Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Top brand dječjih vitamina natrpan sa GMO †, aspartamom † i drugim smrtonosnim sastojcima †

Top brand dječjih vitamina natrpan sa GMO †, aspartamom † i drugim smrtonosnim sastojcima †

FLINTSTONES-vitamini-djecaZnate li sve sastojke sadržane u multivitaminima kojima hranite svoje dijete? Tisuće roditelja očito ne. †

Kao jedan od najbolje prodavanih multivitamina za djecu, Kremenko Vitamini (Flintstones Vitemins), su napunjeni sa genetski modificiranim organizamima (GMO), aspartamom, aluminijem, naftnim derivatima umjetnih boja i svim vrstama drugih otrovnih aditiva koji doslovno su otrovni za ljude, a posebno za djecu.

Netko bi pretpostavio da zato jer je “multivitamin”, i posebno označen za djecu, da sadrži hranjive sastojke samo u najprimjerenijim dozama i ništa više. No, upravo suprotno! brand Kremenko Vitamini, koji su proizvedeni od strane globalnnog farmaceutskog diva Bayer, sadrži niz umjetnih aditiva koji su zapravo zabranjeni u mnogim zemljama zbog svoje toksičnosti, ne samo za ljude nego i za okoliš.

Brzi pogled na Flintstones Complete Chewables stranicu, otkriva popis aditiva koji nemaju apsolutno nikakvu hranjivu svrhe. Rafinirani šećer, sorbitol, obojeni fumarat, hidrogenirano sojino ulje, GM kukuruzni škrob, i umjetnu boju za hranu na bazi aluminija – na vrhu popisa upitnih aditiva u ovom konkretnom slučaju dječjih multivitamina. Također uključen u mix je nositelj sintetskih spojeva etiketiranih kao vitamini, od kojih svi imaju minimalnu biološku raspoloživost i iskoristivost.

“Bayerov Kremenko vitaminski brand je daleko od prirodnog proizvoda, a potrošač bi trebao biti svjestan nenamjernih, štetnih učinaka koji se mogu pojaviti kao rezultat korištenja istih”

…piše Sayer Ji na svojoj stranici, zdravstvenom GreenMedInfo.com. “Važno je držati odgovorne brandove koji odbijaju iskreno označiti svoje proizvode, pogotovo kada oni sadrže sastojke koji su proizvedeni kroz genetsku modifikaciju.”

Možete pogledati cijeli popis sastojaka za Kremenko vitamine za žvakanje ovdje:
Granulirani kalcijev karbonat (kalcijev karbonat, dekstroza monohidrat, šećer, mikrokristalna celuloza, Maltodekstrin), sorbitol, natrij askorbat, željezni fumarat, prirodne i umjetne arome, hidrogenirano sojino ulje, želatinizirani škrob, želatina, vitamin E acetat, stearinska kiselina, kukuruzni škrob; manje od 2%: Aspartam †, beta-karoten, biotin, kalcij pantotenat, bakreni oksid, FD & ampC Plavo # 2 Aluminijski pigment, FD & ampC Crveni # 40 aluminij pigment, FD & ampC Žuti # 6 Aluminijska pigment, folna kiselina, magnezij stearat, niacinamide, kalij jodida, piridoksin hidroklorid, riboflavin, silicij-dioksid, tiamin mononitrat, vitamin acetat, vitamin B12, vitamin D3 (kolekalciferol), cink oksid.

Ostatak linije Flintstones vitamina nisu puno bolji. Flintstones Vitamini za Kosti, koji su označeni na stranicama tvrtke, kao “nova formula” sadrže mnoge iste otrovne aditive. Umjetni okusi, katran-bazirane umjetne boje i izolirani spojevi sintetičkih vitamina su sve više prisutni u ovim konkretnim vitaminima isto tako.


Mnogi od “vitamina” koji se koriste u Kremenko Vitaminima (Flintstones) se smatraju opasnim supstancama u Europi, a proizvodi ih europska kompanija Bayer

Zanimljivo je da mnogi od sastojaka koje promoviraju Flintstones vitamini koji pomaže djeci da dobiju svoj dnevni unos hranjivih tvari, su zapravo naveden kao opasni ili izravno zabranjeni u mjestima poput Europske unije (EU), gdje se sigurnost aditiva smatra ozbiljnije. Bakreni oksid, primjerice, koji je naveden kao navodni prehrambeni izvor bakra u Flintstones vitaminima, zapravo je klasificiran kao “opasna tvar” prema EU Direktivi o opasnim tvarima.

Flintstones-Vitamini za djecuIsto tako, cink-ov oksid, koji se često dodaje konvencionalnim kremama za sunčanje, naveden je i kao tvar koja je “opasna za okoliš.” Ne samo da je cink oksid siromašni izbor kao nadomjestak cinka jer ljudsko tijelo ga teško može prepoznati ili ga koristiti, ali EU Direktivi o opasnim tvarima smatra da je supstanca ekološki opasna za okoliš – kako se onda može smatrati zdravo za djecu?

Zatim je tu i pitanje od iznimne neurotoksičnosti aspartama, kojoj nema mjesta u ljudskim zalihama hrane, a kamoli u dječjim multivitaminima. A isto vrijedi i za umjetne boje, koje dokazano u znanstvenim studijama uzrokuju Poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD) i raznih drugih poremećaja u ponašanju djece – zašto ih dodavati u vitamine na prvom mjestu?

Roditelji koji su u potrazi za alternativom komercijalnih vitaminima koje će zamjeniti Kremenko vitamine mogu pogledati vitamine koji su bazirani na hrani – brandova kao što su MegaFood, Garden of Life, i Pure Synergy. Ove marke koristite vitamine i hranjive tvari dobivene iz cjelovitih namirnica, a ne laboratorijskim izmišljotinama, što znači da ih tijelo može asimilirati još učinkovitije. Ekvivalent ovih vitamina na domaćem tržištu su CENTRUM miltivitamini
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(preveo: mag. spec. Alfred Bošković / uredio: nsp)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,