Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » ZLATNA GROZNICA: Zašto Soroš kupuje toliko puno zlata, a Hrvati svoje zlato već rasprodali !?

ZLATNA GROZNICA: Zašto Soroš kupuje toliko puno zlata, a Hrvati svoje zlato već rasprodali !?

george-soros-zlato bubaUpravo sada, Wall Street insajderi i središnje banke diljem svijeta stvaraju neke vrlo neobične poteze. U stvari, čini se da se ubrzo priprema zaista nešto stvarno veliko. Dakle, šta su oni naumili? Nagađamo da se oni pripremaju za neku vrstu financijskog kraha.

Ako želite dokućiti šta se događa slijedeće na financijskim tržištima, dobro promatrajte šta insajderi rade. Oni koji su “povezani” imaju pristup boljim izvorima i informacijama nego što ima većina nas, i ako oni čuju da se nešto veliko sprema, oni će poduzeti velike i značajne korake sa njihovim novcem u iščekivanju šta će se dalje desiti.

Više od 600 bankarskih rukovoditelja je dalo ostavke na svojim pozicijama u proteklih 12 mjeseci, a otkriveno je da je znatan broj Wall Street bankara imao kupovinu u “svojstvu preppersa ” ovog ljeta. No, sada je još dokaza izašlo na vidjelo da je neka vrsta tihe pripreme u tijeku za predstojeći financijski kolaps. To ne jamči da će se nešto dogoditi ili se neće dogoditi. Kao i svaki dobar detektiv, prikupljali smo tragove i pokušavali shvatiti što nam dokazi govore.

Zašto George Soros prodaje tako puno dionica i kupuje tako puno zlata?

Ja svakako nisam ljubitelj Georgea Sorosa. On je usmjeravao milijune i milijune dolara u organizacije koje pokušavaju namjerno voditi Ameriku u pogrešnom smjeru.

Međutim, on je iznimno dobro povezan u financijskom svijetu. Soros je gotovo uvijek ispred svih u financijskim pitanjima, a ako se nešto veliko događa, George Soros će vjerojatno  znati o tome ispred svih.

Zato je veoma alarmantno zašto je odbacio sve svoje bankarske dionice, i sada masovno skuplja zlato.

Citat je iz shtfplan.com….

Preteča onoga što se može desiti u jesen 2012., je da je milijarder financijer George Soros je prodao sve svoje vlasničke pozicije u glavnim financijskim zalihama za četvrtinu prema 13-F izvješću 30. lipnja 2012.

Soros, koji upravlja sredstvima kroz različite račune u SAD-u i Kajmanskom otočju, navodno je iskrcana preko milijun dionica financijskih tvrtki i banaka koje uključuju Citigroup (420.000 dionica), JP Morgan (701,400 dionica) i Goldman Sachs (120.000 dionica ). Ukupna vrijednost prodaje dionica  iznosi gotovo 50 milijuna dolara.

Što je jednako zanimljivo kao i njegova prodaja dionica velikih financijatora od kojih je Soros je pomaknuo svoj ​​novac. Istovremeno je prodavajući dionice  banaka, kupovao 884.000 dionica (oko 130 milijuna dolara) zlata preko Trust SPDR Gold.

Zašto bi on odbacio dionice najvećih banaka i kupovao više od 100 miliona dolara zlata?

Pa, to bi imalo perfektnog smisla ako vjerujete da će se uskoro dogoditi kolaps financijskog sistema.

Ranije ove godine, George Soros je izjavio slijedeće u Newsweek-u….

“Ja nisam ovdje da vas razveseljavam. Situacija je ozbiljna kao što je i najteže koju sam doživio u mojoj karijeri “, kaže Soros. “Suočavamo se s iznimno teškim  vremenima, koja su usporediva na mnoge načine s Velikom  depresijom 1930. Suočavamo se sada sa općim ograničavanjem troškova u razvijenom svijetu, koja nam prijeti da će nas stavi u desetljeću stagnacije, ili još gore. Najbolji scenarijo je deflacijski okoliš. Najgori scenarijo je kolaps financijskog sustava. “

To izgleda kao da stavlja svoj ​​novac tamo gdje su mu usta. To ne zvuči dobro !

George Soros nam je rekao  u ono što vjeruje će se dogoditi, a sada on čini poteze sa svojim novcem koji pokazuju da je uvjeren da se to zapravo treba početi događati.

Ali nije on jedini koji se bavi akumuliranjem zlata.

