Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Kosovo ÔÇô Zemlja guste magle u kojoj albanski vukovi gospodare pod ameri─Źkom za┼ítitom

Kosovo ÔÇô Zemlja guste magle u kojoj albanski vukovi gospodare pod ameri─Źkom za┼ítitom

kosovo-makedonijaU svojoj knjizi “Vukovi u magli – Kosovo i UN taoci mafije i Sjedinjenih Dr┼żava”, koja je prevedena na njema─Źki, dok se engleski prijevod ne mo┼że prona─çi, autori Giuseppe Ciulla i Vittorio Romano opisuju sve ono ┼íto se u nas, a izgleda i u anglo-ameri─Źkim medijima sustavno pre┼íu─çuje

U prilogu Hrvatske radio-televizije o teroristi─Źkom napadu u Makedoniji je voditeljica stidljivo rekla “kako je naoru┼żana skupina u Kumanovo do┼íla iz jedne susjedne dr┼żave”. Cijeli svijet zna da je teroristi─Źka skupina u Kumanovo do┼íla s Kosova i da rije─Ź je o ljudima koji su se 1999. borili u takozvanoj “Oslobodila─Źkoj vojsci Kosova”, a kasnije su sudjelovali u ratu 2001. u Makedoniji u redovima albanske “Oslobodila─Źke nacionalne armije”.

Me─Ĺu napada─Źima su bili Dene Shehu i Beg Rizaj, ─Źlanovi osiguranja predsjednika makedonske Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija, ali su njihove veze puno ja─Źe s biv┼íim premijerom Kosova i predsjednikom kosovske stranke AAK, Ramushem Haradinajom. Me─Ĺu napada─Źima se isti─Źe i ime jednog od biv┼íih zapovjednika OVK, Fadila Fejzullahija, koji je imao prijatelje na visokim mjestima u ameri─Źkoj diplomaciji.

Nevjerojatno je koliko se hrvatsko novinari boje spomenuti Kosovo u negativnom kontekstu, valjda iz razloga de se slu─Źajno ne bi zamjerili Washingtonu i potvrdili o─Źiglednu ─Źinjenicu da je Kosovo mafija┼íka dr┼żava i ameri─Źki protektorat, te da su upravo vladari koji iz sjene Kosovom upravljaju iza zidina Bondsteela najve─çi neprijatelji autohtonom albanskom stanovni┼ítvu, koje ─çe zbog njihovih i kriminalnih i teroristi─Źkih aktivnosti svojih politi─Źara i biv┼íih zapovjednika OVK, gospodara ┼żivota i smrti na Kosovu, na kraju platiti najve─çu cijenu.

Zar je optu┼żba protiv svih kosovskih Albanaca priznati da je skupina terorista od 50-80 ljudi, koliko ih je likvidirano i uhi─çeno u Kumanovu, do┼íla s Kosova?

Nije i nikako ne mo┼że biti i to treba naglasiti jer je ─Źinjenica da ogroman dio kosovskog stanovni┼ítva ne ┼żeli rat, a jo┼í manje kriminalnu politi─Źku oligarhiju koja u sprezi s ameri─Źkom vojskom zemlju dr┼żi u ┼íah-mat poziciji. Srbija sa svojom vojskom od oko 26 000 ljudi, ne predstavlja nikakvu prijetnju Kosovu, a najve─çi neprijatelji kosovskih Albanaca su trenutno Hashim Tha├ži, Ramush Haradinaj i svi znani i neznani biv┼íi zapovjednici OVK koji sa svojim mentorima iz ameri─Źke baze “Bondsteel” i ameri─Źkog veleposlanstva u Pri┼ítini upravljaju ┼żivotima skoro dva milijuna ljudi. Rezultati te “plodonosne suradnje” se vide u egzodusu kosovskih Albanaca i desetinama tisu─ça ljudi koji se na bilo koji na─Źin ┼żele dokopati zapadnih zemalja i pobje─çi iz “crne rupe” jugoistoka Europe.

Zbog te┼íkog socijalnog stanja Kosovo je, prema izvje┼í─çima Europske unije, u posljednje vrijeme napustilo 50 tisu─ça ljudi. Nevladine udruge govore i o mnogo ve─çem broju, a ve─çina onih koji su oti┼íli prodali su imovinu i ne misle se vra─çati. Podaci su alarmantni – oko 17 posto gra─Ĺana ┼żivi s jednim dolarom na dan, a 45 posto aktivnog stanovni┼ítva je nezaposleno, a o tome sigurno nisu ma┼ítali kosovski Albanci kada su sanjali o vlastitoj dr┼żavi.

