Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Bankarski sustav, Featured, Illuminati, Masoni, NOVAC, VIJESTI IZ SVIJETA » STRAVA U AMERICI: Njemačke zlatne rezerve u SAD-u, karika koja NEDOSTAJE ?!

STRAVA U AMERICI: Njemačke zlatne rezerve u SAD-u, karika koja NEDOSTAJE ?!

zlatne rezerve zlato Njemačka AmerikaVelik dio njemačkih ogromnih zlatnih rezervi je pohranjeni u inozemstvu, uglavnom u Federalnim rezervama u New Yorku. Ali, da li su poluge tamo gdje su trebale biti? Spor je izbio oko toga da li je središnja banka trebala provjeriti svoje zlato, i da li Njemačka može vjerovati svojim stranim partnerima.

Njemačka ima zlatne rezerve od nešto manje od 3.400 tona, druge po veličini zalihe u svijetu, nakon SAD-a.Mnogo toga je na čuvanju u središnjim banakama izvan Njemačke, a posebno u SAD-u, Federalne rezerve u New Yorku.
Čovjek bi pomislio da s takvim vrijednim zalihama u vrijednosti oko € 133.000.000.000 (170 milijarde dolara), njemačka vlada bi željela zadržati zatvorene oči što se tiče mjesta na kojem je zlato. Ali sada, bizarni spor je izbio između različitih njemačkih institucija o tome koliko često rezerve treba provjeriti.

Njemački savezni ured za reviziju, Bundesrechnungshof, koja prati financijsko upravljanje njemačke vlade je nezadovoljan kako njemačka središnja banka Bundesbank, drži bigu o svojem zlatu. Prema izvješćima medija, revizori su nezadovoljni činjenicom da se zlatne rezerve u Frankfurt-u bolje praćene od onih u inozemstvu.

U Njemačkoj, na licu mjesta se provode provjere kako bi bili sigurni da su zlatne poluge na pravom mjestu. Ali za njemačkog zlata koja je pohranjeno u korist Bundesbanke u trezorima američkih Federalnih rezervi u New Yorku, za razliku od Bank of England u Londonu i Banque de France u Francuskoj, njemačka središnja banka oslanja na uvjeravanja svojih stranih kolega da je zlato gdje bi trebao biti.

Tri strane središnje banke daju Bundesbanci godišnja izvješća koja potvrđuju veličinu rezervi, ali Nijemci obično ne obavljaju fizičke preglede poluga.

‘Nema sumnje’

Prema njemačkim medijima, Bundesrechnungshof je sada preporučila u svom godišnjem povjerljivim revizijama za 2011. Bundesbank, da je Njemačka središnja banka provjerila svoje strane zlatne rezerve s godišnjim terenske provjere.

Bundesbank-a je odbacila zahtjev, tvrdeći da središnje banke obično ne provjere jedni drugima rezerve. “Opseg provjere koju Bundesrechnungshof želi, ne odgovara uobičajenoj praksi među središnjim bankama”, kazao je Bundesbank u izjavi citiranog lista Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Nema sumnje u integritet i ugled tih stranih depozitara.”

Odbor financija njemačkog parlamenta, Bundestag, je upleten. Parlamentarci su očito zahtijevali da vide Bundesrechnungshof-ovo revizorsko izvješće o Bundesbank zalihama, nakon što su se zabrinuli zbog izvješća objavljenom u utjecajnom dnevnom tabloid Bild, koji ..je tvrdio da središnja banka nije provjerila svoje zlatne rezerve čak pet godina ..

Bundesrechnungshof će pružiti odboru svoje izvješće, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik federalnih revizora .

Njemačka je preselila neke od svojih zlatnih rezervi u inozemstvu za vrijeme Hladnog rata kako bi ih zaštitila od mogućeg sovjetskog napada. Nešto od zlata je preseljeno natrag u Frankfurt nakon pada komunizma. Ali Bundesbank tvrdi da još uvijek ima smisla pohraniti nešto zlata u glavnim financijskim središtima, tako da se može prodati brzo, ako se pokaže potreba.

Iako Bundesbank ne daje točne podatke o raspodjeli, ona je pokazala da je najveći udio njemačkog zlata u New York-u, nakon čega slijedi ono u Frankfurtu, Londonu i Parizu.