Milijarder John Paulson (jedan od onih koji je zaradio 20 milijardi dolara na tržištu drugorazrednih hipotekarnih kredita) kupuje zlao kao lud i njegova tvrtka sada “ima 44 posto u zlatu od svojih ukupnih 24 milijarde dolara.”

Pa zašto su Soros i Paulson kupuju onda toliko zlata?

world gold councilCentralne banke isto tako gomilaju zlato

Prema podacima Vijeća za svjetsko zlato (World Gold Council), iznos zlata kojeg su kupile strane središnje banke u svijetu apsolutno je skočio tijekom drugog tromjesečja 2012. 157,5 metričke tone zlata kupile su  strane središne banake u svijetu posljednjem tromjesečju što je je povećanje od 62,9 posto u odnosu na prvi kvartal 2012. i 137,9 posto više od drugog tromjesečja 2011.

Pa zašto su središnje banke svijeta postale takve zlatne bube?
Ima li nešto što oni nama nisu rekli?
 

 

Pogoršanje gospodarske krize: Portugalu ponestalo zlata na prodaju

“Posao je otišao iz super dobrog u strašan u roku od nekoliko mjeseci. Tužna istina je da je većina mojih klijenata već prodala sve svoje zlatno prstenje” – ovo je dokazi o rastućem trendu kakvog Bloomberg izvještava u Portugalu.

Središnja banka drži više zlata u odnosu na veličinu gospodarstva zemlje, nego bilo  koja euro zemlja, uglavnom nagomilanih tijekom bivšeg diktatora Antonija de Oliveira Salazar-a koji je bio 36 godina na vlasti, a na temelju podataka prikupljenih od strane Vijeća za svjetsko zlato. Zakon onemogućuje prihod od prodaje zlatnih rezervi koje bi išle prema vladinom proračunu.

Uz portugalskou stopu nezaposlenosti u rekordu euro-ere od 15 posto u drugom tromjesečju, građani se pitaju tko će im pomoći, a zlato je nestalo: “Nemamo više zlata da nas spasi od toga da budemo izbačen ovaj mjesec “, opisuje rastući trend u dužničkoj krizi koja je pogodila Europu kako su  kućnei zlatne zalihe presušile nakon rekordne cijene i produbljivanje recesije traži proliferacija mjesta za razmjenu metala za novac.
 

 

RASPRODAJA ZADNJEG BLAGA Čak 80 tvrtki hrvatsko zlato izvozi u Europu

Jedan od najvećih biznisa u zemlji sada je – otkup zlata. Svaki dan otvori se najmanje desetak novih ureda za otkup te plemenite kovine – osim što se otvaraju u gradovima, niču i u zabitnim mjestima Dalmatinske zagore i Slavonije, na otocima. Samo u Splitu i okolici posluje stotinjak takvih ureda, a prije šest mjeseci bilo ih je tek desetak.

U jednoj ulici, uzmimo za primjer splitsku Velebitsku, zatvaraju se butici i trgovine, a niču otkupni uredi – njih nekoliko u samo kilometar.

Što kaže službena statistika? U Ministarstvu gospodarstva te u Hrvatskoj gospodarskoj komori potvrdili su da se broj dozvola, kao i količina zlata, višestruko uvećao u prošloj godini, a trend se nastavlja i u ovoj godini.

Tako je u 2009. godini izdano samo sedam dozvola za izvoz i 29 dozvola za uvoz zlata, a u 2011. godini čak 80 tvrtki dobilo je dozvolu za izvoz zlata, a njih samo 10 dozvolu za uvoz! Svaka od tih tvrtki ima desetke otkupnih “stanica” u Hrvatskoj.

Početkom ove godine izdano je još 13 dozvola za izvoz zlata! Tako, bez pretjerivanja, stotine kilograma zlata koje otkupljivači otkupe od građana odlazi preko granice.

Otkupljuje se zlato svih finoća, a napose lomljeno zlato, medalje i nakit, zlatnici, zlatni zubi i zubno zlato, zlatni satovi.

Tako smo u 2006. godini, prema podacima HGK, izvezli zlata za milijun i 139 tisuća dolara, što je tada odgovaralo iznosu od 77 kilograma zlata, a u 2011. izvezeno je nešto više od tone zlata, što bi iznosilo 54 milijuna dolara!

Prosječna cijena izvezenog zlata u 2006. godini bila je oko 14 dolara, dok je u 2011. ona oko 40 dolara po gramu.

Tri do pet tona

Cijene zlata i dalje rastu, a procjene su da će se 2012. iz Hrvatske izvesti od tri do pet tona zlata – sve nakit i imovina siromašnih građana koji prodajom zlata popunjavaju kućni budžet.

Većina zlata odlazi u Austriju, Njemačku, Italiju i Sloveniju. Tamo se hrvatski nakit, zubi, novac i medaljoni tope u zlatne poluge, a cijene takvog zlata lete u nebo i donose golemu dobit.

Sven Sambunjak, savjetnik za ulaganje u zlato, tvrdi da je taj izvoz “tragedija epskih razmjera”, te nam se pred očima događa “proces nezapamćenoga osiromašivanja zemlje i naroda”.

Iako Hrvatska nema rudnike zlata, naša zemlja je, tvrdi Sambunjak, trenutačno jedna od najvećih izvoznica zlata u Europi, a to će potrajati još nekoliko godina – dok građani ne rasprodaju cjelokupnu zlatnu zalihu.

– Izvoz zlata zapravo znači da upravo traje odljev kapitala iz Hrvatske, i to kapitala što su ga stvarale mnoge generacije hrvatskih građana. Budite uvjereni da zlato koje se danas otkupljuje i izvozi nije u hrvatske domove stiglo jučer, nego prije 50, 100 ili čak 200 godina, kao svojevrsna ekonomska i kulturna baština – kaže Sambunjak, inače urednik specijaliziranog portala Srebrozlato.com, navodeći da se zbog krajnje nerazumnih hrvatskih propisa sve te dragocjenosti doslovno uništavaju prije nego što se izvezu.

Ništa cijelo i netaknuto ne smije prijeći granicu, barem tako tvrde državni organi, budući da je riječ o “lomljenom zlatu”. Dakle, nakit se mora rezati u komadiće, baš kao i kovanice, i tek se tada smije izvoziti. Tako država zahtijeva.

Vjerujem da u tom procesu stradavaju i neki vrlo vrijedni povijesni i kulturni artefakti, vrijedni primjerci nakita i numizmatike koji na svjetskome tržištu vrijede puno više nego samo zlato od kojega su izrađeni – kazuje Sambunjak, ističući da je domaća legislativa dijametralno suprotna zahtjevima i standardima Europske unije, a sve to koči razvoj domaćeg tržišta zlata.

– Hrvatski propisi, naime, postavljeni su tako da se uništenje i izvoz zlatnih predmeta isplati, a da se očuvanje i prodaja tih predmeta u Hrvatskoj ne isplati. Da su hrvatski zakoni u skladu s europskom pravnom stečevinom, hrvatski građani u Hrvatskoj ne bi samo prodavali zlato, nego bi ga ovdje i kupovali.

Postojala bi brojna mjesta susreta prodavatelja i kupaca, i tada bi postignuta cijena zlata bila znatno viša, a ne kao sada, kada se zlato otkupljuje po 20 ili čak 30 posto nižoj cijeni nego u svijetu – ogorčen je Sambunjak, navodeći da i oni hrvatski građani koji imaju novca i žele kupiti zlato, umjesto da ga kupuju kod nas, gotovo bez izuzetka odlaze u inozemstvo, te ga ondje kupuju i pohranjuju. To je još jedan, dodaje Sambunjak, dodatni oblik odljeva kapitala.

Spašavanje gole kože

- Broj otkupljivača zlata u zadnju godinu-dvije naglo je porastao iz nekoliko razloga, koji međusobno imaju ojačavajući učinak. Najprije, žestoka kriza pritisnula je male ljude, kriza kakvu već dugo nismo doživjeli. Istovremeno, ljudi su kroz povijest nasljeđivali od svojih djedova i baka nešto zlata, koje sada koriste kako bi spasili golu kožu.

Istovremeno, cijena zlata na svjetskom tržištu iz godine u godinu snažno raste. S početnih oko 8 dolara za gram u 2001. godini, ona je danas skočila na iznad 53 dolara za gram, što je porast od gotovo sedam puta. Mješavina tih čimbenika prouzročila je eksplozivnu smjesu za brzi rast broja otkupljivača – zaključuje taj stručnjak.

čitajte još:
Kako su potrošene zlatne rezerve Kraljevine Jugoslavije ?!
 
izvor: blacklistednews.com, zerohedge.com, slobodnadalmacija.hr
 
 
PRETHODNI ČLANAK

ČUDNO ALI ISTINITO: Masonska Simbolika svugdje oko nas - 1.dio
ŠOKANTNO: HAARP nedavno instaliran i uključen nad Srbijom !

Filed under: Illuminati, Masoni, NOVAC, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama