Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » “Bild” o turskoj kupnji nafte od terorista: Rusija je bila u pravu

“Bild” o turskoj kupnji nafte od terorista: Rusija je bila u pravu

turska-isisRuski zra─Źni udari na naftnu infrastrukturu d┼żihadista su naravno izazvali nezadovoljstvo Turske, koja je glavni potro┼ía─Ź nafte Islamske dr┼żave

Nakon obaranja ruskog bombardera od strane turskog Ratnog zrakoplovstva, predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Turska sau─Źesnik terorista, jer kupuje naftu iz regije koje kontroliraju teroristi i da ima sve osnove za takve tvrdnje, pi┼íe “Bild”.

Turska je postala glavni kupac nafte Islamske dr┼żave, pi┼íe list. Turski biznismeni zaklju─Źuju ugovore sa d┼żihadistima za isporuke nafte, zahvaljuju─çi ─Źemu Islamska dr┼żava dobiva 10 milijuna dolara tjedno.

U Kremlju odavno imaju informacije da nafta s teritorija pod kontrolom ID ide u Tursku. U posljednje vrijeme, rusko Ratno zrakoplovstvo je po─Źelo izvoditi intenzivnije napade na naftnu infrastrukturu ID. To nije moglo ostati nezamije─çeno u Turskoj.

Kako je naglasio list, politika Ankare prema d┼żihadistima je prili─Źno maglovita: iako je Turska dala Amerikancima mogu─çnost da izvode bombardiranja objekata ID iz svoje zra─Źne baze, Erdogan omogu─çuje teroristima da bez problema ulaze u Siriju preko Turske.

“Bild”, pritom, navodi da Turska nije jedina dr┼żava koja sklapa prljave naftne poslove s teroristima ID, korisne za vlast. Krijum─Źari isporu─Źuju naftu ID-a i u Jordan i Kurdistan – u ovim dr┼żavama cvijeta crno tr┼żi┼íte, priop─çio je Eckhard Frick, analiti─Źar Centra za me─Ĺunarodne poslove u Barceloni.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

PISMO MASONA IZ 19. STOLJE─ćA ┼áOKIRA SVIJET: Evo ┼íto je napisao za Tre─çi svjetski rat!
PUTIN: Poslali bismo raketni sustav S-400 ranije da smo o─Źekivali IZDAJU! (VIDEO)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,

reklama