Skeptični u svezi rezervi

U vremenima neizvjesnosti i neiuvjesnoj budućnosti europske zajedničke valute, zlato je vruća tema, i neki Nijemci imaju mračan i maglovit pogled na činjenicu da je velik dio državnih zlatnih rezervi – koje teoretski pripadaju narodu – pohranjen u inozemstvu. Neki članovi parlamenta su čak izrazili sumnju da li strane zlatne rezerve doista postoje.

***DIGRESIJA NA ČLANAK***

citat:”2013….Brojne države traže natrag svoje zlato pohranjeno u New Yorku i Londonu jer se javljaju sumnje da je to zlato davno ‘nestalo’; cijena zlata prelazi $3000 za jednu uncu.”
***********************************

Philipp Missfelder, član konzervativne kršćanske demokratske unije (CDU), bi želio vidjeti zlato svojim očima i putovati u New York, osobno na uvid u udjela, piše list Frankfurter Rundschau. Njegovo putovanje je očito bilo očito neuspješno. Kad je posjetio Federalni sef u New York-u, osoblje nije bilo u stanju ili nije željelo pokazati točno koje poluge pripadaju Njemačkoj.

Peter Gauweiler, član Bundestag-a CDU s bavarskom sestrinskom strankom, Kršćanska socijalna unija (CSU), također je skeptičan u svezi stranih zlatnih rezervi. U posljednjih nekoliko godina je pokušao dobiti više informacija o njemačkom zlatu kroz parlamentarna pitanja. Prošle godine, profesor ekonomije je pripremao stručno izvješće o toj temi, koja je zaključila da Bundesbank ne ispunjava svoje propise o zalihama, ako fizički ne pregleda zlato.

U srpnju 2011, SPIEGEL je izvijestio da su Bundesbank zaposlenici fizički vidjeli zlato u New Yorku u posljednjih šest mjeseci. Međutim, posljednji put nije bio provjereno nakon lipnja 2007.

Gauweiler sumnja da će Bundesbank-a imati neposredan pristup svim svojim zlata ako je potrebno, sugerirajući da je dio tog zlata čak i posuđen – takvu izjavu je Bundesbank odbacio.

Dovođenje zlata natrag doma

Neki su Nijemci čak žele donijeti sve zlatnie rezerve natrag u Njemačku. Inicijativa pod nazivom “Zlatna Akcija” je kampanja pod sloganom: “vratite naše zlato!”. Peticiju je potpisao ugledni industrijalac Hans-Olaf Henkel i Frank Schäffler, zastupnik s poslovno-prijateljskim Slobodnim demokratima, koji je poznat po svojoj euroskeptičnom pogledu.

Inicijativa navodi da je “akutna” opasnost da njemačko zlato može biti oduzeto kao rezultat financijske i dužničke krize. Oni tvrde da bi njemačka vlada uskoroi mogla biti prisiljena prodati zlato za pokriće troškova krize.

Ali Bundesbank želi ostaviti zlato gdje je. Promatrači ističu da osim visoke cijene prijevoza zlatnu natrag u Frankfurt, simbolički učinak vraćanja svojih zlatnih rezervi, može poremetiti živčana financijska tržišta, koji bi se  mogao vidjeti kao znak nadolazeće propasti eura.

Svjetke zalihe zlata ( 2010)
R.broj Zemlja/Organizacija Zlato

(tona)

Udio zlata

nacionalnih

forex rezervi (%)

1 United States United States of America 8,133.5 76.6%
2 Germany Federal Republic of Germany 3,396.3 73.7%
3 International Monetary Fund 2,814.0 N.A.
4 Italy Italian Republic 2,451.8 73.4%
5 France French Republic 2,435.4 71.8%
6 China People’s Republic of China 1,054.1 01.8%
7 Switzerland Swiss Confederation 1,040.1 15.3%

 

 
preneseno sa spiegel.de
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=8981"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Proizvodnja nasilja
Quebec uveo izvanredne zakone protiv studentskih prosvjeda! Studenti: "kršiti ćemo zakone, ovo je rat !"

Filed under: Bankarski sustav, Featured, Illuminati, Masoni, NOVAC, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama