Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » HRVATSKI NOVINAR OTKRIO TURSKI PLAN: Erdogan je već dugo planirao srušiti ruski avion!

HRVATSKI NOVINAR OTKRIO TURSKI PLAN: Erdogan je već dugo planirao srušiti ruski avion!

turska-erdoganPrije više od mjesec dana, Robert Valdec, reporter 24sata i Expressa, iz Turske je izvijestio da visoki izvor iz vlade u Ankari javlja kako će Erdogan srušiti ruski avion!

Valdec je sredinom listopada, u Izmiru, sa zaštićene e-mail adrese u Izmiru dobio poruko od izvora vrlo bliskog vladi u Ankari s naslovom ‘Crvena uzbuna!’

Autor kojem je na Twiteru nick “fuatavni” je ‘duboko grlo’ u turskoj vladi godinama. Nitko ne zna o kome se radi, no njegove informacije su se i ranije pokazale pouzdanima u brojnim slučajevima i krizama.U poruci, odaslanoj nakon razgovora o mogućem provociranju sukoba rušenjem ruskog aviona, piše:

‘Dragi moji!

Erdogan namjerava srušiti ruski zrakoplov u Siriji kako bi spriječio svoj pad, kao što znate, rat je posljednje utočište lošeg vlastodršca.

Sada Erdogan planira više različitih poteza da državu odvuče u kaos, a jedan od najradikalnijih je upravo taj, baš kako smo prošlog tjedna razgovarali.

Naravno, javnosti će, uz orkestriranu pomoć zapadnih medija biti plasirano da su Rusi povrijedili turski zračni prostor.

Smatram da, čak i ako se to dogodi, Rusija ne smije progutati udicu i uzvratiti jer je to upravo ono što on želi.

Jasno mu je da je gotov, da je njegova igra završena, a eventualni rat Rusije i Turske taj bi proces zaustavio. Turski narod ne želi nikakav sukob s Rusijom, naprotiv, osjećamo se sigurnije sada kada je vaša vojska u Siriji i uništava teroriste.

Iako neki možda osjećaju nelagodu zbog intervencije, odlučni ruski potezi protiv terorista bolji su od amričkih trikova posljednjih godina. Došlo je vrijeme da pametni ljudi reagiraju i sačuvaju mir.

Pozdrav i Bog vas blagoslovio!

A.’

“Ako Erdogan procijeni da gubi izbore, spreman je na svašta” (prije izbora)

Erdoganu su izbori 1. studenog pitanje života i smrti

“Erdoganu ovi izbori nisu pitanje ostanka ili odlaska s vlasti. Već pitanje života i smrti! Učiniti će sve da ih dobije, ali ako procijeni da gubi, spreman je na svašta. Ne dobrog”, odlučan je bio još prošlog tjedna naš sugovornik u Istanbulu.

Namjerno mu ne navodimo niti ime niti funkciju iako je ime ovdje u Turskoj poznato, a funkcija visoka. I to ne zato jer bi zbog onoga što govori mogao imati neugodnosti, kaže. Već bi mogao izgubiti glavu!

Razlažemo moguće scenarije razvoja situacije do dana – do izbora 01. studenog. Ukoliko novo istraživanje javnog mnijenja pokaže da je rejting njegove stranke porastao nakon masakra u Ankari pretprošle subote makar za postotak ili dva, posve je izvjesno da će se kampanja sve do izbora 1. studenog nastaviti u tom stilu.

“Druga varijanta je odgađanje izbora. Po Ustavu, bez odluke parlamenta to je nemoguće. No svaki zakon ima rupa, pa tako i naš Ustav. Guverneri u provincijama mogu uvesti izvanredno stanje iz različitih razloga, neovisno o parlamentu. Provociranje nemira, oružanih sukoba u gradovima na jugu s većinskim kurdskim stanovništvom još je jedna od mogućnosti. Naprosto, stvoriti uvjete da se izbori ne mogu normalno održati na cijelom teritoriju – predviđao je druge varijante.”

“Ratno stanje?”, pada nam na pamet najradikalnija varijanta.

“I to je moguće, satjeran je u kut i u stanju je napraviti svašta. No rat protiv koga?”

“Nisu li nedavne ‘novinarske patke’ o incidentima s ruskim zrakoplovima koji operiraju u Siriji bile možda svojevrsne ‘štih probe’ za takav scenarij?”, nagađamo.

“Moguće”, rekao je zamišljeno, zabrinutog lica.

“Ali…, ma ne. Nije valjda baš toliko…”

Tjedan dana kasnije, u Izmiru, otvaramo zaštićenu e-mail adresu. Nova poruka. Od njega. Naslov: ‘Crvena uzbuna!’

Tako je izgledao izveštaj hrvatskog novinara.

Izbori u Turskoj su održani 1. prosinca a Erdogan je ostao na vlasti. To je činjenica. Isto tako činjenica je da je Turska, pod izgovorom narušavanja zračnog prostora, oborila jedan ruski avion. Da li je ovo dokaz da je Erdogan planirao rat sa Rusijom ili je sve splet samo nesretnih okolnosti.

Ostavljamo vam da sami prosudite.
 
(express.hr,youtube/uredio:nsp)

U obaranju ruskog Su-24 Turcima pomagali i Amerikanci i Saudijci, a CNN i FOX su već bili na mjestu nesreće
ZNANSTVENO POTVRĐENO: 11 TRIKOVA DA NAVEDETE LJUDE DA UČINE ONO ŠTO ŽELITE Pristat će, a da toga neće biti ni svjesni

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama