Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » U obaranju ruskog Su-24 Turcima pomagali i Amerikanci i Saudijci, a CNN i FOX su već bili na mjestu nesreće

U obaranju ruskog Su-24 Turcima pomagali i Amerikanci i Saudijci, a CNN i FOX su već bili na mjestu nesreće

avion-turska-rusijaSve je više indicija da su u obaranju ruskog Su-24 u zračnom prostoru Sirije sudjelovali i Amerikanci i Saudijci

U svakom slučaju, poznati moskovski stručnjak za primjenu zračno-kozmičkih snaga Aleksej Leonkov smatra da se sve tako odigralo.

On ukazuje: “Analize pokazuju da su napad na ruski Su-24 unaprijed isplanirali Turska i njeni partneri. Zato se može i mora govoriti o operaciji “Udar s leđa”. Naš avion su čekali u zasjedi turski presretači, na zemlji je već bila spremna diverzantsko-izviđačka skupina, a snimateljske ekipe CNN i FOX bile su “na mjestu”.

Leonkov dodatno ukazuje da su u funkciji napada bila najmanje tri sustava za špijunažu i određivanje cilja, a također dva F-16 sa najmodernijim raketama AIM-9X. On smatra da je sve proteklo ovako:

“Američki zrakoplov Boeing E-3 Sentry AWACS uzletio je 24 studenog s baze u Pervezu, u Grčkoj. Drugi E-3A, koji pripada ratnom zrakoplovstvu Saudijske Arabije, poletio je u isto vrijeme iz avio-baze Riyadh. Oba su imala jedan zadatak: odrediti gdje se točno nalaze avioni Zračnih snaga Rusije. Oni su i izabrali žrtvu”.

Leonkov nastavlja: “Američki E-3A imao je zadatak utvrditi način rada radara koji služi za upravljanje naoružanjem našeg Su-24. Faktički – provjeravao je koliko je naš avion nezaštićen. Dakle, znali su da je Su-24 obavio zadatak, na da je bio u režimu “orijentacija” i da se vraćao u bazu kod Latakije. Najvažnije je ipak što je taj E-3A čitavo vrijeme o Su-24 predavao podatke dvojci turskih lovaca F-16CJ. Specifičnost tog zrakoplova, koji Amerikanci proizvode za Tursku, jeste kompjuter koji upravlja novim radarom AN / APG-68 i igra ulogu drugog pilota “.

Po njegovim analizama, u operaciju su bili uključeni i američki PZO sustavi Patriot koji se nalaze u Turskoj, odnosno njihovi radari AN / MPQ-53 koji mogu biti u vezi sa E-3A i sa satelitima radioelektronske špijunaže MENTOR. U slučaju obaranja Su-24 – Leonkov ne isključuje ni da su bili “uvezani” sa «GEOSAT-a».

Leonkov zato naglašava: “Linija leta F-16CJ ukazuje na vrlo precizan “izlazak na cilj”. E-3A su turskim presretačima ukazaivali gdje se trenutno nalazi ruski avion, a radari sustava Patriot, zajedno sa satelitom MENTOR, davali su telemetriju njegovog kretanja. Tako su turski zrakoplovi točno znagli gdje da Su-24 “postave zasjedu”. Par turskih lovaca F-16CJ prišao mu je na 4-6 kilomteara i lansirao raketu zrak-zrak AIM-9X Sidewinder u repni dio bombardera. Zato naši piloti nisu imali nikakvu šansu da spasiti avion”.

Leonkov je uvjeren da bi sve izgledalo drukčije da su Su-24 pratili ruski lovci Su-30.

On posebno naglašava da Turci obaranje Su-24 ipak nisu mogli izvesti sami, a i da ga nisu izveli. Oni su i pogriješili zbog koje provokacija nije sasvim uspjela:

“Turci su krenuli u napad sa zakašnjenjem od 2 minute, a tada je Su-24 već bio napustio 68 kilometara spornog teritorija na sjeveru Sirije za čiji prelet mu je potrebna minuta i pol. Zato je raketa bila ispaljena nešto dalje od planirane “točke”. To objašnjava dvije stvari: da je snimka sa sirijske strane granice bolja i što je naš drugi pilot uspio sakriti u šumovitom predjelu i da dočeka pomoć”.
 
(fakti.org//uredio:nsp)

PUTIN: Poslali bismo raketni sustav S-400 ranije da smo očekivali IZDAJU! (VIDEO)
HRVATSKI NOVINAR OTKRIO TURSKI PLAN: Erdogan je već dugo planirao srušiti ruski avion!

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama