Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ŠOK U SVJETSKOJ JAVNOSTI – ZAPAD ZANIJEMIO: Rusi ispalili 26 krstarećih raketa koje su putovale 1.500km preko NATO baza, probivši sve radarske sustave! (VIDEO)

ŠOK U SVJETSKOJ JAVNOSTI – ZAPAD ZANIJEMIO: Rusi ispalili 26 krstarećih raketa koje su putovale 1.500km preko NATO baza, probivši sve radarske sustave! (VIDEO)

rakete-šiti-more-sirijaRatni brodovi Kaspijske flote VMS Rusije nanijeli su raketni udar po objektima terorističke grupacije “Islamske države” u Siriji

Ta novost izazvala je istinski šok u svjetskoj javnosti. Rusija je prvi put udarila krstarećim raketama po stvarnom neprijatelju koji se između ostalog nalazi na udaljenosti od gotovo 1500 kilometara od mjesta ispaljivanja raketa.

Blago rečeno, zaprepaštenje su odmah izazvale dvije činjenice.

Prvo – radi se o primjeni vojno-pomorske flote Rusije kada to nitko nije očekivao. Jer je prije toga po “Islamskoj državi” udarala borbena avijacija Ruske Federacije koja je bazirana u sirijskoj Latakiji. Drugo, udar po teroristima nanijeli su brodovi Kaspijske flote. Neki uopće nisu znali da Rusija tamo ima išta ozbiljnije od pograničnih čamaca, a drugi, ako su i pretpostavljali takvu varijantu razvoja događaja, mislili su da udar može biti nanesen iz Sredozemnog mora, gdje se sada nalazi zapovjedni brod Crnomorske flote – Gardijski raketni razarač “Moskva”. Dakle, što stoji iza ovog uistinu povijesnog događaja?

Demonstracija sile i mogućnosti

Zašto ipak Kaspijska flota, a ne RK “Moskva”? Stvar je u tome da se u naoružanju zapovjednog broda Crnomorske flote nalaze teške protubrodske rakete, čija je namjena potapanje nosača aviona. Po kopnenim ciljevima takvo oružje ne djeluje.

U sastavu same Kaspijske flote sada se nalaze mali raketni brodovi (MRK) nove generacije, koji su naoružani novim udarnim raketama kompleksa “Kalibar” i više su orijentirani za djelovanje po obalnim ciljevima. Zapovjedni brod Kaspijske flote, raketni brod “Dagestan” i tri MRK serije 21631 – “Uglič”, “Grad Sviâžsk” i “Velikij Ustûg” ispalili su raketni plotun od 26 krstarećih raketa 3M14 po 11 ciljeva “Islamske države”, koji su se nalazili na udaljenosti od 1500 kilometara na teritoriju Sirije.

Ranije su takvim napadom mogao pohvaliti samo VMS SAD. Prema mišljenju vojnog stručnjaka Dmitrija Litovkina, tim plotunom ne samo da su pokazali cijelom svijetu na što je sposobna suvremena vojno-morska flota Rusije, nego su i natrljali nos Sjedinjenim američkim držvama čija sredstva radarskog praćenja nisu mogla ispratiti ovaj masovni raketni napad.

Ruta leta raketa prolazila je preko teritorija Irana koja je pokrivena sa svih strana još od vremena sankcija povezanih s iranskim nuklearnim programom, a također i preko Iraka, gdje se nalaze američke vojne baze.

“Ni Turska, gdje se nalaze američki kompleksi PZO “Patriot”, ni sami Amerikanci, jednostavno nisu primijetili da je pored njih prošlo 26 krstarećih raketa. Oni su prošli kroz protuzračnu obranu NATO pakta kao mač kroz plastični štit” – pojasnio je Litovkin.

Vatra iz glavnog “Kalibra”

Kakve su to rakete, koje su neprimjećene od strane PZO, kako ih sada zovu “zapadni partneri”, prošle 1500 kilometara i uništile 11 ciljeva terorista u Siriji?

Osnova udarnog naoružanja skupine brodova VMF Rusije koji su napali bojevike “Islamske države”, predstavlja raketni kompleks “Kalibr-NK”, koji je predviđen za uništenje u uvjetima vatrenog i radioelektronskog protudjelovanja površinskih brodova i podmornica različitih klasa i tipova, a također i kopnenih stacionarnih i ograničeno pokretnih ciljeva s ranije poznatim koordinatama. Ispusni kontejner može biti opskrbljen sa osam raketa različitih tipova i klasa.

Po teroristima su udarili raketama 3M14. Težina njezine bojeve glave može iznositi od 250 do 450 kilograma, a duljina leta – od 1500 do 2600 kilometara. Raketa je stvorena na bazi krstareće rakete podvodnog baziranja koja je razrađena još krajem osamdesetih godina, koja je ulazila u sastav nuklearnog odvraćanja. Od tada su je modernizirali i sada ona predstavlja svojevrstan obrazac suvremenog visokotehnološkog oružja.

Reklamna akcija

Prema mišljenju Dmitrija Litovkina, uspješni eksperiment bojeve primjene svih tipova oružja koje Rusija primjenjuje u borbi sa “Islamskom državom” u Siriji, pored vojno-političkog značaja ima i vrlo očigledan demonstrativni učinak.

“I Su-34, i te rakete i bombe, kojima se uništavaju objekti bojevika, i raketne komplekse “Kalibr” Rusija izvozi. Sada će svi inozemni naručitelji vidjeti na što je zaista to oružje sposobno u bojevim okolnostima” – zaključio je vojni stručnjak.

Pogledajte video:
 

 
(vesti.ru,Fondsk,web-tribune.com/uredio:nsp)

VIDEO: Migranti se žale da im nije osiguran seks, brzi internet i novac za cigarete
Doista se sami možemo izliječiti, postoji znanstveni dokaz! (VIDEO)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , ,

 
reklama