Bospor i Dardanele za ruske brodove. Prva je takve informacije objelodanila stranica Infowars poznatog istraživačkog novinara Alex Jonesa.

U slučaju da se ove vijesti pokažu kao točne, a vrlo je moguće, to će značiti da Turska smatra kako je u ratu, odnosno da je napadnuta.

Par dana prije objavljivanja ovih izvještaja Rusija je službeno priopćila kako je zatvaranje tjesnaca nemoguće. Turska ne može zabraniti prolaz ruskim brodovima kroz Bospor i Dardanele, izjavio je admiral ruske crnomorske flote Viktor Kravčenko.

Prema Konvenciji iz Montrea potpisanoj 1936. godine, Turska je dobila kontrolu nad moreuzima Bospor i Dardaneli, međutim, istom konvencijom je propisano da zatvaranje tjesnaca za strana plovila može se izvršiti jedino u slučaju da se Turska nađe u ratnom stanju.

“Turska ne može zatvoriti prolaz u Crnom moru za ruske brodove koji plove za Siriju. To bi bilo grubo kršenje međunarodnog prava, a osobito Konvencije iz Montrea koju je potpisala većina naroda”, rekao je Kravčenko.

On je istaknuo da Turska čak ni u Drugom svjetskom ratu, kada je bila neutralna, nije zatvorila Bospor i Dardanele za brodove nacističke Njemačke.
 
(balkanbreakingnews.com,Intermagazin/uredio:NSP)

ORBAN: Tajni plan - iz Turske u EU preseljenje još između 400.000 i 500.000 sirijskih izbjeglica
Liječnici ga otpisali, a on uzeo stvar u svoje ruke: Kako sam pobijedio rak! (RECEPT)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,

reklama