Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » EKSKLUZIVNA MAPA: Crvenim je označena linija leta ruskog Su-24, a plavim – linija leta turskog F-16

EKSKLUZIVNA MAPA: Crvenim je označena linija leta ruskog Su-24, a plavim – linija leta turskog F-16

slika-su-24MINISTARSTVO OBRANE RUSIJE OBJAVILO MAPU KOJA POTVRĐUJE DA JE NAPAD BIO U NEBU SIRIJE, ZATO SE I AMERIKANCI OGRAĐUJU OD NAPADA

Tursko rukovodstvo se drži tako kao da je Rusija oborila njegov zrakoplov – ocijenio je Vladimir Putin.

Ovo je najblaža ocijena ruskog lidera na račun Recepa Tayyipa Erdogana i Ahmeta Davutoglua. Unatoč tome, možda su upravo to najcitiraniji riječi od svega što je izgovorio ruski lider povodom obaranja bombardera Su-24 u zračnom prostoru Sirije.

A da se to dogodilo upravo sa sirijske strane granice – više nema nikakvih sumnji.

Ministarstvo obrane Rusije objavilo je shemu koja pokazuje gdje je turski lovac F-16 oborio Su-24. A ta shema – napravljena uz korištenje satelitskih i snimaka ruskih bespilotnih letjelica – pokazuje da Su-24 nije narušavao zračni prostor Turske, a da je – nasuprot tome – turski lovac u trenucima napada bio u zračnom prostoru Sirije.

Taj avion se poslije ispaljivanja rakete zrak-zrak sakrio u zračnom prostoru Sirije, a Su-24 je pao 4 kilometra od sirijsko-turske granice.

Na shemi je putanja leta ruskog Su-24 označena crvenom bojom, a turskog F-16 – plavom. Međudržavna granica je obilježena svjetlo plavom bojom i iscrtkana je.

Ministarstvo obrane RF je svojoj shemi dodalo procjenu-upozorenje:

“Napad turskih lovaca je najgrublje moguće kršenje normi međunarodnog prava s najtežim posljedicama. Istovremeno je i izravno kršenje Memoranduma o izbjegavanju incidenata i sigurnosti letova nad Sirijom. Memorandum je potpisan sa SAD, ali obvezuje sve zemlje koje su u koaliciji sa SAD, dakle – i Tursku “.

Ovoga su potpuno svjesni i Amerikanci.

Zato je Barack Hussein Obama – koji je noćas telefonski razgovarao s Erdoganom – naglasio da se “takvi incidenti ne smiju ponavljati” i da su potrebne mjere da ih više ne bude.
 
(fakti.org/uredio:nsp)

Dragulj njemačke medicine: Jedna čaša čisti arterije i spriječava najteže bolesti! (RECEPT)
VIŠE NIJE TAJNA! JOE BIDEN OTVORENO NAJAVIO NOVI SVJETSKI POREDAK (VIDEO)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama