Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ORBAN POTVRDIO: “Nijemci čuvaju mađarsku granicu!” A tko čuva hrvatsku grnaicu?

ORBAN POTVRDIO: “Nijemci čuvaju mađarsku granicu!” A tko čuva hrvatsku grnaicu?

orban-merkelI njemački tjednik “Fokus” postavlja pitanje da li su njemački dužnosnici uključeni u zaštitu granice u Mađarskoj od izbjeglica?

Ako ograde nisu toliko popularne, možemo ih (izbjeglice) pustiti da prođu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban i time potvrdio jučerašnje pisanje Sputnjika u tekstu “Da li se njemačka granica brani na Horgošu i Batrovcima”.

Zanimljivo je da i njemački tjednik “Fokus” piše o uporabi njemačke federalne policije kod spornog graničnog prijelaza u Mađarskoj.

“Fokus” postavlja pitanje da li su njemački dužnosnici uključeni u zaštitu izbjeglica u Mađarskoj?

U tekstu od prošlog petka navodi se da je na zahtjev ljevice u Bundestagu, tamošnje Ministarstvo unutarnjih poslova pokazalo da je federalna policija raspoređena na mađarskoj granici i da je i dalje tamo.

Cilj savezne policije je, kako je navelo ministarstvo, podršku mađarskoj graničnoj policiji specifičnim ekspertizama u području primjene pravila Schengenskog sporazuma i borbi protiv ilegalnih migracija i krivotvorenja dokumenata.

Od prošle godine ukupno 70 njemačkih saveznih policajaca je, kao dio misije u Mađarskoj, čuvalo mađarsku granicu od izbjeglica.
 
(sputniknews.com/uredio:nsp)

Česi masovno potpisuju peticiju za referendum o izlasku iz EU
NOVI SPAS ZA HRVATSKU: Nova ruta! Nova karta izbjeglica! Migranti hrle u Poljsku? Nova karta izbjeglica!

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , ,

 
reklama