Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » TURSKA BLOKIRALA BOSPOR I DARDANELE: Ruska dostava i crnomorska flota totalno blokirane. Turci ovim proglasili rat Rusiji, i misle da su već u ratu?

TURSKA BLOKIRALA BOSPOR I DARDANELE: Ruska dostava i crnomorska flota totalno blokirane. Turci ovim proglasili rat Rusiji, i misle da su već u ratu?

bospor-brod-rusija-turskaTurska je ovlaštena zatvoriti tjesnac svim stranim ratnim brodovima u ratu ili kad je u stanju agresije. Znači Turska je u RATU! Ako bi NATO branio Tursku on bio bio suučesnik u terorizmu

Prema AIS sustavu praćenja kretanja pomorskih plovila, samo turski brodovi se kreću duž Bospora, a u Dardanelama nema kretanja brodova uopće.

U isto vrijeme, među brodovima iz Crnog mora, i iz Sredozemnog mora, nalazi se mala skupina brodova pod ruskom zastavom, koji samo sjede i čekaju, prenosti infowars.com

Osim toga, na ruti plovidbe u Crno more iz smjera Novorossiiska i Sevastopolja u smjeru Bospora, niti jedan ruski brod se ne kreće. To neizravno potvrđuje izjavu CNN-a da Turska može blokirani kretanje ruskih brodova na Dardanelama i tjesnacu Bospor.

Postoji međunarodni ugovor koji posebno pokriva korištenje tih morskih puteva prema svim narodima svijeta. To ugovor se zove Montreux Konvencija o režimu tjesnaca.

Slika ispod prikazuje situaciju s brodovima na tjesnacu koji koriste GPS transponder na svojem plovilu:

Sporazum sklopljen 1936. godine daje Turskoj kontrolu nad Bosporskim tjesnacem i Dardanelama i regulira tranzit pomorskih ratnih brodova. Konvencija daje Turskoj potpunu kontrolu nad tjesnacima i jamči slobodan prolaz civilnih plovila u miru.

Sporazum ograničava prolaz ratnih brodova koji ne pripadaju državama Crnog mora (ne znamo što američka plovila onda rade u Crnom Moru).

Uvjeti sporazuma su izvor kontroverzi tijekom svih ovih godina, od kojih su najpoznatiji one koje se odnose na vojnu pristup Sovjetskog Saveza u Sredozemnom moru.

Sporazum potpisan 20. srpnja 1936. u Montreux Palace u Švicarskoj, dopušta Turskoj remilitarizaciju tjesnaca. On je stupio na snagu 9. studenog 1936. i bio je registriran u Ligi naroda 11. prosinca 1936. On je još uvijek na snazi ​​i danas, s nekim izmjenama.

Konvencija se sastoji od 29 članaka, četiri priloga i jedan protokol. Članci 2-7 propisuju prolaz trgovačkih brodova.

Članci 8-22 uzimaju u obzir prolaz ratnih plovila. Ključni princip slobode prolaza i plovidbe je navedeno u člancima 1. i 2.

Članak 1. propisuje da “Visoke ugovorne stranke priznaju i potvrđuju načelo slobode prolaz i plovidbu morem doba nevolje”.

Članak 2. navodi: “U vrijeme mira, trgovački brodovi moraju imati potpunu slobodu prolaza i plovidbe u tjesnacu, danju i noću, pod bilo kojom zastavom s bilo kojom vrstom tereta.”

Međunarodna komisija u svezi ove konvencije je ukinuta, odobravajući punu nastavak turske vojne kontrole nad tjesnacima i refortifikaciju Dardanela. Turska je ovlaštena zatvoriti tjesnac svih stranih ratnih brodova u ratu ili u vrijeme agresije; Osim toga, Turska je bila ovlaštena odbiti tranzit trgovačkih brodova koji pripadaju zemljama u ratu s Turskom.

Turska je sada pokazala svoju moć, ali nije javno izjavila da li oni blokiraju ruske ratne i trgovačke brodove, jer Turska “prijeti agresijom” ili da li Turska sama smatra da se “u ratu”. Nedavno je Turska oborila ruski vojni zrakoplov u Siriji i to je izazvalo veliki jaz između dva naroda.

Ovaj najnoviji čin blokiranja ruskih ratnih brodova je ogroman i zastrašujuće opasan za razvoj napetosti. Blokiranjem Rusije i sprečavanje njihove crnomorske flote da putuje u ostatak svijeta, i natrag u matičnu luku, je nešto što neće dobro sjesti Rusima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je raspoređivanje 150.000 ruskih vojnika i opreme u Siriji, ali onda je također naredio raspoređivanje 7.000 dodatnih ruskih vojnika, tenkova, raketnih bacača i topništva, na ruskoj granici Turske u Armeniji, s nalogom da moraju biti “potpuno spremni za borbu“.

Važno je napomenuti dvije stvari:

1) Turska je članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) kao što je SAD i veći dio Europe

2) Turska je prva pucala na Rusiju kad su namjerno oborili ruski zrakoplov prošlog tjedna.

Važno je zapamtiti ove činjenice, jer, kao članica NATO-a, Turska može pozvati na članak 5. Ugovora o NATO-u koji zahtijeva sve članove NATO-a da dođu na obranu, ako se Turska “napadne”.

Dakle, ako Rusija odluči uzvratiti napad protiv Turske rušenje njegovog vojnog mlažnjaka, Turci bi mogli pozvti NATO i tvrditi da su bili “napadnuti” čime bi NATO snage krenule u borbu protiv Rusije.

Oni se valjda ne sjećaju, ali Turska je pucala prva. Turska je zemlja koja napala i zabola nož u leđa Rusije u zajedničkoj borbi protiv terorizma.

Prije nego NATO i svijet budu uvučeni u rat između Rusije i Turske, građani svijeta se moraju podsjetiti još nekoliko puta da je Turska pucala prvi.

Zašto su Turci pucati? Budući da je Turska odobrava terorističkoj skupini ISIS da prodaje naftu ukradenu iz zemalja koju je osvojila. Nafta se transportira iz izvora u zemljama gdje ISIS je preuzeo vlast, transportira ju kamionima u Tursku, a potom prodaje po povoljnim cijenama na crnom tržištu.

Bilo bi šokantno ako NATO brani Tursku u takvim okolnostima, jer svojim djelovanjem, Turska pruža materijalnu podršku terorističkoj skupini ISIS. Ako bi NATO branio Tursku on bio bio suučesnik u terorizmu.

 

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

PUTIN IDE DO KRAJA! Rusija šalje 150.000 vojnika u Siriju da zbrišu Islamsku državu sa lica zemlje!
Rusija proglasila Fond George Soroša nepoželjnim i prijetnjom za sigurnost i ustavni poredak!

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , ,

reklama