Mnogi su istra┼żiva─Źki novinari bili na Kosovu, ali se uvijek trebaju ─Źekati rezultati rada zapadnih neovisnih novinara, na┼íi jednostavno ne usu─Ĺuju dotaknuti goru─çih problema, posebice kriminal u kojem sudjeluju ameri─Źka vojska, kosovski politi─Źari i biv┼íi zapovjednici OVK, tri skupine koje imaju “licencu” za neka┼żnjenu trgovinu heroinom i druge unosne kriminalne aktivnosti.

Veliku ulogu u svemu tome ima i enormno visoka proizvodnja opijuma u Afganistanu, koja se u toj zemlji provodi pod patronatom ameri─Źkih snaga iz takozvane mirovne misije ISAF. No, Afganistan je jedna druga pri─Źa i zadr┼żimo se na argumentima koji razotkrivaju kosovsku svakodnevicu.

U svojoj knjizi “Vukovi u magli – Kosovo i UN taoci mafije i Sjedinjenih Dr┼żava”, koja je prevedena na njema─Źki, dok se engleski prijevod ne mo┼że prona─çi, autori Giuseppe Ciulla i Vittorio Romano opisuju sve ono ┼íto se u nas, a izgleda i u anglo-ameri─Źkim medijima sustavno pre┼íu─çuje. Talijanski neovisni novinari od po─Źetka prate situaciju na Kosovu i Albaniji, a za to imaju posebnog interesa, jer Italija imaju veliku albansku dijasporu i sve vi┼íe istraga talijanske Posebne uprave za borbu protiv mafije i organiziranog kriminala (DIA) vodi od Sicilije, Napulja i Kalabrije, do Tirane i Pri┼ítine.

Kosovo? Narko-dr┼żava u kojoj je biv┼ía OVK, nastala kao vojska za oslobo─Ĺenje od srpske dominacije, sada rodbinski povezana s ‘Ndranghetom u Kalabriji i sredi┼íte je me─Ĺunarodne kriminalne mre┼że pod pre┼íutnom za┼ítitom Washingtona. Heroin dolazi iz Afganistana, a jednom u Pri┼ítini, ide dalje ka europskom tr┼żi┼ítu. Heroin, ali ne samo. Mafija iz kosovske vlade u talijanskoj pokrajini Campaniji posluje s napuljskom Camorrom i u drugim opasnim poslovima kao ┼íto je trgovina oru┼żjem, pa ─Źak i organima.

Izuzetno je zanimljiv dio knjige jednog drugog istra┼żiva─Źkog novinara, Roberta Saviana, koji u svojoj knjizi “Gomorra” (referiraju─çi se na napuljsku mafiju – Camorra) prema podacima talijanske tajne slu┼żbe SISMI opisuje utjecaj napuljskog klana Casalesi na albanske narko-bossove, kasnije politi─Źke zapovjednike OVK i kosovske politi─Źare,kao i na njihove veze Camorre s likvidiranim srpskim kriminalcem i biv┼íim zapovjednikom srpskih paravojnih postrojbi ┼Żeljkom Ra┼żnatovi─çem “Arkanom”.

Naime, klan Casalesi, izme─Ĺu ostalog, ┼żivi i od ilegalne prodaje oru┼żja zemljama pod embargom diljem svijeta, a Ra┼żnatovi─ç Arkan se prijateljima u Napulju obratio s molbom “da smire Albance na Kosovu, jer svojim aktivnostima ┼ítete unosnom poslu”, trgovini oru┼żjem koju je prvi ─Źovjek klana, Francesco Schiavone “Sandokan” s Arkanom vodio najmanje od 1994. godine, kada je SISMI iz Verone do┼íao do dokaza o njihovoj suradnji.

Zbog obostranog interesa i “poslovog prijateljstva” su kosovski mafija┼íki ─Źelnici tada poslu┼íali napuljsku Camorru, ali je klan Casalesi kasnije prodao oru┼żje i militantima iz OVK, “pokloniv┼íi tako Arkanu jo┼í jedan vrlo unosan rat”. Zauzvrat su talijanski “poduzetnici” povezani s napuljskim klanom “po povoljnoj cijeni” dobili brojne tvornice, tvrtke, trgovine, klaonice i farme diljem Srbije, pi┼íe Roberto Saviano, pozivaju─çi se na izvje┼í─ça talijanskih tajnih slu┼żbi do kojih je mogao do─çi nakon uhi─çenja Francesca Schiavonea “Sandokana” 1998. godine. Ova epizoda slikovito do─Źarava kako stvari funkcioniraju na najvi┼íoj razini svjetskog organiziranog kriminala u kojem napuljska Camorra zauzima posebno mjesto, ali i kako “prijatelji prijatelja” znaju izgladiti nesuglasice me─Ĺu “zakletim neprijateljima”, naravno, ako od toga imaju koristi sve tri strane.

Me─Ĺutim, knjiga koju su objavili Giuseppe Ciulla i Vittorio Romano ne govori o likvidiranima ili osu─Ĺenima na kazne do┼żivotnog zatvora, kao ┼íto je slu─Źaj s Ra┼żnatovi─çem Arkanom i “Sandokanom”. Naime, knjiga “Vukovi u magli ÔÇô UN talac mafije i SAD-a” je prva knjiga objavljena u Italiji 10 godina nakon “oslobo─Ĺenja” Kosova i osvjetljava ┼íokantnu stvarnost koju vlade zapadnih zemalja ignoriraju ili se pretvaraju da ne je ne vide.


“Na┼íe istra┼żivanje se svodilo na ─Źinjenicu za┼íto je u deset godina uprava Ujedinjenih naroda na Kosovu proizvela samo bijedu i siroma┼ítvo, legitimirala vladaju─çu klasu koja je ─Źvrsto povezana s organiziranim kriminalom, ┼íto je vidljivo iz tajnih obavje┼ítajnih izvje┼í─ça koja smo otkrili i odlu─Źili objaviti”, rekli su istra┼żiva─Źki novinari i suradnici ku─çe RAI, Giuseppe Ciulla i Vittorio Romano, koji su kopali ispod povr┼íine i otkrili neugodne istine.

“Mafija ┼żeli maglu, poput vukova”, rekao je jedan policajac u Mitrovici, a aktualna situacija se mo┼że opisati kao “magla” neodre─Ĺenosti kojoj se kre─çu “vukovi”, novi gospodari Kosova. Oni su me─Ĺunarodni kriminalci protiv kojih je UN nemo─çan jer u┼żivaju ameri─Źki za┼ítitu.

Knjiga zapo─Źinje 1999. godine i intervencijom NATO saveza koj je odlu─Źio “osloboditi” ju┼żnu pokrajinu biv┼íe Jugoslavije. Nakon povla─Źenja srpske vojske dolazi UN, koji vra─ça red, obnavlja ceste i uvodi vladavinu prava sa silom od 14 000 vojnika. Deset godina su Ujedinjeni narodi s funkcijama vojne policije poku┼íali, u teoriji, iskorijeniti najve─çu po┼íast Kosova – organizirani kriminal. Rezultat?

“Svi sada┼ínji ─Źelnici Kosova su mafija i pripadaju klanu koji trguje heroinom, pa ─Źak i organima”, ka┼że Vittorio Romano.

Prema obavještajnom izvješću, kojeg Giuseppe Ciulla citira u knjizi, bivši premijer Ramush Haradinaj je najveći trgovac heroinom u zemlji.

Iza uprave Ujedinjneih naroda na Kosovu je ostao dugi krvavi trag koji vodi ravno do politi─Źkog vrha u Pri┼ítini. Svi svjedoci u procesu protiv Ramusha Haradinaja, ali i protiv drugih ─Źlanova klana, su mrtvi. Pokajnik Nazim Blaca, ranije zaposlen kao obavje┼ítajac u stranci premijera Hashima Thacija, priznao je da je sam po─Źinio 17 politi─Źkih ubojstava – bomba┼íkih napada, zasjeda i ciljanih atentata ÔÇô pred o─Źima UN-a i NATO saveza.

Nakon godina “propale prinudne uprave”, UN na Kosovu kontrolu formalno ustupa misiji EULEX, sastavljenoj od 2 000 stru─Źnjaka, uklju─Źuju─çi suce i policiju, sa zadatkom da se iskorijene klanovi. Nakon dvije godine i s oskudnim prora─Źunom je pokrenuta samo jedna istraga, protiv ministra prometa.

“Svatko tko je poku┼íao pokrenuti ozbiljniju istragu je blokiran od strane Ujedinjenih naroda”, ka┼że se u izvje┼í─çu OESS-a koje osu─Ĺuje “te┼żak pritisak koji dolazi iz samog vrha Ujedinjenih naroda”, ne samo protiv doma─çih sudaca, nego i istih sudaca koje je postavio UN, koji su, teoretski poslani da istra┼żuju upravo organizirani kriminal. Konkretno, bile su blokirane sve osjetljive istrage koje su vodile do najva┼żnijih politi─Źara Kosova, od premijera na ni┼że. Primjer?

Sami Lushtaku, biv┼íi borac OVK, a zatim gradona─Źelnik Skenderaja, naselje u podru─Źju Mitrovice, prije 1999. godine je bio na ameri─Źkoj “crnoj listi” terorista. No, kako su Washingtonu bili potrebni saveznici za kopnenu operaciju, oni su rehabilitirali OVK. Problem je ┼íto se kosovska OVK financirala prodajom heroina, oru┼żja i organa, a ova je praksa nastavljena i nakon “oslobo─Ĺenja” Kosova intervencijom NATO saveza. Dakle, biv┼íi gradona─Źelnik Sami Lushtaku sada radi neka┼żnjeno, prijeti da ─çe ubiti suce i nitko ga ne mo┼że zaustaviti”, ka┼że Giuseppe Ciulla.

Kada god bi se naredila pretra┼żivanja, svaki put bi bila blokirana iz vrha uprave Ujedinjenih naroda. Za albansko stanovni┼ítva Kosova su biv┼íi borci OVK i dalje heroji, barem tako ka┼żu Albanci s kojima su talijanski novinari razgovarali na komemoraciji pred grobnicom u selu Meje, gdje su 27. travnja 1999., samo dan nakon ┼íto je OVK iz zasjede ubio pet srpskih policajaca,pripadnici srpske policije i paravojnih postrojbi u odmazdi ubili skoro tri stotine albanskih civila.

“Na┼ía knjiga nije protiv Albanaca, nego protiv Zapada koji sura─Ĺuje s najgorim zlo─Źincima na Kosovu”, ka┼żu Ciulla i Romano.

Osnovno pitanje je za┼íto je 10 godina UN zatvarao o─Źi pred organiziranim kriminalom na Kosovu i za┼íto je dozvoljeno da ─Źelni ljudi kriminalnih klanova do─Ĺu na vlast?

Dva novinara ka┼żu “kako nisu sigurni da imaju stopostotni odgovor na to pitanje”, ali se on name─çe sam po sebi, jer je “broj dva” u vrhu Ujedinjenih naroda uvijek bio Amerikanac s ovlastima da blokira istrage.

“U knjizi objavljujemo elektroni─Źku po┼ítu koja je trebala ostati tajna, a koja otkriva pritiske “broja dva” Ujedinjenih naroda na Kosovu da se zaustave procesi. Tada je Kosovo odlu─Źilo ugostiti jednu od najve─çih baza ameri─Źke vojske izvan granica Sjedinjenih Dr┼żava. Mi ne znamo ┼íto se radi u toj bazi, jer joj je nemogu─çe pristupiti. No, jedno je sigurno: sklopljen je dogovor s najgorim dijelom mafija┼íkih ubojica i krijum─Źara heroina i postavljeni su na vlast u zamjenu za ne┼íto”, zaklju─Źuje Giuseppe Ciulla.

Danas su obi─Źni Albanci ti koji najvi┼íe ispa┼ítaju zbog potpuno proma┼íene politike Ujedinjenih naroda, kasnije Europske unije koja jo┼í uvijek zatvara o─Źi pred nespornom ─Źinjenicom da su u vrhu vlasti u Pri┼ítini ljudi koji su istovremeno o ─Źelni ljudi kosovskih kriminalnih klanova.

Zbog toga kosovsko gospodarstvo i jeste na koljenima, a Kosovo je samu u proteklih nekoliko mjeseci napustilo preko 50 tisu─ça ljudi.

Zbog kriminalnog vrha kojeg ┼ítiti Pentagon oko 17 posto gra─Ĺana Kosova ┼żivi s jednim dolarom na dan, a 45 posto aktivnog stanovni┼ítva je nezaposleno. Zar je mogu─çe da se na na cijelom Zapadu ne mo┼że na─çi nekoliko ulaga─Źa koji ─çe potaknuti na oporavak posrnulo gospodarstvo Kosova, zemlje sa stanovni┼ítvom od jedva dva milijuna ljudi? Naravno da nema ni┼íta lak┼íe od toga, pogotovo ako se u obzir uzmu prirodni resursi Kosova.

Me─Ĺutim, Washingtonu odgovara ovakva situacija, jer ako se pokrenu istrage protiv vrha kosovske vlasti i svih biv┼íih zapovjednika OVK, tko ─çe im ostati za ovakve zada─çe poput teroristi─Źkog upada u Makedoniju? I recimo kona─Źno da to nisu bili naoru┼żani napada─Źi “iz jedne od susjednih zemalja”, nego su u Kumanovu napad izvr┼íili biv┼íi pripadnici OVK koji su do┼íli iz Kosova, zemlje, kako ka┼żu Giuseppe Ciulla i Vittorio Romano, “guste magle u kojoj gospodare albanski vukovi pod ameri─Źkom za┼ítitom”.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(altermainstreaminfo.com.hr,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,