Articles Comments

New World Order | Croatia » VIJESTI Hrvatska » OTVORENO PISMO HRVATSKOJ VLADI, HRVATSKOM SABORU I MINISTARSTVIMA

OTVORENO PISMO HRVATSKOJ VLADI, HRVATSKOM SABORU I MINISTARSTVIMA

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA 1990-1996 RH

Đurđevac,Grkinska 4

P.P. 131

Mob. 091/4500-511, 091/4500-512, 091/4500-514,

Koordinator 091/4500-517

predsjednistvo@braniteljski-forum.com

OIB: 50228621378

Đurđevac 18.svibnja 2011.god

Ur.broj:04-015/011

HRVATSKI SABOR

VLADA RH

MUP RH

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

MOBMS

MEDIJIMA

PREDMET: OTVORENO PISMO HRVATSKOJ VLADI,HRVATSKOM SABORU I MINISTARSTVIMA

Temeljem zakona o pravu na pristup informacijama (NN 172/2003 NN 37/2011) od Hrvatske Vlade,Hrvatskog Sabora i drugih u naslovu spomenutih institucija tražimo ODGOVORE na slijedeća pitanja:

1. Koliko je Hrvatskih branitelja u hrvatskim zatvorima pod sumnjom  da su počinili ratni zločin temeljem  dokumentacije sakupljene od strane udruge Veritas koju zastupa SAVO ŠTRBAC?
  2. Zašto uhićenim i osumnjičenim Hrvatskim braniteljima vlast i država koju su stvorili ne osigurava obranu ili  odvjetnike?
  3. Koliko je pripadnika srpskih agresorskih snaga evidentirano,koliko procesuirano a koliko kažnjeno za zlodjela koja su počinjena na teritoriju RH tijekom obrambenog domovinskog rata? Molimo spiskove kako bismo kao udruga mogli pokrenuti tužbu prema tim pojedincima.
  4. Tražimo preslik ugovora i sporazuma koje je vlda RH sklopila sa Europskom Unijom, Republikom Srbijom i Crnom Gorom te BiH  koji nisu dostupni javnosti iako JAVNOST IMA PRAVO ZNATI posebice poglavlje br. 8 poglavlje 23. Preslik zahtjeva i tužbe RH protiv Srbije zbog naknade ratnih šteta,izvješće komisije za sukscesiju i što je hrvatska vratila od zajedničke imovine bivše SFRJ.
  5. Tražimo preslik dokumenata koji su poslani u Haaški Sud  jer smatramo kako bi mogli  ubuduće štetiti hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu u cjelini, sa ciljemda  bismo se mogli pripremiti za obranu osobnog digniteta i digniteta domovinskog rata.

Molimo Vas da nam odgovore dostavite u pisanom obliku na adresu iz zaglavlja,za dokumente koje niste u mogućnosti poslati tražimo uvid u iste.

Organizatori smo prosvjeda hrvatskoga naroda koji su održani u Zagrebu 26.veljače i 16 travnja 2011.god Moramo li prosvedima pred institucijama kojima je ovo pismoupućeno tražiti poštivanje zakona i prava u zemlji koju smo natopili vlastitom krvlju da biste Vi u tim institucijama dobivali plaću?

Mario Maks Slaviček

Koordinator