Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA » RAZOTKRIVENE FINANCIJE IGARA: Upoznaj Tajnu grupu koja će zaraditi na Olimpijadi

RAZOTKRIVENE FINANCIJE IGARA: Upoznaj Tajnu grupu koja će zaraditi na Olimpijadi

London 2012_sponzoriTajna grupa koja upravlja Olimpijskim igrama će zaraditi $ 8 milijardi dolara u ciklusu 2009-2012, prema portalu Sportcal.

Formirani da bi promovirali “Olimpizam” , Međunarodni Olimpijski Odbor (MOO) se neće obogatiti od Olimpijskih igara ove godine, ali su ipak uživali.

Međunarodni Olimpijski Odbor kojeg čine 109 članova je osvojio gradove i korporacije cjenkajući se za ugovore, i na kraju su tretirani kao kraljevi na Olimpijskim igrama.

Nekoliko puta oni su uhvaćni kako primaju mito, ali u osnovi šta se desilo u Švicarskoj, to ostaje u Švicarskoj.

Prihod Olimpijskih igara se povećao 47% u zadnje četiri godine.

Prihod Olimpijskih igara se povećao 47% u zadnje četiri godine.

Izvor: Sportcal

Olimpijski Komitet je lociran u poreznoj oazi …Švicarkoj.

Komitet je najpovoljnije lociran u poreznoj oazi ...Švicarkoj.
Pozivanje Švicarske koja omogućuje neprofitnom Internacionalnom Olimpijskom Odboru izbjegavanje 20 postotnog porez na dohodak, ali to je samo početak.

“Izuzimanja od poreza je vrlo važno. Nemam konkretne podatke o tome koliko smo spremili dolara i centi. No, izuzimanja od poreza znači da možemo potrošiti još više novca na našem Olimpijskom radu solidarnosti”, rekao je član MOO-a Gerhard Heiberg u razgovoru s danskim medijima.

Štoviše, davanje mita u osnovi je “legalno” u Švicarskoj do nedavno. Jači antikorupcijski zakon konačno dolazi na svoje mjesto nakon mito skandala u MOO-u i FIFA-i koji je rezultirao gotovo bez presude.

Grof Jacques Rogge vodi grupu od 109.

Grof Jacques Roggevodi grupu od 109.

Liječnik, vitez, grof i tri-puta olimpijski pobjednik u jedrenju, belgijanac Jacques Rogge, 70. godina star, je idealan predsjednik MOO-a. Odbor koji može primiti do 115 članova, sastoji se od kraljevića, plemića, izvršnih direktoria i olimpijaca. Otkada je Rogge prezeo kormilo u 2001, ona je otvorena za veći broj olimpijaca. Ipak MOO je ostavio dodatnu opciju način biranja članova koja osigurava da član dolazi iz elitnog sloja društva. Kraljeviće koje ukljućuje MOO su: Princ Faisal bin Al Hussein , Frederik Okrunjeni Princ Danske , Princeza Haya Bint Al Hussein , Sheikh Tamim Bin Hamad Al Thani , Princ Nawaf Faisal Fahd Abdulaziz , Princ Ahmad Al-Fahad Al-Sabah , Anne Princeza Royal , Princ Albert II & Princeza Nora of Liechtenstein .

Članovi MOO su oholi  … a ponekad i previše.

Međunarodni Olimpijski Odbor Članovi MOO

Izlazak automobila iz štaba MOO-a tijekom istrage o podmićivanju u Salt Lake-u

MOO-a članovi ne dobivaju plaću, ali oni piju i  večeraju u gradovima koji se natječu za Olimpijske igre i poduzećima koja se natječu za ugovore za rad na Olimpijskim igrama. Čanovi odbora također se tretiraju kao plemići (što jesu neki od njih) tijekom Olimpijskih igara, provodeći se sa VIP članovima, koji se voze uokolo u limuzinama od pet zvjezdica, ispijaju $ 30,000 vrijedne boce Hennessy-a i dobivaju karte za prednji red sjedala i nefiltrirani uživo TV prijenos. Nekoliko puta je ovaj tretman prešao crtu. Najzamorniji slučaj je bio u Salt Lake Cityj-u, koji je ugostio 2002. Zimske olimpijske igre koje su dijelom poznate po slučaju mita. Otkriveno je da su članovi MOO-a dobili milijune dolara vrijedne darove, putovanja, stipendije, plastične kirurgije i radnih mjesta za članove obitelji. Skandal je doveo  do ostavke dvojice čelnika u Salt Lake Oimpijskom odboru i nekoliko članova MOO-a.

U četverogodišnjem periodu su zaradili $3,91 milijardi dolara od prodaje medijskih prava na prijenos

U četverogodišnjem periodu su zaradili $3,91 milijardi dolara od prodaje medijskih prava na prijenos

NBC CEO Jeff Zucker

Prihodi od prodaje medijskih prava prijenosa Olimpijskih igara su se  povećali 52 posto u posljednje četiri godine. Sportcal pripisuje znatan porast ovome:

  •      Nova TV tržišta, posebno Kina, koja je platila 99,5 milijuna dolara za TV prava na Londonskoj igrama
  •      Povećana konkurencija u već snažnim tržištima poput SAD-a, gdje je NBC platio 2 milijarde dolara
  •      Sve veća uloga i tržišta za širokopojasna internet i mobilna prava
  •      Dodana utrživost Londona je i podudarnost njegove vremenske zone  s tržištima prošlih Olimpijskih igara

Ljetne Olimpijske igre su vrijednije oko dvaput onoliko koliko zimi, s obzirom da se obje prodaju na isti način.

Međunarodna sponzorstva su zaradila još  dodatnih 957 milijuna dolara.

Međunarodna sponzorstva su zaradila još  dodatnih 957 milijuna dolara.
Olimpijski Partneri sponzori su zaradili vrijedni 957 milijuna dolara od 2009 do 2012. Jedanaest tvrtki plaćaju da se pridruže ovoj elitnoj grupi, uključujući korporacije McDonalds, Coca-Cola, Proctor & Gamble,Ator, Atos Origin, Dow Chemical Company, General Electric, Omega, Panasonic, Samsung Electronics i Visa. Ove tvrtke su također dobile ekskluzivne ugovore za opskrbu i oglašavati na Olimpijskim igrama.

Američki olimpijski odbor prima više od drugih olimpijskih odbora budući američki mediji doprinose daleko najviše prihoda.

Procjenjuje se da je MOO zaradio 3,1 milijarde dolara na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama

Londonski Organizacijski odbor je prema procjeni zaradio 2,14 milijarde dolara. To uključuje 1,1 milijarde dolara iz domaćeg sponzorstva, 931 milijuna dolara od prodaje ulaznica, a 125 milijuna dolara od licenci, dodatnih 989 milijuna dolara povećana je zarada u usporedbi prema u 2010. u Vancouver-u. Organizacijski odbor je zaradio  sve ove novce plus novac koji je još financirala vlada.

Gdje je novac? Oko 10 posto (800 milijuna dolara), je otišlo za operacije MOO-a.

Gdje je novac? Oko 10 posto (800 milijuna dolara), je otišlo za operacije MOO-a.

Oko 70 posto (5,56 milijarde dolara) ide Organizacijskim odborima ljetnih i zimskih olimpijskih igara

Oko 70 posto (5,56 milijarde dolara) ide Organizacijskim odborima ljetnih i zimskih olimpijskih igara

Organizacijski odbori će dobiti oko polovice prihoda medijskih prava emitiranja, polovicu prihoda od međunarodnog sponzorstva  i sav prihod od domaćeg sponzorstva, prodaje ulaznica i licenciranja. (Barem je  to naše najbolje razumijevanje ove neprozirne organizacije.) Veća i popularnija ljetna iOlimpijska igre će dobiti veći udio u novcu. “Smiješna” činjenica: Mitt Romney je bio predsjednik Organizacijskog odbora u Igrama 2002. u Salt Lake City-u.

Preostalih ~ 20 posto (1,6 milijarde dolara) ide sportskim organizacijama

Međunarodni Olimpijski Odbor Članovi MOO novac financije
Nacionalni olimpijski odbori dobivaju najveći dio. Ove organizacije su zadužene za obuku i razvoj Olimpijskih teamova. Američki olimpijski odbor prima više od drugih olimpijskih odbora budući američki mediji doprinose daleko najviše prihoda. Loši Nacionalni olimpijski odbori također dobivaju dodatni novac kroz olimpijske program solidarnosti. Nešto novca odlazi na međunarodne saveze, uključujući i male organizacije kao što su Internation Streljačka Federation i velikima kao što je Fédération Internationale de Football Association (FIFA). Novac odlazi čak i organizacijama kao što je Internationalni Paralimpijski Komitet i Svjetska Anti-Doping Agencija .

GDJE U HRVATSKOJ IDU NOVCI I PREKO KOGA?

Olimpijski pokret u Hrvatskoj je još 1894. počeo promicati dr. Franjo Bučar, no ideja o prijemu u međunarodnu olimpijsku obitelj mogla se ostvariti tek uspostavom samostalne Republike Hrvatske. Izražavajući stoljetnu želju hrvatskih športaša i športskih djelatnika da Hrvatska bude priznatim članom Međunarodnog olimpijskog odbora na sjednici Hrvatskog olimpijskog odbora, održanoj 10. rujna 1991. godine u Zagrebu je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor i usvojena su Pravila Hrvatskog olimpijskog odbora.

Hrvatski olimpijski odbor osnovali su nacionalni športski savezi 29 olimpijskih športova i tri udruženja. Odluka o privremenom priznanju Hrvatskog olimpijskog odbora donesena je 17. siječnja 1992. godine u Lausannei od strane predsjednika i četiri potpredsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora, a u skladu s ovlastima koje im je povjerio Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog odbora, na sastanku 4., 5. i 6. prosinca 1991. godine u Lausannei. Navedenom odlukom Međunarodni olimpijski odbor pozvao je Hrvatski olimpijski odbor da sudjeluje na 16. Zimskim olimpijskim igrama u Albertvilleu i na Igrama 25. olimpijade u Barceloni. Potpuno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora uslijedilo je na 101. zasjedanju Međunarodnog olimpijskog odbora u Monacu, 24. rujna 1993. godine.

Prvi predsjednik HOO-a bio je Antun Vrdoljak, a drugi nekadašnji vaterpolist Zdravko Hebel, a treći i današnji predsjednik je Zlatko Mateša.

Tko ima koristi od Olimpijskih igara?

Međunarodni Olimpijski Odbor Članovi MOO korist
Kritičari su postavili pitanje hoće li domaćin olimpijskih igara zaista ima pozitivan učinak na grad. Ali baš naopako , on je generirao potrošnju i ulaganja u infrastrukturu. To može biti vrlo skupo (Velika Britanija će potrošiti i do 14,5 milijarde dolara na igrama, a neki prcjenjuju i 30 milijardi dolara) i dovesti do pretrpanosti građevinama i druge probleme.

Zaključak je da smo mi svi uživali u Olimpijskim igrama. Grof Rogge i njegovi prijatelji su uživali malo više.

 

Dokument o financiranju i zaradi na Olimpijskim igrama London 2012. možete skinuti OVDJE
 
uzvor: businessinsider.com
 
 
PRETHODNI ČLANAK

HRVATSKA MASONERIJA: Ritualna dvorana u srcu Zagorja
GMO VOJSKA: Supervojnici će trčat će brže od olimpijaca, neće spavati danima, a komunicirat će - telepatijom!

Filed under: Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama