Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Teroristički napadi na Pariz su pokazali kako će izgledati građanski rat u Europi

Teroristički napadi na Pariz su pokazali kako će izgledati građanski rat u Europi

isis-aleksandar-DuginAMERIKANCI RATUJU PROTIV ID ISTOM SNAGOM KAO ŠTO RATUJU NA STRANI ID I ZAJEDNO SA ID

Piše: Aleksandar Dugin
Čitav niz terorističkih napada u Parizu, koji su se dogodili u petak 13. studenog 2015., može postati “točka odbrojavanja” novog razdoblja suvremene europske povijesti.

Islamska država ima veze s islamom, koliko i Fredi Krieger ili Jipers Cripers.

Ona je čisto Made in Hollywood. U besprijekornoj izvedbi. Horror reality show nove generacije …

Pariški košmar se, međutim, uklopio u geopolitički koordinatni sustav, jer je to samo jedna epizoda onoga, što se odvija na Bliskom Istoku. Tamo još uvijek vlada krvavi kaos, lansirani uz podršku SAD-a i zemalja Europe (uključujući Francusku) s ciljem svrgavanja režima, koji su se tamo ukorijenili u posljednjih nekoliko desetljeća … 

Amerikanci, s jedne strane, podržavaju i naoružavaju islamske ekstremiste da bi preko njih rušili postojeće sustave vlasti, a sa druge strane, isti ti Amerikanci aktivno demonizuju iste te ekstremiste, predstavljajući ih kao samog vraga (od tuda i PR kampanja protiv ID).  

Takvu strategiju možemo nazvati znanstvenim terminom “enantiodromija”, kada se u isto vrijeme lansiraju dva aktivna i intenzivna procesa u potpuno suprotnim pravcima.

Uporište i instrument SAD-a na Bliskom Istoku je ono što u njihovim očima predstavlja “apsolutno zlo”.   

Postavlja se logično pitanje: zašto se to radi? Koji je konačni cilj Amerikanaca?

Odgovori na ova pitanja imaju veliko značenje za Pariz koji se podvrgao pravom terorističkom napadu (u svakom slučaju za one ljude u Francuskoj i u suvremenoj Europi koji su sačuvali sposobnost da trezveno i logično misle).  

Danas ih bez milosti i žalosti ubijaju na njihovoj vlastitoj teritoriji. Dozvolite: zbog čega? Radi čega?

Međutim, nije tako jednostavno odgovoriti na ova pitanja.

Racionalnom analizom dolazimo do zaključka da Washington, koji ustrajno i na svoj način dosljedno koristi geopolitičku enantiodromiju (sklonost polarnih pojava da se pretvaraju u svoju suprotnost), i nema pozitivan cilj. 

Načini, koji su uz podršku Amerikanaca bili svrgnuti, nisu za SAD predstavljali veliku prijetnju, oni su, manje ili više, bili skloni surađivati ​​s Washingtonom. Nije bilo nikakve potrebe da se oni uklanjaju na taj način. Naročito, što su prema mnogim parametrima Assadova Sirija ili Gadafijeva Libija bliže SAD-u i Europi u kulturnom, socijalnom smislu, nego ekstremistički salafiti (vehabije).  

Ostaje nam da priznamo samo jedno: SAD nemaju nikakav pozitivan cilj i nisu u stanju bilo što drugo ponuditi svijetu, u kojem su oni i dalje centar vlasti. Amerikanci počinju izvoziti kaos, klanje i građanske ratove kao cilj za sebe. 

Njih ne zanima što će biti poslije, već ono, što je sada. To znači da je za njih prihvatljiv jedino proces enantiodromije, da oni ne pokušavaju savladati proturječnosti, već nastoje ih produbiti, da kaos postane prirodna permanentna sredina. I u toj sredini, uzetoj za normu, mogu se postavljati lokalni taktički ciljevi, zadaci i sl. 

Kao trockisti sa “permanentnom revolucijom”, suvremeni stratezi Washingtona su prihvatili koncept “permanentnog stvaranja kaosa”. Ne postoji cilj da se pobijedi u ovom novom (danas ga zovu “hibridnom”) ratu. Cilj je sam proces njegovog vođenja.

SAD ratuju protiv ID istom snagom, kao što ratuju na strani ID i zajedno sa ID.  

Rusija se i dalje pridržava “zastarjelih” kriterija: “ili-ili”, “ili za, ili protiv”. Time se i objašnjava naša politika u Siriji. Tamo smo da savladamo neprijatelja.  

Moskva ne razumije ili ne prihvaća enantiodromiju. Ona zaostaje na planu postmodernizma i ostaje na terenu klasične logike. Uključujući tu i logiku rata i politike.

Europa (uključujući i Francusku) našla se u odnosu na američku geopolitiku kaosa na Bliskom Istoku u lebdećem položaju.  

Sa jedne strane Washington obvezuje Europu da slijedi tijek američke politike (enantiodromija), a sa druge strane se nalazi primjer Rusije, koja slijedi klasične obrasce logike, otrežnjuje i vraća svijest europskih vođa na uobičajna pitanja: ciljevi, sredstva, uzroci, posljedice, odnos snaga , ineteresa i konačno, vrijednosti.

Teroristički napadi u Parizu od 13. studenog 2015. – momenat su naglog zaoštravanja ovih proturječnosti. Francuzi su izazvani, ali oni u uvjetima postojeće enantiodromije, jednostavno ne mogu se izboriti sa tim. Osim toga, oni ne mogu to ni politički korektno opisati. A to znači da ovi teroristički napadi nisu posljednji. To su - ISIS rules. Jer, nitko ne može i ne želi da to zaustaviti. Zato, nastavak slijedi.

Spektakal ima svoju vlastitu logiku – perverznu logiku Igara.  

Na terenu unutarnje politike Francuske mi se također srećemo s post-modernističkom enantiodromijom, kao i u slučaju geopolitike Bliskog Istoka. Samo što ona ovdje poprima i ideološku dimenziju, vezanu za dogme liberalizma.

Sloboda s kojom djeluju teroristi ID koji su izveli teroristički napad u “petak 13.” u Parizu, umnogome je povezana sa situacijom, koja se formirala u francuskom društvu u vezi s masovnom migracijom, čiji osnovni dio čine stanovnici s Bliskog Istoka i Magreba (uglavnom muslimani), a u posljednje vrijeme i sa ogromnim valom izbjeglica, koji napuštaju najkrvavije zone rata – Sirija, Irak, Jemen i td).

Ideologija liberalizma, “ljudskih prava”, “civilnog društva”, koja je u suvremenom društvu vladajuća i zvanična – ništa manje od komunizma u Sovjetskom Savezu, nalaže da se migrantima dozvoli da neometano dolaze na teritoriju Francuske i da tamo formiraju svoje socijalne enklave. Zato, uz postojeće stanje u sferi liberalne demokracije (koje nitko u Europi i ne pomišlja da se odrekne) – zagarantiran je rast migracije i širenje jezgre islamizirane kulture.

Ako na to još dodamo da su Europljani (konkretno – Francuzi), s točke gledišta vladajućeg liberalizma, nemaju prava da ističu svoj identitet i da traže od migranata poštovanje europskih vrijednosti (to se izjednačava s “fašizmom”), asimilacija pridošlica u europsko društvo je potpuno isključena. 

Europsko društvo u uvjetima liberalizma ima negativni identitet: suvremena Europa ne želi imati posla sa pređašnjom Europom – sa kršćanstvom, nacijama, staležima, patrijarhatom, tradicionalnim moralom i td. I, naprotiv, “europskim” se proglašava sve, što maksimalno udaljava samu Europu od njezinih korijena.

U ovoj atmosferi zabranjenog iz ideoloških razloga europskog identiteta koji kopni, imigracija (prije svega islamska) automatski poziva na stvaranje vlastitog političko-vjerskog i vrijednosnog programa. 

Ovaj program ne može biti organičan i povijesni prihvatljiv: ako ništa drugo, onda zbog toga što radikalni islam donesen u suvremenu Europu umjetno i iz različitih regija, često zajedno s potpuno različitim etnokulturalnim i vjerskim tradicijama. Zato će islamski migranti praktično izvjesno formirati surogat-ideologiju – ne islamsku, već islamističku, ne modernu, već post-modernističku, ne prirodnu, već umjetnu.

Na taj način će “islam Spektakla” uz dominaciju liberala u Europi, postati neizbježan, i on će se samo širiti. To je zajamčeno: broj migranata će rasti, europski identitet će slabiti, a rast post-modernističkog islamizma – će se ubrzavati.   

Vlasti Francuske trebaju učiniti ozbiljnu reviziju svog odnosa prema dominantnoj ideologiji: to može postaviti temelj za reguliranje migracije i konsolidaciju Francuza. Međutim, to je jednostavno nemoguće.Niti Hollande, ni glavne političke snage Francuske (osim neliberalnog “Nacionalnog fronta” Marin Le Pen) nikako neće odustati od liberalne ideologije. Zato, sve do definitivne propasti liberalizma u Europi, svi procesi koji su doveli do terorističkih napada, bit će i dalje u porastu. Prema tome, rizici ne samo što se neće smanjiti, već će se povećavati. 

Liberalizam će neminovno dovesti Europu do istog stanja, kao i Bliski Istok.

SAD se uče da žive u uvjetima kontroliranog kaosa. Za njih više nije dovoljno da imaju lojalne Washingtonu vladare na čelu pojedinih država. Oni zahtijevaju “produbljivanje demokracije”. Taj zahtjev je enantiodromski. Izgleda da je taj zahtjev postavljen sada Europi.  

Pošto će liberali, zagarantirano ostati na vlasti u Europi, isto je tako zagarantiran rast broja migranata i eskalacija etno-kulturalnih sukoba.

Isto tako, bit će zagarantiran porast terorizma i popularnost post-modernističke ID. U perspektivi imamo građanski rat u Europi, pripreme za koji su u punom jeku. Teroristički napadi u Parizu su pokazali kako će se to odvijati.  

