Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI Hrvatska » Hrvatska internet Agenda: U 2013. pripazite što pišete na internetu!

Hrvatska internet Agenda: U 2013. pripazite što pišete na internetu!

cenzurirano fb internetU novom Kaznenom zakonu računala su dobila posebno poglavlje, a uvredljivi komentari na internetskim stranicama novčano će se kažnjavati. Zakon na snagu stupa prvi dan nove godine.

Uvrede, klevete i sramoćenje, od prvog dana nove godine kazneno djelo postaju i u elektroničkom svijetu. ‘Ova konkretna izmjena ne odnosi se samo na anonimne forumaše, nego na sve forumaše koji krše kazneni zakon u bilo kojem drugom obliku’, objasnio je mr.sc. Palavra Damir, stalni sudski vještak za informatiku.

Uvredljivi komentari i širenje mržnje na portalima, forumima ili društvenim mrežama kažnjavat će se ovisno o primanjima. ‘To je lijepo. Malo reda bi se trebalo uvesti. Ipak bi neka kultura trebala postojati’, kažu građani.

Računala će od nove godine u kaznenom zakonu imati i posebno poglavlje po kojem će se odlaskom u zatvor kažnjavati čak i pokušaj hakiranja. ‘Kroz praksu se pokazalo da to u Hrvatskoj predstavlja određeni problem’, kaže Palavra.

Svjedoci smo bili krađe registra branitelja prije nego što je zakonom omogućeno otkrivanje takvih podataka. Kako bi se oslobodili zatvorski kapaciteti, novčane kazne naplaćivat će se i ovrhom. ‘Ljudi nemaju za osnovne životne potrebe, a kamo li još da plaćaju nekakve kazne koje nisu glupe već su priglupe’, komentirao je jedan građanin.

Prvim danom 2013. odahnut će i estradne zvijezde. Onaj tko uhodi drugu osobu, ili pokušava uspostaviti neželjeni kontakt, u zatvoru može provesti do godinu dana.

Možda na taj način time žele ograničiti korištenje interneta. Malim koracima se ide prema tome. Hrvatski zakoni su tu da se poštuju. No kome paše taj red, je drugo pitanje. Jer mnogi zakoni nisu tu zbog nas nego “protiv” nas. Postavlja se pitanje, šta je sa državljanima Srbije, Bosne, Makedonije, i Slovenije, te inozemstva koji redovito posjećuju hrvatske forume, i ostavljaju isto tako komentare koji su nužni za cenzuru?!

VIDEO pogledajte OVDJE
 
 
izvor: dnevnik.hr, youtube.com/uredio:nsp
 
 
PRETHODNI ČLANAK

Vedran Morin: Novi Svjetski Poredak pred vratima Hrvatske!
Kraj 2012. i Oslobađanje Zla !

Filed under: Novi Svjetski Poredak, TEORIJE ZAVJERE, VIJESTI Hrvatska · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama