Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA » Napokon! Masoni otvaraju Univerzitet u Beogradu

Napokon! Masoni otvaraju Univerzitet u Beogradu

srpski masoniSrpski masoni nedavno su se na godišnjoj skupštini u Beogradu dogovorili da uđu u proces izgradnje prvog masonskog univerziteta u Beogradu.

Na Godišnjoj skupštini Ujedinjenih velikih loža Srbije (UVLS) u Beogradu, 400 delegata dalo je, kako pišu Novosti, saglasnost za izgradnju prvog univerziteta i za pokretanje procesa ujedinjavanja srpske masonerije.

Veliki majstor Vladimir Marković kaže da je osnivanje visokoškolske ustanove, na kojoj će profesori i predavači biti srpski masoni i braća iz inozemstva, jedna od njihovih misija će biti omogućavanje studentskih stipendija, a potom i posao.

“Cilj je da obrazujemo slobodne zidare, da podignemo kvalitetu obrazovanja u Srbiji i spriječimo „odliv mozgova“ u svijet. Usvojili smo i projekat izgradnje čitavog masonskog kompleksa u kome ćemo napraviti novi hram i naš prvi univerzitet”, ističe on.

Planirano je da u Beogradu slijedeće godine počne Akademija umjetnosti sa radom, u iznajmljenim  prostorijama, a da se do 2017. izgradi masonski univerzitet sa internatom. Biće to jedina javna institucija bratstva slobodnih zidara na Balkanu i po mnogo čemu jedinstvena u svijetu.

“Shvatili smo da su slabosti u obrazovanju glavni uzrok razjedinjenosti srpske masonerije. Želimo što kvalitetnije obrazovati mlade ljude i ostvariti proces unifikacije srpske masonerije”, navodi Marković.

UVLS je već otpočela dijalog sa Regularnom velikom ložom Srbije (RVLS) oko ujedinjavanja i stvaranja jedinstvene srpske obedijencije, kako bi se ispoštovao princip bratstva da u jednoj državi postoji samo jedna velika loža.

Prvi razgovori počet će u kolovozu. Proces unifikacije srpske masonerije predviđa da će UVLS i RVLS, koje imaju po 500 aktivnih članova, prvo između sebe razmjeniti priznanja, a potom će usvojiti novo ime i jedinstveno djeovanje.

S obzirom na svjetske masone i njohovo skriveno djelovanje, ovo nam zvuči kao nekakva izmišljotina, s obzirom na ovakvu javnu objavu. U današnje vrijeme, svatko bi se htio zvati masonom jer je to popularno, ali samo nekolicina njih u svijetu se stvarno smatra masonerijom koja vuče svjetske poteze.
 
izvor: novimagazin.rs
 
 
PRETHODNI ČLANAK

Masonske olimpijske igre u Londonu 2012 i njezina simbolika
Razotkrivene masonske Maskote i Simboli Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Filed under: Illuminati, Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama