Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AMERIČKI GENERAL OTKRIVA: TURSKA UZ POMOĆ ISLAMSKE DRŽAVE ŽELI OBNOVITI OTOMANSKO CARSTVO (VIDEO)

AMERIČKI GENERAL OTKRIVA: TURSKA UZ POMOĆ ISLAMSKE DRŽAVE ŽELI OBNOVITI OTOMANSKO CARSTVO (VIDEO)

paul-valleySlučaj ruskog bombardera Su-24 neće biti posljednja provokacija Turske i države-članice NATO bi trebalo da ovu zemlju isključe iz Alijanse, izjavio je američki general-bojnik u mirovini Paul Vallely

Po mišljenju Vallelyja, napad Ankare nije bio povezan sa zaštitom granice zemlje – ona se odvažila na ovaj korak pokušavajući Rusiji pokazati da je upravo ona glavna sila u regiji i da ne namjerava ustupiti tu svoju poziciju.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan odavno na najneposredniji način sudjelovao u konfliktu i ovo nije prvi incident: prije nekoliko godina Turska je već oborila sirijski avion – rekao je Vallely.

Paul Vallely je uvjeren da su akcije turskog Ratnog zrakoplovstva usmjerene na ruski Su-24 otvorena provokacija. Pritom, pošto Turska namjerava kontrolirati situaciju u regiji i pretendirati na ulogu regionalnog lidera, ona će, najvjerojatnije biti spremna poduzeti i slične korake i u budućnosti.

Incident s obaranjem aviona trebalo bi poslužiti kao signal uzbune za NATO, naglasio je general u mirovini.

Turska je jednostrano donijela odluku da obori ruski zrakoplov i na takav način pokazala da ne namjerava usuglašava svoje akcije sa Savezom. Koliko mi je poznato, Turska želi na ovaj ili onaj način da obnoviti  Otomansko crstvo, dok Erdogan namjerava u Turskoj stvoriti kontroliranu islamsku državu.

Imajući to u vidu, Turska ima svoje interese i ona ih aktivno promovira i ne obraća posebnu pažnju ni na Rusiju ni na zemlje NATO – upozorio je general Vallely.

Države-članice NATO-a trebaju se naoružati odlučnošću i isključiti Tursku iz Saveza, jer Ankara odbija pomagati u borbi protiv Islamske države, smatra stručnjak.

Između ostalog, Turska traži da predsjednik Sirije Bashar al-Assad ode, a da na njegovo mjesto dođe druga vlada.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

Tko su? U javnost se pušta tajna lista svjetskih masona, Hrvata ima 350
Pogledajte što se događa kada jedete češnjak na prazan želudac

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,

reklama