Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Bankarski sustav, NOVAC » TAJNA DRUŠTVA I NJIHOVA MOĆ U 20. STOLJEĆU: Srpski narko-bankarski rat

TAJNA DRUŠTVA I NJIHOVA MOĆ U 20. STOLJEĆU: Srpski narko-bankarski rat

masoni tajni rat srbija hrvatska drogaŠTA  REĆI O SRBIMA? Srpskom narko-bankarskom ratu, etničkom čišćenju, i suradnja sa najvećim europskim i svjetskim masonima.

 

Tekst prenesen iz ZABRANJENE KNJIGE !!! POGLAVLJE 54 iz knjige Jan van Helsinga alias Jan Udo Holey (originalni naslov knjige Geheimgesellschaften und ihre Macht im 20. Jahrhundert)

Razvoj oko kampanje osvajanja koje su Srbi započeli 1991. godine, ne bi bio moguć bez zaleđa Moskve i Bush-ove administracije. U to je vrijeme  LAWRENCE EAGLEBURGER, zamjenik državnog tajnika SAD-a, prominentni partner konzultantske firme KISSINGER ASSOCIATES, zajedno sa drugim partnerom koji je ljubio guzicu svima, LORD CARRINGTON-om, vidio je da bi Beograd mogao dobiti odriješene ruke što se tiče etničkog čišćenja i genocida. U isto vrijeme, mehanizmi za transportiranje ilegalnog novca prema Beogradu su bili postavljeni, da bi financirali kampanju plaćanja uvoza oružja, nafte i ostalih potrepština.

U posljednje dvije godine privatne banke u Beogradu je iznenadila kamata koja nudi 15% posto mjesečno za devize i 200% kamate za dinarske depozite, s obzirom na godišnju inflacije od 2.000 % posto. S obzirom na veliku nezaposlenost i veliki broj ljudi bez prihoda, ova kamatna ponuda izgleda kao politički trik koji bi prevario rastuće nezadovoljstvo stanovništva oko gospodarskih teškoća koje je rat donio. Neki promatrač je rekao: “Netko financira sistem tajnog rata.” Neki aspekti ove prakse su izašli na vidjelo kada se u ožujku 1993. godine u Beogradu , bankar Jesdomir Vasiljević, šef JUGOSKANDIC BANKE, ogradio od Izraela. Tisak je otkrio da je banka imala gotovo 4 milijuna računa sa depozitima od gotovo 2 milijarde US dolara.

Odakle ti depoziti dolaze? (Da li zaista trebamo pitati?). Prije rata Jugoslavija je imala procvat turizma i proizvodnje industrije naoružanja uglavnom laganog oružja za izvoz, ali nakon otplate od 14 milijardi američkih dolara vanjskog duga nije ostalo previše novaca. Turizam jer bio financijator proizvodnje oružja koji su se koristili u ratu. Vlada Srbije također uživala dobit plijena iz osvojenih područja, ali to je, također, bilo malo u odnosu na stvarne potrebe. Ruski naftna, i oružana pošiljka je isporučivana samo za gotovinu. Western oil kompanija, npr. iz rafinerije MOBIL OIL u Solunu u Grčkoj ulazi u zemlju po tržišnim cijenama na crno koje mogu biti i 400% iznad tržišne vrijednosti.

Svojom ulogom u balkanskom pravcu trgovine drogom preko Beograda, Beograd je dobio pristup off-shore sustavu pranje novca, a to je gdje se izvor sredstava nalazi. Sve veće aktivnosti od strane srpske mafije upravljane iz Beograda u Zapadnoj Europi je zasigurno još jedan centar upravljanja. U Beogradu postoji škola za provale koja očito zaštićena od strane tajnih službi, a čiji diplomanti su postavljeni po cijeloj Europi, otkuda šalju ukradenu robu kroz dobro organiziranu mrežu primatelja. Ipak, teško je zamisliti da je taj novac izvor koji bi trebao biti dostatan da zadovolji srpske ratne potrebe, čak i s obzirom na sve veću važnost srpske mafije na zapadnoeuropskom tržištu droge. Beznačajni komentatori često u navrata uspoređuju praksu koju JUGOSKANDIC provodi i njegovog najvažnijeg konkurenta, Dafiment banke, uobičajenim investicijskim varalicama koji obećavaju redovite visoke kamate na nekretnine i druge investicije i na taj način povlače novac iz džepa naroda.

Ali stvarnost je drugačija. To nije mala Srbija koja dobiva sredstava iz velikih fondova na međunarodnim tržištima vrućeg novca. Iste sile koje su dale zeleno svjetlo za rat su dogovorile i financiranje tog rata. Srbija ne organizira protok ovih sredstava, to je njihova benificija. Postoje dogovori gdje su lokalne banke u Beogradu ili offshore kanali korišteni – za naknadu – za pranje na mjesečnoj bazi, dijela novčanog prihoda od međunarodne trgovine drogom. Beogradska dobit nije bila uopće loša. Standardna kamata za pranje novca je između 3 i 7%, no s obzirom na ogromne iznose napravljene u svjetskoj trgovini drogom, trgovcima se možete platiti do 30% bez ikakve prepirke.

Izrael Kelman iz Tel Aviva drži 25% posto dionica banke Define Milanovic DAFIMENT BANKE u Beogradu. Činjenica da je Vasiljević u JUGOSKANDIC rasčistio sve sa Izraelom, ukazuje na njegovu ključnu ulogu u ratnoj tehnici financiranja inspiriranim anglo-američkih interesima. Na sličan način, najveće američke banake su se spasile od bankrota uz pomoć masivnih infuzija drogeraškog narko novca u 1982. godini latinsko-američke dužničke krize. To ima malo veze s slobodnim tržišnim gospodarstvom. Prema njemačkim policijskim izvorima saznao je, dok se istraživalo srbskog Mafiozu u Njemačkoj, da Beograd nije ponudio nikakvu međunarodnu policijsku suradnju za otkrivanje narko lanca i stoga je vjerojatno lakše mjesto za pranje novca nego Švicarska. Cipar, dobro razvijeno off-shore bankovno središte, najvažnija je baza djelovanja za bankare iz Beograda.

Očito uspješno financiranje rata, je izvršeno od strane financijskih interesa iza osoba poput EAGLEBURGER-a i CARRINGTON-a (Komitet 300) ne zbog prekomjerne tajnosti, nego zbog neaktivnosti od strane Zapada. Nakon promatranja aktivnosti banaka u Beogradu u periodu od osamnaest mjeseci, svi, uključujući diplomata znali su da je nešto krivo. Bilo je poznato su banke bile su zastupljene na Cipru. Ništa nije učinjeno, iako su sankcije UN-a također uključivale financijske transfere prema Srbiji s iznimkom novčanih sredstava za zdravstvene i druge humanitarne svrhe. U travnju 1993. godine je provedena sankcija od strane UN-a, ali je bilo zanemareno konzultirati se s upravom Cipra u svezi srpske bankarske veze. Bilo je “premalo konkretnih informacija i dokaza”

Bankar Vasiljević je proveo petnaest do dvadeset godina u inozemstvu, uglavnom u Australiji i bio je poznato njegovo poslovanje koje se bavi “ratnim zonama na Dalekom Istoku”, kako je britanski Observer to objavio u svom tisku.
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7742"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

NEODRŽIV SUSTAV Novi crni rekord: Na jednog umirovljenika samo 1,2 radnika?! Laž ili istina?
Masonski Židov dezerter upozorava Ameriku!

Filed under: Bankarski sustav, NOVAC · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

reklama