Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TURSKA PRIJETILA PUTINU DA ‘PRESTANE SA BOMBARDIRANJEM ISIS-A’ DAN PRIJE RUŠENJA VOJNOG ZRAKOPLOVA

TURSKA PRIJETILA PUTINU DA ‘PRESTANE SA BOMBARDIRANJEM ISIS-A’ DAN PRIJE RUŠENJA VOJNOG ZRAKOPLOVA

putin-turskaTurska je oborila ruski lovac Su-24 lovac tvrdeći da je povrijedio zračni prostor Turske samo nekoliko dana nakon što je Turska prijetila Moskvi sa “ozbiljnim posljedicama” ako nastave bombardirati ISIS u Siriji

Zrakoplov je letio na visini od 6,000m (19,685ft) kada je oboren od strane turske vojske naposlijetku se srušivši na sirijskom teritoriju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ovaj čin kasnije nazvao ovako: “zabiti nož u leđa od strane pomagača terorizma”.

Incident se dogodio samo nekoliko dana nakon što su turski dužnosnici upozorili Rusiju da “odmah završi svoje operacije” protiv ISIS nakon što su borbeni zrakoplovi bombardirali pogranična područjam, piše infowars.com

Ankara je nesretna jer civili koji pripadaju stanovništvu Turkmena (turska manjina u Siriji), koji su čvrsto protiv predsjednika Assada će pobjeći u Tursku i stvoriti novi izbjeglički priljev.

Optužbe da Rusija cilja anti-Assadove pobunjenike su zatražile Tursku da pozove ruskog veleposlanika Andrey Karlova na krizna razgovore.

Obaranje ruskog zrakoplova može biti opasan oblik “vraćanja duga” Vladimiru Putinu za već sada dva mjeseca bombardiranja ISIS-a.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
Iako su zemlje članice NATO-a negirale dokaze koji sugeriraju da je Turska zapravo rodbinski vezana sa ISIS-om i pomaže terorističkim organizacijamma pružajući siguran prolaz i financiranje putem prodaje nafte na crnom tržištu.

800 milijuna $ vrijedna ISIS-ova nafta je prodana u Turskoj, koja je navodno američki saveznik. ISIS-ovi kamioni rutinski smiju prelaziti natrag i naprijed između uporišta islamske države Raqqae i Turske.

Dokumenti Nafeez Ahmeda, velika skupina podataka obavještajnih službi koju su oteti u raciji na sigurnu kuću ISIS-a ovog ljeta potvrđuju “izravne poslove između turskih dužnosnika i visokorangiranih članova ISIS”, i tu suradnju Turci sada poriču.

Viši zapadni dužnosnik koji je objavio ove dokumente je također dodao da je Turska povezana sa Ahrar al-Sham i Jabhat al-Nusra, dva ogranka Al-Qaede (al-Kaide) u Turskoj, koji se bore za rušenje Assada.

Bivši ISIS-ov komunikacijski tehničar je također rekao Newsweek-u da je dio posla bio, “povezivanje ISIS-ovih terenskih zapovjednika i zapovjednika iz Sirije s ljudima u Turskoj u bezbrojnim prigodama”.

“ISIS-ovi zapovjednici su mi rekli da se ništa ne bojim jer imamo punu suradnju sa Turcima”, rekao je.

Iako radarski podaci izgleda da pokazuju da je ruski mlazni nije povrijedio turski zračni prostor, neki su istaknuli da je zbog brzine leta, možda samo prešao u Tursku u razdoblju od oko devet sekundi, sugerirajući da je odluka za pucanej i rušenje zrakpplova masovni previd i pretjerana reakcija”.

VIDEO snimljen s mjesta gdje je jedan od ruskih pilota sletio pokazuje takozvane “umjerene” pobunjenike koji su se okupili oko pilotova tijela i skandirali “Allah Akbar”. Odvojena izvješća tvrde da je pilot bio živ kad je sletio na i nakon toga su ga ubili pobunjenici.
 

 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

PUTIN: "Ovo je nož u leđa! Turska pokušala staviti NATO u službu Islamske države "
Dragulj njemačke medicine: Jedna čaša čisti arterije i spriječava najteže bolesti! (RECEPT)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , ,

reklama