Basshar al-Assad je dobro zapazio da ono što su doživjeli Francuzi 13. studenog 2015. godine, Sirijci doživljavaju već nekoliko godina, samo u neusporedivo većim dimenzijama. U “petak 13.” Smo vidjeli generalnu probu europske budućnosti: bezvoljni, zaludni Francuzi po kafićima i grupa naoružanih, ničim obuzdanih islamskih terorista, koji prosipaju vatru po bezvoljnoj gomili ljudi.

U tom slučaju, ono što se danas predstavlja kao šačica manijaka, islamistički Fredi Krigera, sutra će postati europska umjerena oporba i borci za prava manjina, odnosno za demokraciju. 

Ne treba isključiti da će se u njihovim rukama naći čitave oblasti u Europi, a možda i čitave države – ako će politički korektni Europljani nastaviti ispijati koktele, posjećivati stadione i ići na koncerte “teških metala”. Najteži od metala je metak, uz povik “Alah akbar!”, Koji leti s pozornice umjesto urlikanja američkih rok-degena.  

Nema goreg.

Do kakvog zaključka bi mogla doći Rusija?

Ako mi prihvatimo zakone enantiodromije, koje nam nameću SAD i Zapad, građanski rat će se s Bliskog Istoka (sada je već vrlo vjerojatno da će i iz Europe – ako se tendencije nastave) preliti u Rusiju.Takvi pokušaji su već bili, biti će ih i ubuduće.  

Važno je sačuvati jasnu logiku: “prijatelj-neprijatelj”. Prijatelju – poštovanje i podršku, neprijatelju – ono što mu slijedi, ovisno o težini njegovih zločina. Bez nijansiranja. Onaj, tko prijeti našim životima, ubija naše prijatelje, obara naše civilne zrakoplove, najavljuje terorističke napade, mora biti zbrisan sa lica zemlje. ”Bulava”, “Iskander”, “Kalibri” i durgi učinkoviti kompleksi – su dovoljno uvjerljiv argument za najplahovitije od njih.

Drugo: osnovna linija borbe se ne nalazi između Rusije i ID (i drugim islamistskim obrazovanjima), već između Rusije i SAD-a (i njihovim satrapima u NATO-u). Bez aktivne potpore Washingtona – vojne, financijske, informacijske, političke i diplomatske – suvremeni islamski terorizam prosto ne bi postojao (ili bi bio marginalna, periferna pojava – na razini sekte i teoloških sporova). 

Uvjeren sam: dok se ne završi obračun sa američkom hegemonijom, mi nećemo moći izaći na kraj s ID i njenim analozima. SAD su uhvatili pravac kontroliranog kaosa i geopolitike enantiodromije. Oni su to u punoj mjeri iskoristili protiv Bliskog Istoka, Ukrajine, Gruzije, a još ranije – protiv Srbije (obojene revolucije), počinju primjenjivati u Europi, a više puta su pokušavali to usmjere i protiv Rusije.  

SAD nastavljaju s tim: anglosaksonski stil je – da sačuvaju dosljednost čak i u atmosferi kaosa. Dok se SAD osjećaju vrlo dobro, svi ostali (a prije svega Rusija) će se osjećati “onako” – jer nije baš ugodno kada u tvom gradu na tebe pucaju iz automatskog oružja samo zato što si ovdje odrastao i zato što je to – tvoja zemlja. Pucaju u Sirijce, već su počeli pucati u Francuze. Sutra mogu početi pucati i na Ruse.  

Zar nije bolje da počnemo pucamo prvi, ako je tuča već neizbježna?

Treće: treba jednom i zasvagda raskrstiti s liberalizmom. Čitava retorika o “civilnom društvu”, “toleranciji” i “ljudskim pravima” ništa drugo do propagandna priprema za građanski rat. To je već skupo koštalo Europu, i koštati će je još više. Treba s time završiti u Rusiji.

Norme političke korektnosti su nespojive sa životom naroda i društava uz očuvanje njihovog identiteta. Liberalizam – to je nešto, što treba potpuno i bespovratno istrijebiti. Mi trebamo uspostaviti naš organski tradiocionalni ruski pogled na svijet – na osnovi naših vrijednosti, naših izvora, naših autora i naše vjere. Uz svo poštovanje prema ostalima: onaj, tko živi u Rusiji, mora biti Rus – kulturno, lingvistički, duhovno, na razini samosvijesti.  

Krv ovdje nema glavnu ulogu: biti Rus – znači posjedovati ruski duh. A ruski duh traži od nas da ne dozvolimo da se s našom zemljom uradi ono, što su Europljani učinili (ili dozvolili drugima da to urade) sa svojim zemljama.

 
(fakti.org/uredio:nsp)

DONALD TRUMP: Protiv islama ćemo se samo moći boriti uz pomoć totalitarne i nadzorne države! Nadgledanjem džamija i posebnim osobnim iskaznicama
NASA objavila fotografiju "spuštanja na Mjesec" 19. studenog 1969. godine

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama