Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Illuminati, Masoni, SVIJET U RATU, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » Panika u PENTAGONU: Osniva se 17. po redu obavještajna služba koja će pratiti konkurenciju !

Panika u PENTAGONU: Osniva se 17. po redu obavještajna služba koja će pratiti konkurenciju !

Pentagon osniva novu agenciju Defense Clandestine ServicePentagon će pratiti sve zemlje koje postaju ekonomski i vojni konkurenti američkoj nadmoći. SAD polako mijenja svoj strateški fokus sa Srednjeg istoka na dugoročne prijetnje poput gospodarskog uspona Kine i nuklearnih prijetnji iz Sjeverne Koreje i Irana

WASHINGTON – Američki Pentagon, tj. ministarstvo obrane, sprema se osnovati Obrambenu tajnu službu (Defense Clandestine Service, DCS), novu špijunsku agenciju koja bi pratila dugoročne strateške prijetnje američkim nacionalnim interesima na globalnoj razini, poglavito od strane zemalja koje znatno jačaju na gospodarskom ili vojnom polju, kao što su Kina, Iran i Sjeverna Koreja, prenosi The Guardian .

Time bi se broj američkih tajnih službi popeo na 17, što je i razlog pojedinim kritikama koje predviđaju da bi još jedna agencija donijela još više borbi oko teritorija postojećih tajnih službi iz resora obrane, unutarnjih poslova, pravosuđa i energetike, čije se ovlasti ionako često preklapaju.

Potreba za novom tajnom službom objašnjava se time da je trentuno nedovoljan broj agenata u prilici naći se na svim mjestima u svijetu na kojima postoje prijetnje interesima SAD-a.

Moramo imati globalnu pokrivenost, izjavio je jedan visokorangirani obrambeni dužnosnik za Los Angeles Times .

Čak je od Kongresa zatražena dozvola da agenti nove DCS putuju u inozemstvo pod krinkom biznismena. Agenti bi se vrbovali iz već postojeće Pentagonove Obrambene obavještajne agencije (Defense Intelligence Agency, DIA), a DCS bi tijesno surađivao s Nacionalnom tajnom službom (National Clandestine Service, NCS), svojim pandanom u CIA-i (Središnjoj obavještajnoj službi).

Dodatan razlog za osnivanje ove nove službe, tvrdi Pentagon, je činjenica da DIA većinu svog vremena i resursa troši na taktičke obavještajne aktivnosti u ratnim zonama kao što je Afganistan, a nedovoljno vremena provodi analizirajući dugoročna strateška pitanja.

Općenito, Obamina je administracija već najavila da planira preusmjeriti fokus američke nacionalne sigurnosti sa Srednjeg istoka na dugoročne strateške prijetnje kao što su gospodarski uspon Kine i nuklearne prijetnje iz Sjeverne Koreje i Irana. DCS bi se koncentrirao i na Afriku, gdje su sve brojnije podružnice Al Qaide.

Suradnja s CIA-om bila bi značajna nakon što je upravo CIA stala na kraj pokušajima Bushevog Ministra obrane Donalda Rumsfelda da značajno ojača Pentagonove špijunske ovlasti. No sadašnji ministar obrane Leon Panetta je bivši direktor CIA-e, koju pak trenutno vodi bivši vojni zapovjednik General David Petraeus, što su dva razloga koja bi mogla olakšati suradnju.

DCS bi u početku brojao nekoliko stotina agenata, čiji bi broj kroz narednih nekoliko godina narastao za još nekoliko stotina.
 

 
preneseno sa jutarnji.hr, youtube.com
 
 
PRETHODNI ČLANAK

Kad banke opljačkaju svoje štediše
Facebook prati svaki vaš pokret na Webu! Evo kako ga zaustaviti.

Filed under: Illuminati, Masoni, SVIJET U RATU, TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama