Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SOA DOBILA PRISTUP NADZORNIM KAMERAMA: “Ovime tajna služba podiže razinu sigurnosti u Hrvatskoj”

SOA DOBILA PRISTUP NADZORNIM KAMERAMA: “Ovime tajna služba podiže razinu sigurnosti u Hrvatskoj”

kamere_sigurnosne_zagrebGradski videonadzor dosad je služio za uočavanje prometnih prekršitelja, a odnedavno i osoba koje ugrožavaju nacionalnu sigurnost

SOA se spojila na stotine nadzornih kamera čime im je omogućeno izravno zaviriti u većinu ulica Zagreba i drugih gradova. Nakon što su ih prvo koristili prometni redari, zatim policija, sada će ih koristiti i tajni agenti.

Obzirom na napade u Parizu, građanima ova odluka nije sporna.

“Spajanje na sustave video nadzora javnih površina obavlja se temeljem Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. Detalje o postupku i izvedbi spajanja na sustave video nadzora javnih površina ne možemo iznositi”, priopćili su.

Bono Marjanović, sigurnosni stručnjak, kazao je kako ovim direktnim pristupom videokamerama tajna služba podiže razinu sigurnosti u zemlji te da skraćuje vrijeme reakcije u slučaju opasnosti.

“Sigurnosno obavještajna agencija ima svoje baze podataka, a na ovaj način oni mogu u tom trenutku provjeriti za određenu osobu registraciju vozila ili bilo što drugo.

Sada jedino što ostaje je pitanje protokoliranja, nadziranja rada, korištenja da ne bi otišlo u jednu drugu varijantu”, pojasnio je stručnjak za sigurnost Bono Marjanović za RTL.
 

 
(net.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,