Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Bankarski sustav » Goldman Sachs upozorava na “financijski sudnji dan”

Goldman Sachs upozorava na “financijski sudnji dan”

goldman-sachsAnalitičari jedne od najozloglašenijih financijskih institucija svijeta, Goldman Sachsa, upozoravaju da nas čeka treći čin krize, što je International Business Times nazvao “financijskim armagedonom”

Kriza koja traje već sedam godina, trebala bi doći do novog dna i to zbog ekonomija koje su se, poput Kine, razvijale i rasle za vrijeme dužničke krize u zapadnim, razvijenim ekonomijama.

Sada su one usporile rast – Kina, primjerice ostvaruje najmanji rast od 2009. godine od samo 6.8 posto – a u međuvremenu su se prezadužile.

Druga dva faktora su pad cijena roba na tržištima te globalni deflacijski trendovi u Kini i Americi.

Analitičar Goldman Sachsa Peter Oppenheimer navodi kako su prva dva vala krize označili kolaps bankarskog sustava i hipotekarnog tržišta u Americi, a zatim je krenula dužnička kriza u Europi.

To naziva “super-ciklusom” zaduživanja koji traje već nekoliko desetljeća.

Monetarna politika središnjih banaka po njemu je ohrabrila masovna ulaganja i zaduživanje ekonomija u razvoju, što je na tragu upozorenja Međunarodnog monetarnog fonda koji je njihova tri bilijuna dolara novostvorenog duga nazvao rizikom za globalnu financijsku stabilnost.

Ministra ekonomije Sigmar Gabriel pritom je smanjio prognozu godišnjeg rasta u Njemačkoj s 1.8 na 1.7 posto, također se referirajući na usporavanje rasta u ekonomijama u razvoju.

Dakle, zloglasna banka ponovo želi započeti krizu kao i 2008….
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(hr.n1info.com,youtube/uredio:nsp)

NAPOKON! Od danas legalna kupnja medicinske marihuane u Hrvatskoj
Socijalna kriza i nedostatak novca odličan su temelj za ratove

Filed under: Bankarski sustav · Tags: , , , , , , , , , ,

 
reklama