Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SOA DOBILA PRISTUP NADZORNIM KAMERAMA: ÔÇťOvime tajna slu┼żba podi┼że razinu sigurnosti u HrvatskojÔÇŁ

SOA DOBILA PRISTUP NADZORNIM KAMERAMA: ÔÇťOvime tajna slu┼żba podi┼że razinu sigurnosti u HrvatskojÔÇŁ

kamere_sigurnosne_zagrebGradski videonadzor dosad je slu┼żio za uo─Źavanje prometnih prekr┼íitelja, a odnedavno i osoba koje ugro┼żavaju nacionalnu sigurnost

SOA se spojila na stotine nadzornih kamera ─Źime im je omogu─çeno izravno zaviriti u ve─çinu ulica Zagreba i drugih gradova. Nakon ┼íto su ih prvo koristili prometni redari, zatim policija, sada ─çe ih koristiti i tajni agenti.

Obzirom na napade u Parizu, gra─Ĺanima ova odluka nije sporna.

ÔÇťSpajanje na sustave video nadzora javnih povr┼íina obavlja se temeljem Zakona o sigurnosno-obavje┼ítajnom sustavu RH. Detalje o postupku i izvedbi spajanja na sustave video nadzora javnih povr┼íina ne mo┼żemo iznositiÔÇŁ, priop─çili su.

Bono Marjanovi─ç, sigurnosni stru─Źnjak, kazao je kako ovim direktnim pristupom videokamerama tajna slu┼żba podi┼że razinu sigurnosti u zemlji te da skra─çuje vrijeme reakcije u slu─Źaju opasnosti.

ÔÇťSigurnosno obavje┼ítajna agencija ima svoje baze podataka, a na ovaj na─Źin oni mogu u tom trenutku provjeriti za odre─Ĺenu osobu registraciju vozila ili bilo ┼íto drugo.

Sada jedino ┼íto ostaje je pitanje protokoliranja, nadziranja rada, kori┼ítenja da ne bi oti┼ílo u jednu drugu varijantuÔÇŁ, pojasnio je stru─Źnjak za sigurnost Bono Marjanovi─ç za RTL.
 

 
(net.hr/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,