Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ODBROJAVAJU, A ŠUTE: Ako neće udariti u Zemlju, zašto NASA šalje brod da uništi asteroid nuklearnim oružjem?

ODBROJAVAJU, A ŠUTE: Ako neće udariti u Zemlju, zašto NASA šalje brod da uništi asteroid nuklearnim oružjem?

asteroid-NASANASA i Nacionalna administracija za nuklearnu sigurnost su se udružili s ciljem da otkriju način kako nuklearno oružje može iskoristiti za uništavanje ili barem pomicanje asteroida s putanje koja bi bila kobna po našu planetu

To je prilično čudno ako se uzme u obzir da je NASA nedavno izjavila kako “nijedan veliki objekt neće pogoditi Zemlju u narednih nekoliko stotina godina”. Zar to onda nije gubljenje vremena, novca i resursa? Zašto je NASA odjednom zainteresirana za velike asteroide ako ih neće biti nekoliko stotina godina? Da li oni znaju nešto što mi ne znamo?

NASA i Nacionalna administracija za nuklearnu sigurnost već dulje vrijeme proučavaju prijetnje, kozmičke ostatke i presretače raketa, ali i simuliraju presretanje velikih asteroida pomoću nuklearne eksplozije, piše planetxnews.com

Njihov zajednički cilj je da se povećaju šanse za obranu od asteroida.

Međutim, uništavanje ogromnog kamena koji bi se kretao ka nama nevjerojatno velikom brzinom bi moglo stvoriti još veći problem.

Kompjuterske simulacije ukazuju na to da bismo mogli uspješno raznijeti svemirski kamen srednje veličine, i njegovi fragmenti bi samo pogoršali situaciju , zavisno od toga na kojoj udaljenosti od Zemlje asteroid eksplodira. Možda bi bolje rješenje bilo da se asteroid na neki način odbije, umjesto da se uništi. Ili bi se eksplozijom skrenuo više prema Zemlji.

U nuklearnu opcije spada upotreba gravitacijskog odbijača, zatim uporaba lasera itd. Ipak, studija NASA-e iz 2007. godine je zaključila da bi najbolje rješenje za uništavanje svemirskog kamenja bilo nuklearno oružje.

NASA je čak predstavila i “hipotetički scenarij udara asteroida” u travnju 2015. godine u Italiji, na Konferenciji za planetarnu obranu.

Zašto NASA troši toliko vremena i energije na nešto što se vjerojatno neće dogoditi u narednih par stotina godina?

Stvar je u tome da NASA ne govori sve što zna . Kako navodi Daily Mail, postoji oko milijun objekata blizu Zemlje koji bi mogli biti potencijalna prijetnja po nas, a NASA zna gdje se nalazi samo mali postotak tih objekata.

Dokaz da su ovi objekti nepredvidivi jeste eksplozija nepoznatog objekta nad Chelyabinskom u Rusiji u veljači 2013. godine.

Postojeći sustavi za detekciju asteroida mogu pratiti samo jedan postotak objekata koji kruže oko Sunca.

Znanstvenik NASA-e, Jason Kessler, rekao je prošle godine na konferenciju u Teksasu:

“Vjerojatnost da nas nešto pogodi u budućnosti je zajamčena, ali mi sada ne paničimo zbog toga”.

Ukoliko bi divovski asteroid pogodio Zemlju, posljedice bi bile katastrofalne . Da ne pričamo o tsunamijima koji bi zbrisali gotovo sve veće obalne gradove.

Mnogi vjeruju da nas veći asteroid neće pogoditi jer se to nije dogodilo u našem životnom vijeku, ali sigurno je da NASA ne bi trošila svoje vrijeme da nije zabrinuta zbog takve mogućnosti. NASA je naučila biti “spasitelj” Zemlje i čovječanstva, iako ih još niti jednom nije spasila. Hvlaa Bogu da imamo NASA-u, jer u tom slučaju, ne treba nam Bog!

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
 
Izvor: Webtribune.rs
priredio: NSP

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , ,