Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN: Poslali bismo raketni sustav S-400 ranije da smo očekivali IZDAJU! (VIDEO)

PUTIN: Poslali bismo raketni sustav S-400 ranije da smo očekivali IZDAJU! (VIDEO)

erdogan-putinRusija bi odavno razmjestila protuzračne raketne sustave S-400 da je razmatrala mogućnost izdajničkog “zabadanja noža u leđa”, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin nakon razgovora s francuskim kolegom Francois Hollandeom večeras u Moskvi

Putin je rekao da razmještanje S-400 nije razmatrano ranije jer nitko nije mogao pretpostaviti da bi sigurnost ruskog zrakoplovstva mogla biti ugrožena.

Govoreći o vojnoj operaciji u Siriji, ruski predsjednik je naglasio da je infrastruktura terorističke organizacije Islamska država u velikoj mjeri uništena, a financijsko stanje uzdrmano.

Putin je također istaknuo da borba protiv terorista u Siriji nije moguća bez kopnene vojske, dok tu ulogu trenutno može igrati isključivo sirijska armija.

Ruski i francuski predsjednici dogovorili su se da će povećati suradnju u borbi protiv terorizma u vidu razmjene informacije i koordiniranog rada vojnih specijalista.

“Neophodno je dostići konsenzus kako bi se formirala široka koalicija za borbu protiv terorizma”, rekao je on. Sa druge strane, francuski predsjednik Francois Hollande izjavio je da Rusija i Francuska moraju djeluju zajednički u borbi protiv terorizma.

Istovremeno, rekao je Hollande, potrebno je naći političko rješenje za sirijsku krizu i formirati nezavisnu prijelaznu vladu.

Prema riječima Putina, Francuska će da izbjegava napade na snage koje su spremne da se bore protiv terorizma.

Političko rješenje u Siriji

Francuski predsjednik rekao da je za političko rješenje u Siriji neophodno ispuniti tri uvjeta – formiranje koalicijske vlade, raspisivanje izbora na kojim će sudjelovati sve političke stranke u zemlji i odlazak Assada sa mjesta predsjednika.

Govoreći o budućnosti sirijskog predsjednika Bashara al Assada, ruski predsjednik je rekao da o njegovoj sudbini treba da odlučuje sam sirijski narod.

O koaliciji

Putin je rekao da Rusija poštuje koaliciju protiv terorističke organizacije Islamska država, koju predvode SAD, kao i da je spremna s njom surađivati, ali bi bolje bilo da se formira nova.

“Mi smo spremni surađivati ​​s koalicijom, međutim incidenti poput obaranja našeg aviona nisu prihvatljivi. Mi računamo da se to neće više ponoviti, inače nikakva koalicija nam nije potrebna”, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je upozorio da bi Rusija mogla koristiti lovce koji će letjeti u pratnji bombardera kako bi osigurali njihovu sigurnost.

Hollande je rekao da je neophodno povećati koordinaciju vojne operacije u Siriji da bi se u budućnosti izbjegli incidenti poput onog s ruskim Su-24, te da bi zračne napade trebalo usmjeriti isključivo ka teroristima.

Nafta ID ide u Tursku

Nafta koju proizvodi ID na teritoriju Sirije u velikoj mjeri završava u Turskoj, izjavio je Putin.

“Radi se o ogromnim količinama nafte koja se isporučuje iz dijelova Sirije koju kontroliraju teroristi u Tursku. Mi smo napravili snimke kuda idu cisterne. Oni danonoćno idu za Tursku “, rekao je on.

Putin je precizirao da su snimci napravljeni iz zraka, s visine od oko pet kilometara, gdje se jasno vidi kako cisterne jedna za drugom nestaju iza horizonta.

Moskva, kako je rekao, dopušta verziju da je u pitanju korupcija kada je riječ o isporuci nafte od strane ID u Tursku, ali bi Ankara trebao izaći s tim na kraj.

Ostavka Erdogana – stvar turskog naroda

Govoreći o tome da li bi turski predsjednik trebao ponuditi ostavku, Putin je rekao da se to ne tiče Moskve, ističući da je odnos Rusije i Turske grubo narušen.

“Ostavka predsjednika Turske nije naša stvar, to se tiče turskog naroda. Mi ne namjeravamo se bavimo unutarnjim stvarima Turske “, rekao je Putin.

On je izrazio žaljenje zbog incidenta s avionom budući da su odnosi dviju zemalja, koji su u proteklih 10 godina bili na najvišoj razini, grubo narušeni.

“Mi smo Tursku smatrali ne samo prijateljskom zemljom, već maltene saveznikom”, dodao je Putin.

Teroristički napadi

Hollande je poručio da Rusija može u potpunosti računati na potporu Pariza u istrazi oko pada ruskog aviona “A321″ u Egiptu.

“Osobno sam ponovio gospodinu Putinu da Rusija može u potpunosti računati na našu podršku nakon užasnog terorističkog napada kada je poginulo 224 osobe”, rekao je Hollande.

O Ukrajini

Francuski i ruski predsjednici dogovorili su se da će razmjenjivati ​​informaciju o situaciji na jugoistoku Ukrajine.

“Dogovorili smo se da ćemo razmjenjivati ​​informaciju o situaciji u Ukrajini i nastavit suradnju u ‘normandijskom formatu’”, rekao je Hollande i dodao da se Pariz zalaže za potpunu provedbu Minskog sporazuma.
 
(sputniknews.com,youtube/uredio:nsp)

"Bild" o turskoj kupnji nafte od terorista: Rusija je bila u pravu
U obaranju ruskog Su-24 Turcima pomagali i Amerikanci i Saudijci, a CNN i FOX su već bili na mjestu nesreće

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama