Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA » ENERGETSKA KRIZA: Obama Provodi Plan uništavanja industrije ugljena sa novom granicom CO2 !

ENERGETSKA KRIZA: Obama Provodi Plan uništavanja industrije ugljena sa novom granicom CO2 !

ugljen obama tvornice zatvaranjeBarack Obama je 2008. godine obećao “bankrot” industriji ugljena. Sada to dolazi na naplatu s objavom EPA-e o opasnim emisijama CO2 i ograničenjima na novim postrojenja koja će učinkovito blokirati bilo koju elektranu na ugljen u Sjedinjenim Američkim Državama, ubrzavajući korak ka ukupnoj deindustrijalizaciji SAD-a.

“Obamina administracija predložila je u utorak prvi u povijesti standard za smanjenje emisije ugljičnog dioksida iz novih elektrana, što je potez koji će se vjerojatno žestoko osporavati kod republikanaca i industrije u izbornoj godini”, prenosi Reuters.

Provođenje novih mjera, kojima se nove elektrane prisiljavaju na smanjenje emisije CO2 za 50 posto i mandat nove tehnologije koja pokapa emisiju ugljičnog dioksida ispod zemlje, obilježava ostvarenje Obama-inog obećanja 2008. godine,da će on “bankrotirati” čitavu industriju ugljena.

Tijekom intervjua sa San Francisco Chronicle-om u siječnju 2008., kada je još bio senator, Obama je izjavio: “Ako netko želi izgraditi ugljen-pogonjenu elektranu, samo će ga bankrotirati.”

Budući da Kongres uspješno odbio Obamin katastrofalni klimatski plan u 2010., što bi nametnulo slične mjere, EPA je jednostavno proglasila CO2, oživljujući plin kojeg biljke dišu, da je smrtonosni otrov, te će određivati granice CO2 od strane tog diktatorskog dekreta.

Ovaj potez će nesumnjivo povećati već vrlo visoke cijene zemnog plina, i nastaviti barbarizaciju već krhke ekonomije, te će gotovo jamčiti američki put do deindustrijalizacije.

Grupe poput Edison Electric Instituta ranije su upozorili da će nova pravila na kraju “koštati do 129 milijarde dolara i prisiliti u mirovinu jednu petinu kapaciteta industrije ugljena “, izazvati val zatvaranja ugljenokopa i postrojenja. Amerikanci će biti pogođeni stopom više šetnje energije i višim cijenama, čak i oni se bore platiti račune sada.

Novi prijedlozi bi također bili postavljeni na pozornicu za postojeće elektrane na ugljen, pod istim drakonskim mjerama EPA mandata.

Dok su Kina i Meksiko suglasne sa izgradnjom desetaka novih elektrana svake godine, u SAD-u je jedva dopušteno izgraditi nekoliko, otkada je Agencija za zaštitu okoliša preuzela kontrolu nad rafinerijama i elektranama pod potpuno lažnom izlikom sprječavanja globalnog zagrijavanja, čak i kad su su novi modeli CO2 koji se odnose na klimatske promjene dokazani opet žalosno lažnima.
 

 
Obamina administracija koja je objavila rat industriji ugljena također je dovela do periodičnih nestanaka struje, kao što su Amerikanci prisiljeni platiti račun u sklopu poteza prema “zelenoj ekonomiji”, koji ima malo veze s okolinom, i sve učiniti da se napravi šupljina u američkoj industrijskoj ekonomiji, tako da zemlju može lakše progutati “post-industrijsku revoluciju”, što je cilj svjetske elite.

Unatoč lažima direktora komunikacija Bijele Kuće Dan Pfeiffer-a, da su redukcije struje prošle zime isključivo rezultat “mehaničkih kvarova,” Vijeće električne Pouzdanostu u Teksasu, agencija koja nadzire državnu energetiku, potvrdilo je da je povećanje redukcija struje bio rezultat “opterećenja mreže”.

Ovo “opterećenja mreže” je posljedica federalnog provođenja EPA ograničenja struje koja su doveli do odgode i zatvaranja električnih centrala na ugljen. U Teksasu, odobrenje za prijeko potrebne velike količine struje u Las Brisas Energy Centru je odgođeno godinama kao posljedica umiješanosti EPA-e u energetsku politiku Teksasa.

Brojne druge elektrane na ugljen diljem zemlje koji bi ublažavale američku umjetno stvorenu energetsku krizu također su zatvorene ili napuštene.

Pogledajte video u nastavku u kojem Alex Jones objašnjava dnevni red iza Obaminog obećanja u svezi bankrota američke industrije ugljena.
 

 
 
PRETHODNI ČLANAK

Državna tiranija: 10 000 hrvatskih internet stranica nestati će s Interneta?
Najluđe teorije zavjere ! Od iluminata do Rihanne

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST, VIJESTI IZ SVIJETA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 
reklama