Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nova vlada Poljske izbacila zastavu Europske unije iz svoje sale za vrijeme sjednice

Nova vlada Poljske izbacila zastavu Europske unije iz svoje sale za vrijeme sjednice

poljska-eu-vladaNova vlada Poljske izbacila je zastavu Europske unije iz svoje sale za vrijeme sjednice. A i iz prostorija u kojima drži konferencije za medije

Nova poljska premijerka, Beata Szydlo, ovu promjenu je objasnila riječima:

“To je odluka. Neće biti promjene. Vlada Poljske će zasjedati i obraćati se javnosti samo pored – za mene, u svakom slučaju – najljepših boja. Pored bijelo-crvene zastave Poljske”.

Pritom je dodala: “Naravno, Poljska je aktivni član Europske unije i vodit ćemo politiku koja će donositi maksimalnu korist našim građanima, našoj ekonomiji i našoj dijaspori.

Drago nam je što smo u ovim teškim vremenima zajedno s Europskom unijom i NATO”.

Promjenu su primijetili i na Zapadu.

Utjecajni Financial Times ocijenio je da uklanjanje zastava EU samo potvrđuje da se hlade odnosi između Bruxellesa i nove euroskeptične vlade u Varšavi koja ima “patriotskiji pogled na svijet”.

Američka agencija Associated Press ocijenila je da je Szydlo raskinula s praksom svojih “proeuropskih prethodnika” i da želi veću neovisnost od Bruxellesa.

U ovaj potez uključio se britanski list Financial Times, koji je potez nazvao „nagrđujućim“ te je čak potaknuo bivšeg belgijskog ministra i višeg zastupnika EU, Guya Verhofstadta da izjavi: „Dakle ne želite više zastave EU, ali još uvijek želite novac od EU?“. (licemjerni Britanci svako malo govore o izlasku iz EU, a sada čitaju bukvicu Poljskoj)

Zanimljivo je istaknuti kako je nova vladajuća stranka Zakona i pravde izabrana prošlog mjeseca, a ujedno je i prva takva stranka od okončanja komunističkog režima, koja će vladati zemljom bez ikakvih koalicijskih partnera.

Novi ministar vanjskih poslova Witold Waszczykowski, ubrzo je postao jedan od najglasnijih političara Europe po pitanju masovne invazije, u samo nekoliko dana nakon što je došao na novi položaj. U razgovoru za BBC, ona je posve otvoreno i iskreno ispričao istinu o tome kako se imigranti maskiraju kao izbjeglice dok su u Europi, te da krše međunarodne zakone.

Waszczykowski je također stao iza komentara stranačkog kolege, koji je rekao da imigranti donose bolesti i parazite u Europu, kada ga je upravo BBC pokušao natjerati da ga osudi. Navodeći svoje iskustvo s arapskim zemljama, Waszczykowski je rekao: „Tako velika, nekontrolirana migracija može prouzročiti samo probleme za život Europe.“

„Proveo sam godine živeći u inozemstvu, živeći na Bliskom istoku. Bio sam ambasador u Iranu. Poznajem kraj, poznajem kulturu, znam što bi se moglo dogoditi s nekontroliranom imigracijom iz područja gdje se rat odvija godinama.“

 
(fakti.org,pandora.kreativisti.org/uredio:nsp)

Lazarev: Cjepiva, GM proizvodi, hrana, klasična muzika…
Užas u Njemačkoj: Žene u kampovima žrtve odvratnih komentara, neprimjerenih dodira i silovanja

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,

reklama