Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA » Zemlje PIGS-a tonu sve dublje: Italija izvodi vojsku na ulice ! Provodi se američki plan ?!

Zemlje PIGS-a tonu sve dublje: Italija izvodi vojsku na ulice ! Provodi se američki plan ?!

italija-izvodi-vojsku-na-ulice-ministrica-unutarnjih-poslova-nakon-nasilnih-prosvjeda-opasnost-od-eskalacije-postoji-ova-situacija-zahtjeva-drasticne-mjerežTalijanski premijer Mario Monti istaknuo je kako postoji plan izvođenja vojske na ulice kako bi se suprotstavili nasilnim prosvjedima koji se sve češće održavaju protiv aktualne Vlade i ekonomske politike.

Mario Monti (inače, član Trilateralne komisije)je jučer također podigao razinu pripravnosti za ključne lokacije diljem Italije nakon što je val nasilnih prosvjeda pogodio zemlju, prenosi Deutsche Welle.
Ministrica unutarnjih poslova Anna Maria Cancellieri potvrdila je jučer kako su spremni za dovođenje vojske na ključne lokacije.

“Desilo se nekoliko napada na urede Equitalie (agencija za prikupljanje poreza) posljednjih tjedana. Želim upozoriti ljude da je napad na Equitaliu jednako kao i napad na državu. Vojska bi se mogla koristiti za obranu pojedinih zgrada koje bi mogle postati meta nasilnih prosvjeda. Opasnost od eskalacije postoji, ova situacija zahtjeva drastične mjere”, istaknula je Anna Maria Cancellieri, prenosi Agenzia Giornalistica Italia (AGI).

Premijer Mario Monti jučer je podigao stanje pripravnosti na višu razinu diljem zemlje

Ove subote dva molotovljeva koktela pogodila su zgrade porezne agencije u gradu Livorno. U Rimu je u poreznu agenciju dostavljena bomba u kuverti, ali nije eksplodirala. U zemlji se pojavljuju “pobunjeničke skupine” – početkom mjeseca, visoki državni dužnosnik Roberto Adinolfi je upucan u nogu, jedna od pobunjeničkih skupina je preuzela odgovornost, prenosi Bloomberg.

Italija se nalazi u teškom ekonomskom stanju. Od kada je na vlast nedemokratskim putem doveden tehnokrat Mario Monti, uslijedilo je uvođenje rigoroznih mjera štednje. Posljednjih tjedana eskalirao je broj samoubojstava diljem zemlje Talijanski list L’Unita prenosi kako je ministrica Cancellieri navela da je već “sve spremno za dovođenje vojske na ulice” i kako su se takve odluke donosile i ranije.

List La Republica prenosi kako je vrhovni zapovjednik talijanskih oružanih snaga Claudio Graziano izjavio: “Vojska je i više nego spremna dati potporu policiji u očuvanju sigurnosti naše zemlje”. U izvještaju se također ističe kako ministarstvo unutarnjih poslova planira braniti 400 ključnih lokacija od potencijalnih “terorista”.

Italija je u recesiji i nema naznaka oporavka. Grčka, Španjolska, i sada Italija će naslijediti prosvjede i veliku krizu.

MOODY´S je u ponedjeljak 15.svibnja 2012. snizio rejtinge 26 talijanskih banaka čime ih je svrstao među banke s najnižim rejtingom u u Zapadnoj Europi! U objašnjenju su naveli kako se banke gube bitku u borbi sa slabim gospodarstvom te ih koče državne mjere štednje.

Dalje iz agencije navode kako banke pate jer je Italija opet u recesiji, a vladine mjere štednje srezale su potražnju za kreditima. “Početkom 2012. godine recesija u Italiji se pogoršala i ne postoje jasni znakovi oporavka. Banke se suočavaju s kreditnim gubicima, ograničenim pristupom financiranju te slabijom dobiti”, navode iz Moody’sa no dodaju kako je podrška Europske centralne banke snizila rizik od bankrota za mnoge banke.

Agencija Moody’s je snizila ocjenu za dugoročni dug i depozite za jednu razinu deset talijanskih banaka, za dvije razine čak osam talijanskih banaka, tri razine nižu ocjenu dobilo je šest banaka, te četiri razine nižu ocjenu dobile su dvije banke. Također, 21 banci snižena je ocjena kratkoročnog rejtinga za jednu ili dvije razine.

Prognoza za svih 26 talijanskih banaka je negativna. Među navedenim bankama nalaze se i UniCredit te Intesa Sanpaolo, u čiju grupu spadaju i Zagrebačka banka odnosno Privredna banka Zagreb.
 
 
preneseno sa advance.hr, index.hr
 
 
PRETHODNI ČLANAK

Facebook prati svaki vaš pokret na Webu! Evo kako ga zaustaviti.
Bilderberg konferencija je sve bliže ! Occupy Bilderberg aktivisti su spremni.

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama