Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni » Europska unija suspendirala ratifikaciju ACTA-e

Europska unija suspendirala ratifikaciju ACTA-e

Europska unija suspendirala je ratifikaciju trgovinskog sporazuma o sprečavanju kršenja autorskih prava (ACTA), javlja BBC. Prije stolova europarlamentaraca ‘vidjet će’ sudska vijeća Europskog suda pravde!

Europska komisija odlučila je u srijedu od Europskog suda pravde zatražiti mišljenje o sporazumu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) i je li njegova primjena legalna te u skladu sa slobodom izražavanja i slobodom interneta.

Sporazum ACTA kritiziraju aktivisti prava na izražavanje i slobodu interneta jer postoji opravdana bojazan da bi ovaj sporazum mogao ugušiti slobodno izražavanje na internetu.

Ništa od ratifikacije dok sud ne presudi

Povjerenik EU za trgovinu Karel De Gucht izjavio je da će od suda zatražiti da pojasni jesu li sporazumom ispunjena “temeljna načela i slobode EU”, dodajući da se rasprava o ovom sporazumu “mora temeljiti na činjenicama i pravilnim informacijama”. On je istaknuo da se ratifikacija neće provesti bez pozitivne odluke Europskog suda pravde.

Sporazum ACTA dosad su potpisale 22 zemlje članice EU.

Europska komisija priopćila je da je “danas odlučila zatražiti od Europskog suda pravde pravno mišljenje koje će pojasniti da sporazum ACTA i njegova primjena trebaju biti u potpunosti kompatibilni sa slobodom izražavanja i slobodom interneta”.

Potpisali i SAD, Japan i Kanada

Nekoliko ključnih zemalja, uključujući Njemačku i Dansku, odustalo je od sporazuma zbog prosvjeda protiv ACTA-e u nizu europskih gradova.

Uz 22 europske zemlje, među kojima je i Velika Britanija, sporazum su za sada potpisale i Sjedinjene Države, Japan i Kanada.

O ACTA-i će se u Europskom parlamentu raspravljati u lipnju ove godine.

[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=7303"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]

Dr. Leonard Coldwell - Svaki Karcinom Se Može Izliječiti U Nekoliko Tjedana !
TOP 10 mjesta koja su vam ZABRANJENA !

Filed under: GLOBALNA KRIZA, Illuminati, Masoni · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

reklama