Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SOA DOBILA PRISTUP NADZORNIM KAMERAMA: “Ovime tajna sluĆŸba podiĆŸe razinu sigurnosti u Hrvatskoj”

SOA DOBILA PRISTUP NADZORNIM KAMERAMA: “Ovime tajna sluĆŸba podiĆŸe razinu sigurnosti u Hrvatskoj”

kamere_sigurnosne_zagrebGradski videonadzor dosad je sluĆŸio za uočavanje prometnih prekrĆĄitelja, a odnedavno i osoba koje ugroĆŸavaju nacionalnu sigurnost

SOA se spojila na stotine nadzornih kamera čime im je omogućeno izravno zaviriti u većinu ulica Zagreba i drugih gradova. Nakon ơto su ih prvo koristili prometni redari, zatim policija, sada će ih koristiti i tajni agenti.

Obzirom na napade u Parizu, građanima ova odluka nije sporna.

“Spajanje na sustave video nadzora javnih povrĆĄina obavlja se temeljem Zakona o sigurnosno-obavjeĆĄtajnom sustavu RH. Detalje o postupku i izvedbi spajanja na sustave video nadzora javnih povrĆĄina ne moĆŸemo iznositi”, priopćili su.

Bono Marjanović, sigurnosni stručnjak, kazao je kako ovim direktnim pristupom videokamerama tajna sluĆŸba podiĆŸe razinu sigurnosti u zemlji te da skraćuje vrijeme reakcije u slučaju opasnosti.

“Sigurnosno obavjeơtajna agencija ima svoje baze podataka, a na ovaj način oni mogu u tom trenutku provjeriti za određenu osobu registraciju vozila ili bilo ơto drugo.

Sada jedino ơto ostaje je pitanje protokoliranja, nadziranja rada, koriơtenja da ne bi otiơlo u jednu drugu varijantu”, pojasnio je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović za RTL.
 

 
(net.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,