Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » BACALI LETKE: AMERIČKA BIJELA KUĆA JE DALA ISIS-U UPOZORENJE 45 MINUTA PRIJE NAPADA NA CISTERNE ZA NAFTU

BACALI LETKE: AMERIČKA BIJELA KUĆA JE DALA ISIS-U UPOZORENJE 45 MINUTA PRIJE NAPADA NA CISTERNE ZA NAFTU

letak-isisZašto je bilo potrebno 15 mjeseci da bi SAD naciljala i uništilia naftnu infrastrukturu islamske države?

Obamima Bijela kuća dala je ISIS-u upozorenje 45 minuta prije bombardiranja njihovin naftin cisterni (tankera) ispuštanjem letaka iz zraka na naftne cisterne koji su savjetovali potencijalnim džihadistima da bježe prije zračnih napada u Siriji, piše infowars.com

“Izađite iz svojih kamiona sada, i bježite od njih. Upozorenje: zračni napadi dolaze. Kamioni za naftu će biti uništeni. Maknite se od svojih naftnih kamiona odmah. Nemojte riskirati svoj život”, piše na letku koji je doletio zrakom.

Letci su bili opravdani pod pretpostavkom da bi vozači naftnih cisterni mogu biti civili, a ne ISIS-ovi vojnici, no to objašnjenje ne može isprati salve kritika.

“Ne postoji razmišljanjei dokazi da su ovi vozači cisterni nevini civili, neupleteni ‘civili’ poput djece ili bolesnih ljudi”, piše J.E. Dyer.

“Oni vode ISIS-ov rat, baš kao i ostali sudionici u uniformama koji čine 100% redova ISIS-a. Na taj način Obamina administracija izbjegava “kolateralne žrtve” – i tko zna, možda će biti još gore”.

Urednik FrontPage Magazina Daniel Greenfield je upozorio na isti problem, komentirajući: “Tako nakon toliko vremena, oni su došli do velikog plana; bacati letke na ISIS-ove kamione, tako da bi vozači, koji jesu ili nisu članovi ISIS-a, mogu pobjeći na vrijeme. U međuvremenu ISIS dobiva 45 minuta prije napada – upozorenje.”

Usporedite pristup obamine Bijele kuće u borbi protiv ISIS-a i onog Rusije.

Iako je SAD-u trebalo petnaest mjeseci da čak i počne ciljati ISIS-ove ‘rafinerije nafte i cisterni, zračni napadi iz Moskve su u međuvremenu uništili više od 1.000 cisterni u razdoblju od samo pet dana.

Za usporedbu, pukovnik Steve Warren je rekao da je SAD uništio samo 116 cisterni za naftu.

Američki zračni napadi usmjereni na rafinerije nafte koje vodi ISIS, su toliko rijetki da je američka medijska kuća PBS uhvaćena da objavljuje snimke ruskih bombardiranja skladišta nafte u Siriji i prelazeći preko toga kao dokaz da SAD cilja naftna postrojenja islamske države.

Američki vojni piloti također su potvrdili da im je naređeno da ne provode 75 posto njihovih ubojnih napada na ciljeve ISIS-a jer nisu mogli dobiti odobrenja od svojih nadređenih.

Brojni analitičari tvrde da je obamima Bijela kuća petnaest mjeseci čekala prije nego što je počela ciljati i napadati primarni mehanizam financiranja ISIS-a, to je bio prešutni dio politike kako bi islamska država svrgnula sirijskog predsjednika Bashar al-Assada.

Ranije ove godine je nastao dokument koji potvrđuje da je Pentagon predviđao rast ISIS-a i da bi podrška Zapada skupinama poput Al-Qaede i drugim anti-Assadovim pobunjenicima u Siriji mogla dovesti do nastanka “Salafisttičke Kneževine” koja će pomoći da se “izolira” Assad.

“Poanta – gotovo nepobitne istine – je da su SAD i regionalni saveznici 100% koristili sunitske ekstremiste da dovedu do promjene režima u Siriji, strategije od čije je kao izravna posljedica bila stvaranje ISIS-a“, izvještava Zero Hedge, dodajući: “SAD nije htio odrezati financiranje islamske države je, jer bez novca, grupa se ne može boriti protiv Assada.”

New York Times je također javio da američka Središnja Centralna Komanda možda sudjeluje u dugom nastojanju da se namjerno prikrivaju činjenice da plan Sjedinjenih Država u rušenju ISIS-a nije bio učinkovit.

Dokazi se i dalje javljaju u medijima kako ISIS prima potporu državnih sponzora terora poput Turske i Saudijske Arabije.

800 milijuna $ vrijedna nafta koju je proizveo ISIS je prodana Turskoj, američkom savezniku. ISIS-ovi kamioni rutinski smiju prelaziti granicu natrag i naprijed između islamske države uporištu Raqqa i Turske, dok ta NATO zemlja olakšava prodaju nafte na crnom tržištu u ime terorističke skupine.

Da li je još malo jasnije što se zbiva na Bliskom istoku?
 
(preveo:mag.A.B./uredio:nsp)

SVI TERORISTIČKI NAPADI OD 1980. GODINE DO DANAS: Netko je imao pune ruke posla organizirajući sve ovo (VIDEO)
Šveđani smislili kako da iz klorofila i šećera biljaka dobivaju struju

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,

reklama