Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE » NE TREBA IM VIŠE: Vlada Sjedinjenih Država je priopćila da gasi HAARP

NE TREBA IM VIŠE: Vlada Sjedinjenih Država je priopćila da gasi HAARP

HAARP-oružje-oblaci-plazmePostrojenje HAARP biće ugašeno! Vlada Sjedinjenih Država je priopćila da ovo postrojenje, koje proučava atmosferu više nije potrebno zemlji. Ovo je druga vijest o gašenju u samo nekoliko godina.

Vlada SAD-a objavila je kako će na ljeto ugasiti HAARP, vojnu stanicu na kojoj se proučavala atmosfera, a koju su teoretičari zavjere krivili za neke od najvećih prirodnih katastrofa u novijoj povijesti.

HAARP je vojni sustav koji se okrivljuje za neke od najvećih prirodnih katastrofa na svijetu i bit će ugašen, piše britanski list Independent.

Teoretičari zavjera tvrde da SAD mogu koristiti HAARP za modifikaciju vremena, onesposobljivanje satelita i kontrolu ljudskog uma.

Krivili su ga za izazivanje vremenskih nepogoda, prirodnih katastrofa, ali i za katastrofu vezanu uz pad Space Shuttlea Columbia.

Vlada SAD-a tvrdi kako se HAARP koristio za proučavanje prirodnih procesa u ionosferi kako bi unaprijedili radiokomunikacijsku tehnologiju.

Kako Anchorage Daily News javlja, godišnji troškovi održavanja HAARP-a iznose pet milijuna dolara. HAARP će biti ugašen sredinom lipnja nakon što se završi zadnji istraživački projekt. Radovi na HAARP-u počeli su 1993. godine.

Oni ističu patent koji je podnio jedan od ključnih znanstvenika koji je radio na ovom projektu prije svoje smrti iu kom stoji da je uz pomoć HAARP-a moguće kontrolirati i modificirati vrijeme.

Ove teorije zavjere čak su dovele i do saslušanja u Europskom parlamentu.

Teoretičari zavjera tvrde da je njegova svrha izuzetno misteriozna za znanstveno neobaveštene osobe, dok vlasti u SAD tvrde da se postrojenje koristi za proučavanje prirodnih procesa u ionosferi – regiji gornje atmosfere, u nadi da će dovesti do stvaranja bolje tehnologije komunikacije.

HAARP će biti zatvoren nakon završetka posljednjeg projekta sredinom lipnja, a cijeli proces će provesti još jedan miljenik teoretičara zavjera – Agencija za napredne obrambene projekte (DARPA).

Na rad ovog sustava godišnje se potroši 5 milijuna dolara a cijena njegove izgradnje iznosila je 280 milijuna dolara.

Slični projekti u drugim zemljama

Norveška: Projekt EISCAT kod Tromsø (1000 MW ERP) i Svalbard
Sjedinjene Američke Države: stariji projekt HIPAS blizu Fairbanksa (Aljaska)
Rusija: Projekt Sura kod Nižnji Novgoroda (190 MW ERP)
Peru: Jicamarca Ionospheric Radio Observatory (vlasnik SAD)

U Americi, postoje dvije srodne ionosferska prostrojenja za grijanje ionosfere: HIPAS, u blizini Fairbanksa, Aljaska, koja je srušena u 2009, a (trenutno offline za obnovu), i jedna na Arecibo Observatory u Puerto Ricu. Europska Znanstvena udruga (EISCAT) radi ionosfersko grijanja objekta, sposoban za prenošenje preko 1 GW efektivna izračena snaga (ERP), u blizini mjesta Tromsø, Norveška. Rusija ima “Sura” ionosfersku grijalicu, u Vasilsursku blizini Nizhniy Novgoroda, sposobna za odašiljanje 190 MW ERP.

HAARP je predmet brojnih teorija zavjere. Različiti pojedinci su nagađali skrivene motive i mogućnosti na projektu, te su ga okrivili za okidanje katastrofa kao što su poplave, suše, uragani, oluje, potresi u Iranu, Pakistanu, Haitiju, Turskoj, Grčkoj i Filipinima, nestanak električne energijana većem području, rušenje leta TWA 800, uzrokovanje sindroma zaljevskog rata, i sindroma kroničnog umora.

S obzirom da i druge zemlje imaju HAARP postrojenja i neće ih gasiti, očito je da Amerika neće doputiti prevlast drugih zemalja u manipulaciji vremenom. Očito je da se radi o “asu iz rukava” i da SAD gradi veće i jače postrojenje veće snage čak i od onog ruskog. U opcije dolaze i manja ploveća radarska postrojenja.

Nedavno su nezavisni izvori izvjestili da je HAARP postrojenje na Aljasci PRODANO, najvećem ponuđaču. Možda postrojenje trenutno ne radi, jedno je sigurno, da će ponovo proraditi pod drugim vlasnikom.
 

 
Zamjenik glavnog sekretara američkih Zračnih snaga znanosti i tehnologije u američkom Senatu na saslušanju u svezi HAARP projekta, nedavno je izjavio: “Napredujemo i sada postoje drugi načini kojima možemo mijenjati ionosferu”. Treba li što nadodati?
 

 
 
vestinet, index,b92 youtube.com/uredio: nsp
 
 
PRETHODNI ČLANAK
Share

Rusija i Kina Rade Zajednički da bi Organizirali Globalnu Kampanju Protiv Dolara
OTKRIVENA TAJNA DUGOG ŽIVOTA: Smisao i Svrha, a ne Novac i Visoko Obrazovanje

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
reklama