Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » VIJESTI Hrvatska » Mlada ljeta – budućnost svijeta!

Mlada ljeta – budućnost svijeta!


HRVATSKO KULTURNO DRUŠTVO NAPREDAK MOSTAR ,
OPĆINA ŠIROKI BRIJEG
I
OPĆINA LJUBUŠKI
POZIVA JU VAS NA
predstavljanje knjige
Hrvatski Domovinski rat 1991.-1995.
- strateški pogled -
autora admirala Davora Domazeta Loše

Mostarski Napredak utemeljen je 1902. godine. Unatoč nepogodama i zabranama (od 1949. do 1990. rad mu je bio zabranjen) danas ima 1209 članova. Pomaže odgoj studenata i učenika, organizira i vodi šesnaest radionica za potrebe članstva i sugrađana. Uz obnovu vlastite knjižnice – već prikupljeno 32.000 svezaka -, Napredak je organizirao i održao 198 tribina.
Admiral Davor Domazet Lošo je sudionik i planer glavnih vojnih operacija OS RH od početaka do svršetka Obrambenog-Domovinskog rata. Uz generala Antu Gotovinu admiral Domazet Lošo je jedan od glavnih zapovjednika bojišnica i bojnih hrvatskih područja. Sukreator je operacija Bljesak, Oluja, Južni potez…, razbio protivničke obavještajne strukture, te doprinio prodor u protivnički tabor. Domazet se istaknuo kao vojni analitik s težištem interesa na geostrategijskim raščlambama. U svojim knjigama admiral Lošo prvenstveno se bavi problematikom povijesti i trenutne zbilje uspostave Novog svjetskog poretka. U nedavnim prosvjedima admiral Lošo je uočio i dijagnosticirao “spontane prosvjede” koji imaju za cilj: potpunu destabilizaciju Republike Hrvatske, njeno uništenje, te stvaranje nove Velike Srbije koja bi valjda trebala biti država, nove PravDE.
Predstavljanjem Petoknjižja admirala Davora Domazeta Loše Napredak je počašćen što hercegovačkoj javnosti može predstaviti svjedoka Obrambenog rata hrvatskog naroda. Njegove snažne riječi jačaju duh pokolebanom hrvatskom narodu! Admiral Lošo, među rijetkima je koji otvoreno govori o velikosrpskoj ideji koja se je nakon neuspjele oružane agresije pretvorila u diplomatsku agresiju, čije je središte u Londonu.
Izdvojena knjiga je napisana povodom petnaeste obljetnice oslobodilačke operacije Oluja i predstavlja cjeloviti prikaz i sveobuhvatno tumačenje rata na prostoru bivše Jugoslavije.
Problematici je pristupio sa stručnoga, znanstvenoga, i povijesnoga stajališta. Izvori na kojima je pisana knjiga pretežito su srpski, britanski, američki i obavještajni, a tek djelomično hrvatski, što knjizi daje posebnu težinu.

Knjigu će u multimediji predstaviti autor

KINO „BORAK“ U ŠIROKOM BRIJEGU
utorak, 12. travnja 2011. u 19.30 sati

NAPRETKOV DOM U MOSTARU
srijeda, 13. travnja 2011. u 19.30 sati

GRADSKA VIJE ĆNICA U LJUBUŠKOM
četvrtak, 14. travnja 2011. u 19.30 sati
Ulaz slobodan.
Dobro došli!
(Obavijest se nalazi na: www hkd napredak mostar)
Uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak Mostar
Na današnji dan prije 70 godina pukovnik Slavko Kvaternik, u ime Poglavnika dra Ante Pavelića, proglasio je uspostavu Nezavisne Države Hrvatske na svim hrvatskim povijesnim i etničkim prostorima. Taj nadnevak je za hrvatski narod jedan od najsretnijih i najslavijih dana u njegovoj novijoj povijesti. Onaj uzhit, zanos i ono neizmjerno veselje koje je taj proglas, toga travanjskog dana, na Veliki četvrtak 1941. prouzročio u duši hrvatskoga naroda u čijoj je duši stoljećima, poput neugasivog ognja, tinjala želja za slobodom nije doživio željenu trajnost. Svim Hrvatima i Hrvaticama u Domovini i diljem svijeta želim – SRETAN 10. TRAVNJA – DAN HRVATSKE DRŽAVNOSTI !
Fra Andrija Nikić

POTROŠAČKE NAVIKE
Slavko Kulić: MI SMO DRUŠTVO U RASULU !

Filed under: VIJESTI Hrvatska · Tags: , , , , , , ,

 
reklama