Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Pentagon prosvjeduje i širi medijske laži: Zbog neprestanog bombardiranja, teroristi ne mogu doći do daha (VIDEO)

Pentagon prosvjeduje i širi medijske laži: Zbog neprestanog bombardiranja, teroristi ne mogu doći do daha (VIDEO)

sirija-rusija-bombarder-avion-napad-bombardiranjeRuski avioni su nastavili žestoko bombardiranje uporišta “Islamske države” u Siriji. Pentagon poziva Rusiju da gađa samo položaje ISIS-a, a ne sirijske pobunjenike. Najavljeni novi i još žešći udari. Za 24 sata 18 zračnih napada!

Tijekom 24 sata, prema najnovijim informacijama, Rusija je u Siriji izvela 18 napada tijekom kojih su uništeni zapovjedni centar i kamp za obuku pripadnika ISIS-a. Oko 12 objekata Islamske države našlo se na meti napada.

Gađano je i uporište ISIS-a u pokrajini Raka gdje je ubijeno najmanje 12 džihadista.

Rusko Ministarstvo obrane priopćilo je da su ruski zrakoplovi gađali Raku, koja se smatra sjedištem Islamske države. Pogođen je skriveni zapovjedni centar islamista.

Od kada je počela Putinova borba sa džihadistima, Zapad, odnosno Amerika, optužuje Rusiju da umjesto pripadnika Islamske države napada pobunjenike koji se bore protiv režima predsjednika Bašara al Asada.

Moskva je to demantirala, a Putin jučer objavio da je riječ o “informativnom medijskom ratu”, jer su pojedini mediji naveli da je Rusija bombardirala civile, i prije nego što su njihovi avioni uzletjeli.

Kako je danas najavljeno, udari ruskih zračnih snaga biće intenzivirani i trajat će tri do četiri mjeseca, izjavio je danas predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Državne dume Aleksej Puškov.

Rusija je akciju u Siriji shvatila vrlo ozbiljno i tamo su poslali “Su-34″, svoje najsuvremenije jurišne avione. Također, štite ih “Su-30″, “Su-324″ i “Su-325″.

Ruski Suhoji obavili su osam letova, gađajući pet ciljeva Islamske države, rekao je juče portparol Ministarstva Igor Konašenkov, prenio je AFP, izvještavanje državne agencije RIA novosti.

Konašenkov je rekao da se 12 objekata Islamske države našlo na meti napada.

Konašenkov je rekao da su ruski zrakoplovi gađali položaje džihadista u provincijama Hama, Idleb i Alepo.

Napadi su bili izuzetno snažni i precizni.

Ratni zrakoplovi noćas su bombardirali i Karjaten, grad koji je pod kontrolom Islamske države, a nalazi se 130 kilometara sjeveroistočno od Damaska.

Islamisti su kontrolu nad Karjatenom preuzeli u kolovozu, prenosi agencija Reuters.

Zračna luka u Latakiji osigurava veliki broj tenkova i pješaštva.

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov i Keri dogovorili su se da ministarstva obrane dvije zemlje budu na vezi, kako bi se izbjegli konflikti na nebu Sirije.
 

 

 

 
(vestinet.rs,youtube/uredio:nsp)

TEORIJE ZAVJERE: Vijest o vodi na Marsu je samo reklama za film Marsovac! Iza otkrića tekuće vode leže novac i laži?!
PORTAL TELEGRAM PROVEO ANALIZU: Ovi hrvatski dućani prodaju lažno organsko voće i zarađuju masne pare na tome

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,

 
reklama