Articles Comments

New World Order | Croatia » Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, SLIJEDI NOVAC, VIJESTI IZ SVIJETA » Grci povukli gotovo 1 milijardu dolara iz domaćih banaka ! Snaga banaka vrlo slaba. Grexit neizbježan ?!

Grci povukli gotovo 1 milijardu dolara iz domaćih banaka ! Snaga banaka vrlo slaba. Grexit neizbježan ?!

grčka-bank-runGrčki štediše su povukli 700 milijuna eura (900 milijuna dolara) iz domaćih banaka u zadnje vrijeme, rekao je predsjednik Karolos Papoulias, u samo jednom danu.

Pozivajući se na razgovor kojeg je imao s grčkim guvernerom središnje banke George Provopoulos-om, Papoulias je kazao “da je snaga banaka upravo sada vrlo slaba.”

Dionice su pale nakon izvješća koje je izašlo dan prije ove vijesti.

Pokušaj da se u utorak formira vlada u Grčkoj je propao, trzanja financijskih tržišta na daju izglede da će ljevičari, s ciljem spašavanja od strane EU, mogli dovesti do pobjede u lipnju na izborima, nego u drugu ruku porinuti krizu eurozone u  u opasnu novu fazu.

Podrhtavanja koja dolaze iz Grčke, pogoršavanje briga oko španjolskog dug-natovarenog bankovnog sustava, završit će medeni mjesec novog francuskog predsjednika Francois Hollande-a,  ukljućujući rastuće rizike euro zone. Ove stvari su bile vrh dnevnog reda svojeg prvog susreta s njemačkom kancelarkom Angela Merkel doslovno nekoliko sati nakon što je stupio na dužnost.

“Mislim da ljudi trebaju da se pripreme za eventualno uklanjanje Grčke iz EU-a i investitori bi trebali uzeti to u obzir prije nego što budu  prisiljeni na to”, rekao je Matthew McCormick, potpredsjednik i portfolio menadžer u Savjetovališu Ulaganja Bahl & Gaynor  na CNBC”. “To je političko tržište i tržište koje ovisi o događajima u svijetu.”

Kako su se Bilderbergeri ukakili od straha da ne dodje do grexita, (“grexit” nova riječ za izlazak Grčke iz eurozone) jer onda ide domino efekt… a ako se to dogodi, zamisao o svjetskoj (jedinoj) valuti se odgadja najmanje za 100 godina… s obzirom da su Bilderbergeri  “iznjedrili” euro još prije 70 godina.
 

 

 
preneseno sa cnbc.com
 
 
PRETHODNI ČLANAK

Bilderberg konferencija je sve bliže ! Occupy Bilderberg aktivisti su spremni.
Proizvodnja nasilja

Filed under: Featured, Illuminati, Masoni, Novi Svjetski Poredak, SLIJEDI NOVAC, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
reklama