Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » “Bild” o turskoj kupnji nafte od terorista: Rusija je bila u pravu

“Bild” o turskoj kupnji nafte od terorista: Rusija je bila u pravu

turska-isisRuski zračni udari na naftnu infrastrukturu džihadista su naravno izazvali nezadovoljstvo Turske, koja je glavni potrošač nafte Islamske države

Nakon obaranja ruskog bombardera od strane turskog Ratnog zrakoplovstva, predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Turska saučesnik terorista, jer kupuje naftu iz regije koje kontroliraju teroristi i da ima sve osnove za takve tvrdnje, piše “Bild”.

Turska je postala glavni kupac nafte Islamske države, piše list. Turski biznismeni zaključuju ugovore sa džihadistima za isporuke nafte, zahvaljujući čemu Islamska država dobiva 10 milijuna dolara tjedno.

U Kremlju odavno imaju informacije da nafta s teritorija pod kontrolom ID ide u Tursku. U posljednje vrijeme, rusko Ratno zrakoplovstvo je počelo izvoditi intenzivnije napade na naftnu infrastrukturu ID. To nije moglo ostati nezamijećeno u Turskoj.

Kako je naglasio list, politika Ankare prema džihadistima je prilično maglovita: iako je Turska dala Amerikancima mogućnost da izvode bombardiranja objekata ID iz svoje zračne baze, Erdogan omogućuje teroristima da bez problema ulaze u Siriju preko Turske.

“Bild”, pritom, navodi da Turska nije jedina država koja sklapa prljave naftne poslove s teroristima ID, korisne za vlast. Krijumčari isporučuju naftu ID-a i u Jordan i Kurdistan – u ovim državama cvijeta crno tržište, priopćio je Eckhard Frick, analitičar Centra za međunarodne poslove u Barceloni.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

PISMO MASONA IZ 19. STOLJEĆA ŠOKIRA SVIJET: Evo što je napisao za Treći svjetski rat!
PUTIN: Poslali bismo raketni sustav S-400 ranije da smo očekivali IZDAJU! (VIDEO)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,

reklama