Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA » AMERIKA SRLJA U DIKTATURU: Ukida se ograničenje na dva predsjednička mandata!?

AMERIKA SRLJA U DIKTATURU: Ukida se ograničenje na dva predsjednička mandata!?

diktator-obamaRješenje pitanja ‘fiskalne litice’ po prvi put jasno ukazuje na sve očitiji trend u SAD-u. Demokrati i Republikanci surađuju u vladanju najmoćnije ekonomije svijeta, a na red je došao još jedan bizaran prijedlog. Naime, José Enrique Serrano traži da se ukine ograničenje od dva predsjednička mandata.

Svaki tip suradnje i konsenzus stranaka vodi do par očiglednih pitanja.

Jedna partija po uzoru na Kinu?

Prvo je apsolutno ono vezano uz demokraciju. Izjave s nekolicine najjačih medijskih kuća u SAD-u vode ka dogovoru – građani su zadovoljni što stranke djeluju zajedno i ‘napokon nema političkih prepucavanja jer svi dobivaju svoj prostor’.

Ali, šta ukoliko ovakav tip suradnje jedine dvije prave stranke preraste u jednoumlje i jednopartijski sustav?

Kina je u ekspanziji i to je vodstvu SAD-a glavna briga. Njihov jednopartijski sustav funkcionira savršeno, ekonomija raste iz dana u dan i pitanje je trenutka kada će zamijeniti SAD na svjetskom tronu. ‘Senzibiliziranje javnosti’ očito traje neko vrijeme i Obamina administracija po prvi put u povijesti ‘opipava teren’. Naravno, sve pod opaskom višestranačja, spina i demokracije.

‘Fiskalna litica’ kao početak

Barack Obama je putem izglasavanja na Kongresu i dogovora stranaka izbjegao ‘fiskalnu liticu’, odnosno, prekoračenje dozvoljenog minusa u proračunu. Nakon sastanka s čelnikom demokratske većine u Senatu Harry Reid-om, čelnikom republikanske manjine u Senatu Mitch McConnell-om, predsjednikom Predstavničkog doma republikancem John Boner-a i čelnicom demokratske manjine u Zastupničkom domu Nancy Pelosi dogovorio je prvi korak u rješavanju problema.

Jasno je da je sve orkestrirano putem sprege banaka i vlasti. Teoretičari zavjere indiciraju kako je sve plod dogovorenih koraka nakon kojih ce javnost ‘uvidjeti’ da je suradnja u budućnosti najbolje rješenje. Kako je mentalni sklop Amerikanaca takav da izbore vide kao sportsku borbu, ‘podjela plijena’ neće biti toliko neprihvatljiva.

Demokrati aktiviraju Republikance u Vladi

Kao što smo pisali, nekadašnji senator iz Nebraske i odlikovani vojni veteran iz Vijetnama, a danas profesor na Sveučilištu Georgetown, Chuck Hagel, postaje vjerojatni novi ministar obrane SAD-a. Ništa ne bi bilo zanimljivo da isti nije – Republikanac. Javnosti je poznat kao veliki kritičar američke vanjske politike i ratova, a napad na Irak i Busheve odluke karakterizira kao ‘ping pong s američkim životima’. Da se on pita, uveo bi i treću političku stranku, a predsjednik bi morao biti vanstranačka osoba.

Izraelci su otvoreno reagirali na mogućnost njegovog imenovanja zbog ‘sramotnog kritiziranja cionizma’. Hegel je više puta rekao da ‘židovski lobi plaši populaciju’ te da ‘nije izraelski nego američki senator’ i iz tog razloga neće podržavati ‘izraelske akcije protiv neprijatelja’.

Hagela cionisti oštro kritiziraju i zbog borbe protiv sankcija Iranu i odbijanja potpisivanja Hezbolaha kao terorističke organizacije. Nacionalno židovsko demokratsko vijeće smatra da ‘Hagel ima podosta pitanja na koja bi morao dati odgovor, a sva su vezana uz njegov angažman prema Izraelu’. Kako je otvoreno pozivao Obamu na pomoć Palestincima, jasno je da neće dobiti simpatije cionista. Pitanje je – koja je poruka imenovanja toliko kontroverzne osobe?

Suradnja traje – oduvijek

Naravno, bili bi naivni ukoliko bi mislili kako je ovo iznimka koja potvrđuje političko pravilo. Think-tank grupacije vec desetljećima rade na političko-ekonomskom okviru SAD-a, au njihovim redovima obje stranke dobivaju najviše pozicije. Wall Street također povezuje sve u kompaktnu cjelinu, a iza svega stoji financijsko-interesni lobi.

Tako bi ova najnovija događanja mogli opisati kao ‘PR za budućnost’. Uspješno plasiranje ideje o ‘političkom zajedništvu Republikanaca i Demokrata’ zapravo skriva izuzetno klizav teren – jedna partija i načelo ‘demokratskog’ izbora selektora za ministarstva. Tehnokratija se nameće kao jedno od rješenja, a stanovnici SAD-a još jednom ne vide pravo stanje stvari.

Iako ovaj Serranov prijedlog zapravo i nije neka novost jer se to predlaže još od 1997. godine, novost je da su ‘mainstream’ mediji po prvi put ozbiljno obratili pažnju na ove izjave. Takva situacija, čini se, ponajviše odgovara Baracku Obami koji bi po ovoj ideji mogao postati ‘faraon’.

Serranova želja prvi put prošla komisiju

Ali, o čemu se ovdje zapravo radi? Serrano je u osam navrata od 1997. godine htio pomoću rezolucije i amandmana na Ustav promijeniti 22. Amandman, odnosno, ukloniti ograničenje broja mandata predsjednika koji trenutno stoji na dva. Razlika između ovog devetog pokušaja i svih ostalih je ta što je prijedlog po prvi put prošao komisiju. Brojni mediji i forumi Serrana već etiketiraju kao ‘izdajnika’.

Izdajnik ili ne, Serrano je pokrenuo lavinu koju ce biti teško zaustaviti. Teško je osporiti činjenicu da gotovo svaki američki predsjednik nakon Franklina D. Roosevelta sanja o famoznom trećem mandatu. Svi takve želje skrivaju pod velom ‘ljubavi prema Ustavu’, iako je prilično jasno da bi uz političku moć i jurisdikciju vrlo rado potrajali kao direktori najjače svjetske ekonomije.

Amandman uveden nakon Rooseveltova četiri mandata

George Washington je idejni začetnik pravila o dva mandata koje se neformalno provodilo sve do 1940. Tada je već spomenuti Roosevelt pod pokroviteljskom palicom Ulisses Grant-a i prezimenjaka Teodora usred II svjetskog rata dobio treći mandat kojeg nije niti tražio vec ga je dobio aplikacijom Demokrata. 1944. ostvaruje i četvrti mandat te time postaje apsolutni rekorder.

Odmah iza rata usvaja se 22. Amandman koji brani bilo kojem kandidatu da produži mandat nakon odsluženja drugog. Harry S. Truman, za čijeg predsjednikovanja se amandman usvojio, posljednji je predsjednik koji je makar parcijalno ušao u treći mandat. Lindon Johnson je zbog Kennedy-jevog atentata imao priliku ponoviti isto, ali odustao je od kandidature.

Godinama traju pokušaji rušenja 22. Amandmana

Kako je SAD u pitanju, Serranovi pokušaji nisu bili jedini. Već je tijekom drugog mandata Ronald Reagan-a 1985. bilo ideja da se njegovo vodstvo produži na neodređeno vrijeme. Svi udari su ciljani na 22. Amandman, a kasnije su demokratski kongresnici poput Barney Frank-a, Howard Berman-a i Harry Reid-a željeli promjene, ali doživjeli su iste sudbine kao i Serrano – pad pred povjerenstvom.

Države na koje se prvenstveno upire kada se ide s ovim prijedlogom su Oklahoma i Massachusetts koje su odbile ratifikaciju 22. Amandmana prilikom uspostave, a Arizona, Kentucky, Rhode Island, Washington i West Virginia jednostavno su isti ignorirale. 

Pravna bitka ce tako početi upravo u ovim saveznim državama, a SAD, ukoliko se u skorijoj budućnosti sve izglasa, srlja u pravu jednopartijsku diktaturu, nalik Kini.
 

 

 
 
 
izvor: vestinet.rs, dnevno.hr, youtube.com/uredio: nsp
 
 
PRETHODNI ČLANAK

INDUSTRIJA LIJEKOVA: Neurotksični Lijek za Gripu Odobren za Uporabu kod Djece
ISKLJUČITE SEBE: Kako Simulirano Nasilje, Seks i Drama Oblikuju Vašu Podsvijest

Filed under: Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama